LISTA: Bästa filmerna med Angelina Jolie

LISTA: Bästa filmerna med Angelina Jolie

Sofie Landgren
04 juni 2024 kl. 09:00

Titlarna med högst betyg på IMDb

Skådespelaren och regissören Angelina Jolie fyller 49 år! Vi på Filmtopp har dagen till ära sammanställt en lista med Hollywood-stjärnans starkaste roller.

Angelina Jolies 5 bästa filmer enligt IMDb

Changeling (2008)
Foto: United International Pictures AB.

Changeling (2008)

Betyg på IMDb: 7,7/10

Christine Collins är en ensamstående mamma vars 9-årige son Walter en dag försvinner spårlöst. Fem månader senare återlämnas han till den förtvivlade mamman. Men, den 9-årige pojke som återvänt är inte Walter och nu börjar Christines maktlösa kamp för sanningen om vad som egentligen hänt.

Här kan du streama: Changeling

Stulna år (1999)
Foto: Columbia Pictures.

Stulna år (1999)

Betyg på IMDb: 7,3/10

Året är 1967. Den 17-åriga Susanna Kaysen känner sig osäker, rotlös och sårbar i en föränderlig värld. Efter ett förmodat självmordsförsök får hon träffa en psykiatriker, som efter ett kort möte ställer diagnosen Borderline, vars symptom kan stämma in på de flesta vilsna tonåringar. Susanna skickas till ett mentalsjukhus, där hon får stanna i nästan två år. Hon träffar flera unga kvinnor i en liknande situation. Susanna blir vän med Lisa, som desperat kämpar för att komma bort från detta ingenmansland.

Här kan du streama: Stulna år

Gia (1998)
Foto: Warner Bros. / HBO.

Gia (1998)

Betyg på IMDb: 6,9/10

Supermodellen Gia Marie Carangi följs från det hon är 17 år och jobbar på pappans restaurang, till 1986 då hon dör I AIDS, endast 26 år gammal. I slutet på 70-talet var hon en av de största supermodellerna och besökte ofta Studio 54 och genomgick flera kraschade förhållanden och drogmissbruk.

Här kan du streama: Gia

Maleficent (2014)
Foto: Walt Disney Studios Home Entertainment AB.

Maleficent (2014)

Betyg på IMDb: 6,9/10

Den vackra och renhjärtade fen Maleficent får en idyllisk uppväxt i ett fredligt skogsrike, tills en dag då en invaderande armé av människor hotar harmonin i landet. Maleficent förvandlas i och med detta till sitt lands mest skoningslösa beskyddare, men hon drabbas av ett hänsynslöst svek som förvandlar hennes rena hjärta till sten.

Här kan du streama: Maleficent

I samlarens spår (1999)
Foto:  Universal Studios, Columbia Pictures, Sony Pictures Motion Picture Group.

I samlarens spår (1999)

Betyg på IMDb: 6,7/10

En seriemördare härjar på Manhattan i New York. En djävulsk mördare som endast lämnar efter sig en rad kryptiska meddelanden vid varje ny brottsplats. Hela stan befinner sig i ett chocktillstånd. Ingen har någonsin varit med om någonting liknande. Det är bara den erfarne och skicklige kriminalteknikern Lincoln Rhyme, av många ansedd som landets bäste brottsplatsutredare, som kan tolka dessa spår. Men det var tidigare. Idag ligger Rhyme förlamad efter en olycka i tjänsten. Men Rhyme, trots sin livssituation, tar tillsammans med en ung polisassistent, Amelia Donaghy, sig an fallet i jakten efter den extremt brutale och hemlighetsfulle mördaren.

Här kan du streama: I samlarens spår

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL