Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Midsomer

Morden i Midsomer är tillbaka – 7 rysligt bra avsnitt av brittiska deckaren

David Forssell | Lista
25 juni 2023
David Forssell | Lista
25 juni 2023

Den engelska landsbygden är inte alltid så idyllisk...

Den 27 juni återvänder "Morden i Midsomer" i den svenska TV-tablån. Vi passar på att tipsa om 7 rysligt bra avsnitt av den älskade serien. Om du gillar den brittiska deckaren, så måste du helt enkelt kolla in denna lista!

Morden i Midsomer har varit ett stående inslag i den svenska sommartablån. Den engelska landsbygden tycks ständigt locka oss tillbaka, även om det handlar om så hemska företeelser som mord. Här har vi samlat sju av seriens avsnitt som vi tycker förtjänar lite extra uppmärksamhet. Det här är exempel på en brittisk deckare, när den är som bäst!

Här kan du streama Morden i Midsomer

7 gemytliga – och läskiga – avsnitt av Modern i Midsomer

Morden i Badger's Drift (avsnitt 1, säsong 1)

Handling: Det var här allt började och det är med en stark inledning vi bjuds in till Midsomer för första gången. När en gammal kvinna är ute i skogen och plockar blommor upptäcker hon någonting som gör henne chockad. Ett tag senare hittas hon död – mördad. Borta är den idylliska tillvaron i Badgers Drift och kommissarie Tom Barnaby kallas till platsen för att undersöka saken närmare. Snart visar det sig att byn rymmer långt ifrån skrupelfria människor. 

Dödens skugga (säsong 2, avsnitt 1)

Handling: En illa omtyckt affärsman mördas med ett indiskt svärd som mordvapen. Affärsmannen hade skapat sig flera fiender på grund av sina planer på att bygga en golfbana och ett lägenhetskomplex i byn. När sedan ett nytt mord äger rum tillkallas Barnaby till platsen, och ju mer han börjar gräva, desto mer sammanlänkade tycks morden bli. Kanske finns svaret längre tillbaka i tiden då en pojke tragiskt dog.

A Talent For Life (avsnitt 1, säsong 6)

Handling: Isobel är känd för sitt extravaganta sätt att leva. Hon kör runt i sin jaguar och lever livet. Men när hon och en annan man hittas mördade under flugfisketur kommer det fram både det ena och det andra. Kanske hade inte Isobel så mycket pengar som hon gjorde sken av och hur kom det säg att hon lyckades fånga så bra fiskar. Barnaby får en hel del att klura ut i detta avsnitt. 

Things That Go Bump in the Night (avsnitt 1, säsong 8)

Handling: En begravningsentreprenör hittas död, vilket först avskrivs som självmord. Vid en närmare undersökning visar det sig att personen i fråga mördats och Barnaby inleder sin jakt på mördaren. Men det blir inte lätt, mannen i fråga var illa omtyckt av många. Samtidigt som Barnaby håller på med utredningen pekas han själv ut som en dödens ängel under en seans med stadens medium. Vad är det egentligen som händer på den engelska landsbygden?

Döden i förklädnad (säsong 1, avsnitt 5)

Handling: När en man hittas död hos en New Age-församling tvingas Barnaby utreda vad som hänt. Först går det trögt men sedan visar det sig att församlingens ledare och den döde mannen var bekanta sedan tidigare. Kanske finns svaret där? Men när även kultledaren dödas blir allt en enda röra.  

Hidden Depths (avsnitt 6, säsong 8)

Handling: En man faller, eller knuffas (?), ner från taket och omkommer. Mannen arbetade som advokat men snart kommer det fram att flera av hans klienters saknar ovanligt höga summor pengar. Mannens pubkompisar verkar också ha någonting i görningen. Snart dödas dock en av de också. Vilket mordvapen, undrar du kanske? Hans egna vinflaskor. 

Domedagen (avsnitt 3, säsong 3)

Handling: Midsommer Mallow är med i en tävling om årets mest perfekta by, men deras chanser att vina ser ut att förintas när ett mord äger rum. Offret i fråga är kvinnotjusaren Peter Drinkwater (spelad av ingen annan än Orland Bloom), dödad med en högaffel. Att det inte råder någon brist på misstänkta står snart: svartsjuka makar, flickvänner och arga föräldrar. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL