Martin Scorsese har ”kanske en till” film i sig – sågar Marvel igen

Martin Scorseses filmer med högst betyg enligt IMDb – här streamar du dem

Sofie Landgren
17 november 2023 kl. 20:11

Filmerna som uppskattats mest av tittarna

Den amerikanske filmregissören, manusförfattaren och producenten Martin Scorsese har ett imponerande CV med ofantligt många kritikerrosade filmtitlar. Filmtopp har gjort en sammanställning av de filmer som har fått högst betyg på IMDb.

The irishman (2019)
Foto: Netflix.

The Irishman (2019)

Betyg enligt IMDb: 7,8/10

Robert De Niro, Al Pacino och Joe Pesci spelar huvudrollerna i Martin Scorseses The Irishman, en episk saga om organiserad brottslighet i efterkrigstidens Amerika, berättad genom ögonen på andra världskrigets veteran Frank Sheeran, en riktig "hustler" och mördare som arbetade tillsammans med några av de mest ökända personer under 1900-talet. Filmen sträcker sig över decennier och beskriver ett av de största olösta mysterierna i amerikansk historia, försvinnandet av den legendariske fackföreningschefen Jimmy Hoffa, och erbjuder en monumental resa genom den organiserade brottslighetens dunkla korridorer: dess inre funktioner, rivaliteter och kopplingar till mainstreampolitik.

Här kan du streama: The Irishman (2019)

Killers of the Flower Moon (2023)
Foto: Paramount Pictures.

Killers of the Flower Moon (2023)

Betyg enligt IMDb: 8/10

Ursprungsbefolkningen i oljerika Osage Nation i Oklahoma utsätts för en serie mystiska mord under 1920-talet, vilket får FBI att inleda en stor utredning.

Killers of the Flower Moon är ett amerikanskt historiskt kriminaldrama regisserat av Martin Scorsese efter ett manus som han skrev tillsammans med Eric Roth. Filmen är baserad på David Granns fackbok från 2017, Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI. I rollerna ser vi bland annat Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Jesse Plemons och Brendan Fraser.

Här kan du streama: Killers of the Flower Moon (2023)

Taxi Driver (1976)
Foto: Sony Pictures.

Taxi Driver (1976)

Betyg enligt IMDb: 8,2/10

Vietnamveteranen Travis Bickle (Robert De Niro) är taxichaufför i New York. Han kan inte sova. I sin paranoia kör han runt och runt i staden och äcklas av våldet, hororna och alla de hemlösa. En dag kommer regnet och sköljer bort all skit, säger han. Men det kommer inget regn. Travis kan inte ens få det lilla barnfnasket Iris att överge sin hallick. Travis beslutar sig för att själv skrida till handling. Han köper fyra pistoler. Nu ska senatorn mördas.

Här kan du streama: Taxi Driver (1976)

The Wolf of wall street (2013)
Foto: Universal Pictures.

The Wolf of Wall Street (2013)

Betyg enligt IMDb: 8,2/10

"The Wolf of Wall Street" är baseradJordan Belforts biografi, med samma titel, som porträtterar hans år som skum aktiemäklare. Vi får följa Leonardo DiCaprio i huvudrollen när han vältrar sig i pengar, lyx, jetsetliv, sex och hårt partajande, men också en värld av droger, värdepappersbedrägerier, korruption på Wall Street och i banksektorn, maffiainfiltration och fängelse.

Här kan du streama: The Wolf of Wall Street (2013)

Shutter Island
Foto: United International Pictures.

Shutter Island (2010)

Betyg enligt IMDb: 8,2/10

Kriminalkommissarie Teddy Daniels får i uppdrag att undersöka en patients försvinnande från det hårdbevakade mentalsjukhuset Ashecliffe på ön Shutter Island. Vid sin sida har han partnern Chuck Aule och det dröjer inte länge förrän det står klart för dem att sjukhuschefen Cawley verkar ha en hel del att dölja. Vem är t.ex. den mystiske patient 67 som förekommer i den kod den försvunna kvinnan lämnat bakom sig? Vad är det för fruktansvärda aktiviteter som försiggår i fyrtornet? Ju mer information de samlar, desto mer uppenbart blir det att ingen vill att de ska lämna ön.

Här kan du streama: Shutter Island (2010)

Maffiabröder, Goodfellas (1990)
Foto: Warner Bros. Sweden AB.

Goodfellas (1990)

Betyg enligt IMDb: 8,7/10

"Goodfellas", eller "Maffiabröder" som filmen heter på svenska, handlar om Henry Hill som växer upp under 50-talet med en dröm, att bli gangster. Han allierar sig med bossen Paul Cicero och blir vän med Tommy De Vito och den lite äldre Jimmy Conway. Tillsammans tillbringar de all tid tillsammans och med åren tar de sig högre upp i hierarkin.

Under 70-talet begår Jimmy och Tommy det största rånet i landets historia, men blir paranoida och börjar metodiskt ta livet av alla som hade något med det att göra. Samtidigt börjar Henry, på eget initiativ, smuggla och sälja kokain bakom ryggen på Jimmy Cicero.

Här kan du streama: Goodfellas (1990)

NÄSTA ARTIKEL