Melissa McCarthys bästa filmer – Filmtopp listar

Melissa McCarthys bästa filmer – Filmtopp listar

Uppdaterad 20 mars 2024 kl. 15:03 | Publicerad 12 mars 2024 kl. 21:03

Har spelat allt ifrån brudtärna till undervattenshäxa

Med en oslagbar kombination av komisk talang, skarpa repliker och en unik förmåga att få publiken att skratta så att tårarna rinner har Melissa McCarthy gjort sitt namn känt inom filmvärlden. Här kommer en lista med några av hennes bästa filmer.

Tidigare i veckan kunde vi se Melissa McCarthy på Oscarsgalans röda matta tillsammans med sin man Ben Falcone, som hon dessutom har jobbat tillsammans med i flera av sina filmer. Däremot skapade hon större uppståndelse på en annan gala, när hon lät sångerskan Billie Eilish signera hennes panna under Screen Actors Guild (SAG) Awards i februari. Hon har tidigare nominerats till två Oscars.

I denna lista ska vi ta en närmare titt på några av hennes mest minnesvärda roller på den vita duken. Utöver sina många filmroller har hon också skådespelat i flera kända TV-serier, till exempel Mike & Molly (2010-2016) och Gilmore Girls (2000-2007).

7 Filmer med Melissa McCarthy – Filmtopp listar:

Foto: Walt Disney Studios.

Den lilla sjöjungfrun (2023)

Genre: Äventyr, Fantasy, Familj
Regi: Rob Marshall

Den Lilla Sjöjungfrun är självklart baserad på den klassiska sagan av H.C. Andersen, som handlar om den unga sjöjungfrun Ariel som helst av allt bara vill utforska människovärlden. I denna film spelar Melissa McCarthy den onda sjöhäxan Ursula, som Ariel säljer sin röst till i utbyte mot ett par mänskliga ben. Filmen var till en början kontroversiell, eftersom Ariel spelas av den mörkhyade skådespelaren Halle Bailey, men fick överlag ett bra mottagande när filmen väl släpptes. 

Här kan du streama: Den lilla sjöjungfrun

Foto: Universal Pictures.

Genie (2023)

Genre: Komedi
Regi:

Genie är en humoristisk julfilm där Melissa McCarthy spelar den magiska anden Flora. Hon är en excentrisk medelålderskvinna som med hjälp av sina "oändliga önskningar" ska hjälpa en överarbetad familjefarsa ställa sitt liv till rätta innan julafton.

Här kan du streama: Genie

Foto: 20th Century Studios.

Spy (2015)

Genre: Action, Komedi
Regi: Paul Feig

Spy spelar McCarthy en uttråkad kontorsråtta hos CIA som är trött på att aldrig få jobba ute på fältet. Plötsligt en dag får hon chansen att åka ut och infiltrera en grupp vapensmugglare genom att jobba undercover. Hon ser detta som sin chans att bevisa sig som stjärnpolis, men råkar istället hamna mitt i en global kris. Något annat anmärkningsvärt är att Björn Gustafsson gjorde sin Hollywood-debut i denna film – han spelar karaktären Anton som blir fullkomligt utskälld av McCarthy i en av scenerna

Här kan du streama: Spy

Foto: Fox Searchlight Pictures.

Can You Ever Forgive Me? (2018)

Genre: Biografi, Komedi, Crime
Regi: Marielle Heller

Melissa McCarthy spelar författaren Lee Israel i Can You Ever Forgive Me?, som försöker få sin bok utgiven men nekas på grund av bristande läsarintresse. Istället inser hon av en slump att hon kan tjäna pengar på att sälja personliga brev från kändisar, och ställer om sin karriär från författare till brevförfalskare. Can You Ever Forgive Me? nominerades till tre Oscars, bland annat för McCarthys insats i huvudrollen.

Här kan du streama: Can You Ever Forgive Me?

Foto: Universal Studios.

Bridesmaids (2011)

Genre: Komedi
Regi: Paul Feig

Bridesmaids är en av Melissa McCarthys högst betygsatta filmer, med 6,8 av 10 i betyg på IMDb. McCarthy spelar rollen som Megan, en excentrisk men älskvärd medlem i huvudpersonen Annies skara av brudtärnor. Megan är känd för sin ofiltrerade humor och sina oväntade repliker, vilket bidrar med en stor klick humor till filmen. Melissa McCarthys prestation som Megan blev mycket uppskattad av både kritiker och publik och bidrog starkt till filmens framgång.

Här kan du streama: Bridesmaids

Foto: 20th Century Studios.

The Heat (2013)

Genre: Action, Komedi, Crime
Regi: Paul Feig

Den råa och orädda poliskvinnan Shannon Mullins (Melissa McCarthy) paras ihop med den spända men ambitiösa FBI-agenten Sarah Ashburn (Sandra Bullock) för att avslöja en hänsynslös knarkkung. Detta kommer inte bli ett lätt uppdrag, eftersom Sarah alltid löser problem till punkt och pricka enligt instruktionerna, samtidigt som Shannon är van att göra saker på sitt sätt.

Här kan du streama: The Heat

Foto: Warner Bros. Pictures.

Tammy (2014)

Genre: Komedi
Regi: Ben Falcone

Melissa McCarthy har både skrivit och spelar huvudrollen i denna film. I Tammy följer vi en kvinna som just fått sparken från snabbmatskedjan hon jobbar på, samtidigt som hon fått reda på att hennes man har varit otrogen. För att fly från sin deppiga vardag ger hon sig av på en kaotisk roadtrip tillsammans med sin galna, alkoholiserade mormor. Tammy producerades genom McCarthys och makens egna produktionsbolag, On the Day Productions.

Här kan du streama: Tammy

På Filmtopp.se hittar du alltid fler nyheter om film, TV-serier och streaming.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL