Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Monsters of Film 2015 – De 8 bästa filmerna

Monsters of Film 2015 – De 8 bästa filmerna

Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Lista
04 november 2015
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Lista
04 november 2015

Tips från Monsters of Film 2015!

En av årets skönaste filmfestivaler, Monsters of Film 2015, är över. Under de sex dagars långa schemat har det visats ett trettiotal independentfilmer med skräck och monstertema; mycket skratt, blod och kalla kårar! Här är en lista över de 8 bästa filmerna på festivalen.

8. The Hallow (2015)

Bild från skräckfilmen The Hallow
Foto: IFC Midnight

Biologen Adam har tillsammans med hustru Clare och deras nyfödde son flyttat ut till en liten by i de irländska skogarna. Allt verkar frid och fröjd tills den påträngande grannen Colm närmast aggressivt börjar vana dem för skogens faror. Han påstår att det gömmer sig en ondska där som kommer att krossa alla som gör intrång i skogen.

Adam som sätter sin tilltro till vetenskap och inte till gamla folksagor ignorerar givetvis Colms varningar. Något han verkligen inte borde ha gjort…

Betygssymbol för 3 av 5

7. The Dead Lands (2014)

Monsters of Film 2015 – De 8 bästa filmerna
Foto: Transmission Films

"The Dead Lands" tar plats i den nyzeeländska djungeln där krigare betraktas som de värdigaste av människor. Fredfulla Hongi (James Rolleston), son till stammens hövding, har svårt att hitta sin plats. Efter att den våldsamma grannstammen anfaller byn och iskallt mördar Hongis far kommer allt att förändras. Bestämd att hedra sin faders minne beger han sig ut på en hämndresa som inte slutar innan hans fars mördare är döda.

Peter Jackson kallar The Dead Lands för en av de bästa nyzeeländska filmerna på mycket länge.

Betygssymbol för 3 av 5

6. Deathgasm (2015)

Monsters of Film 2015 – De 8 bästa filmerna
Foto: Dark Sky Films

Metalhuvudet Brodie (Milo Cawthorne) känner sig missanpassad i staden där han bor och utsätts dagligen för mobbning av sina fosterföräldrars son. Men Brodie hittar en ”brother of steel” i sin nya bekant Zakk, som han startar ett band ihop med.

Deathgasm utvecklas från att vara en high school-film om outsiders till att bli ett splatterdelikat överlevnadsäventyr med B-filmsflörtar som för tankarna till ikoniska Braindead. Men filmen lyckas samtidigt med att behålla sitt eget hjärta, musiken.

Betygssymbol för 3 av 5

5. Spring (2014)

Monsters of Film 2015 – De 8 bästa filmerna
Foto: At Entertainment

Efter att Evans mor dör av en lång tids kamp mot sjukdom blir hans ensamma liv ännu ensammare. När ett krogslagsmål leder till att han förlorar jobbet och får polisen i hälarna inser Evan att det är dags att byta miljö. Omedelbart bokar han ett direktflyg till drömresemålet Italien för att finna sig själv.

Det dröjer inte länge innan Evan träffar ett par vilda engelsmän som drar med honom till den Italienska kusten. Det Evan inte veta är att han vid kusten kommer att träffa Louise, en spännande tjej som kommer att förändra hans liv. Louise bär nämligen på en mörk hemlighet som både kan äventyra deras relation och hans liv.

betyg_3

4. Knock Knock (2015)

Monsters of Film 2015 – De 8 bästa filmerna
Foto: Noble Entertainment AB

På grund av en skada tvingas arkitekten Evan (Keanu Reeves) stanna hemma medan resten av familjen åker iväg på en planerad strandsemester. Evan som ändå måste jobba med en ritning protesterar inte. Samma kväll när han sitter och jobbar som bäst, knackar två unga kvinnor, Genesis (Lorenza Izzo) och Bel (Ana de Armas), på hans dörr. Det han inte vet är att om han öppnar, så kommer hela hans värld att rasa samman.

betyg_3

3. Liza the Fox Fairy (2015)

Monsters of Film 2015 – De 8 bästa filmerna
Foto: FilmTeam

Blyga sjuksköterskan Liza lever ett ensamt liv. Liza fyller sin tomma vardag med att läsa om hennes favorit bok, en romantisk japansk historia om en kvinna som träffar sitt livs kärlek när hon fyller trettio. Något Liza också hoppas att göra nu när hennes trettioårsdag närmar sig.

Att träffa mannen i sitt liv var betydligt svårare än vad Liza hade kunnat föreställa sig. Speciellt när alla hon träffar verkar dö som flugor så fort de blir intresserade av henne. Snart börjar Liza tro att det vilar en gammal japansk förbannelse över henne som dömer henne till evig ensamhet. Fast finns det verkligen sagor på riktigt?

2. We Are Still Here (2015)

Monsters of Film 2015 – De 8 bästa filmerna
Foto: Snowfort Pictures

Efter att ha förlorat sin son i en bilolycka, flyttar det gifta paret Anne (Barbra Crampton) och Paul Sacchetti (Andrew Sensenig) till ett hus i New England för att komma på ny fot. Men i deras nya hem påstår Anne att hon ser deras sons ande. Är det hennes depression som talar eller spökar huset?

1. The Corpse of Anna Fritz (2015)

Anna Fritz ligger på en bår.
Foto: Invincible

På radion säger de att den spanska skådespelerskan Anna Fritz, känd för sin otroliga skönhet, har dött. Hon hittades i ett badkar på en fest och dödsorsaken är ännu okänd. Efter att sjukhusassistenten Pau, som ensam ansvarar över nattpasset, har kört ner hennes lik till bårhuset tränger sig två av hans vänner på för att se den döda skönhetens kropp.

Deras till synes harmlösa nyfikenhet eskalerar och gradvis tar de sig all större frihet med Annas kropp. De har ju trots allt ensamma med världens skönhet, naken och dödförklarad. The Corpse of Anna Fritz är en utmärkt skräckthriller och en av årets bästa filmer.

Dessa var enligt oss de bästa filmerna på Monsters of Film 2015. Har vi missat någon av dina favoriter?

NÄSTA ARTIKEL