Kostymidéer till Halloween-firaren med tajt budget!

Kostymidéer till Halloween-firaren med tajt budget!

Nathalie Leth
Uppdaterad 26 oktober 2020 kl. 08:10 | Publicerad 24 oktober 2020 kl. 16:10

Stöka ut dig billigt och effektivt i Halloween.

Har du ont om pengar i fickan eller för lite timmar på armbandsuret? Dessa kostymer både fixar och maxar ditt Halloweenfirande!

Musöron i… många filmer!

Karen är en mus i Mean Girls. Såklart!
Foto: Paramount Pictures

Musöron passar perfekt till flera olika kostymer. Du kan antingen klä ut dig till Karen i Mean Girls (I’m a mouse! Duh!) eller kanske Mr. Jingles i Den gröna milen, redo för en ny dag på muscirkusen. Möjligheterna är oändliga och framför allt, inom rimlig budget!

Brandon i Brightburn (2019)

Brandon med mask i Brightburn
Foto: Sony Pictures Releasing

Har du en röd gammal tröja, sax och ett tjusigt skosnöre så kan du lätt sno ihop en mask som den Brandon bär i Brightburn! Detta kompletteras enkelt med en vanlig tröja (inte den vi precis klippt sönder) och vanliga jeans. Man kan riktigt känna hur full plånboken fortfarande är i bakfickan!

Casey i Art of Self-Defence (2019)

Det gula bältet i Art of Self-Defense
Foto: Bleecker Street

Har man en karateuniform liggandes kan man med ens klä ut sig till Casey från den mörka komedin The Art of Self-Defence. Men det är nog inget som var man har i sitt hem, som tur är så räcker med det gula bältet som han blir otroligt fäst vid och vägrar ta av sig, även på sitt jobb. Du kan med andra ord trä detta gula bälte över dina vanliga kläder och övertyga andra Halloween-firare om att du visst är utklädd!

Jack i Big Trouble i Little China (1986)

Kurt i Big Trouble in little china
Foto: 20th Century Fox

Har du ett vitt linne hemma? Då kan du teckna ett enkelt motiv på den, trä på dig ett par jeans, och vips är du redo att bekämpa mörka krafter likt Kurt Russell i Stora problem i Little China. Denna kostym kompletteras bäst med jeans och en sprayflaska med vatten för att kunna bättra på din svettiga look under kvällens gång. 

Snake Plissken i Escape From New York (1981)

Escape from New York.
Escape from New York.

 

Om du föredrar svarta linnen över vita kan du fortfarande ha goda chanser att klä ut dig till bästa Kurtan. Lägg bara till en lapp över ena ögat så har du på något magiskt vis förvandlat dig till Snake Plissken! För den som vill övertyga ytterligare så shotta ett par whisky för att få till den bästa neutrala hjälte-rösten.

Tom Cruise i Risky Business

Tom Cruise i vit skjorta
Foto: Warner Bros.

Det bästa sättet att spara pengar på när du gör din kostym för Halloween är att köpa så lite kläder som möjligt. Med byxavdrag så sparar du massor! Allt som krävs för att fånga Tompas look i denna klassiker är en vit skjorta!

Magic Mike i Magic Mike (2012)

Magic Mike.
Foto: Warner Bros.

Precis som ovan nämnda Tompa sparar vi mängder av pengar genom att halvera garderoben, denna gången kan du slänga av dig tröjan och kan kanske dessutom tjäna (!) pengar med ett par danssteg! (Visst borde jag sikta på en karriär som ekonomisk rådgivare?)

Cowboy i… många filmer!

Salma Hayek med kollega och hästar i Bandidas
Foto: 20th Century Fox

Med en cowboyhatt kan du klä ut dig till i stort sett vilken pistoldragare du vill. Varesig du vill klä ut dig till Salma Hayeks karaktär i Bandidas eller Clintan i Mannen med oxpiskan (1973) så kan du vinna första pris för bästa kostym. 

Tim i Detective Pikachu (2019)

Tim och Pikachu i Detective Pikachu
Foto: Warner Bros.

Tim ser ut som en helt vanlig kille med vanliga killbekymmer. Vilket är tur för oss! Sno bara din lilla kusins Pikachu-gosedjur för att överglänsa alla alla andras kostymer med din övertygande utklädnad som Tim, med följeslagaren och detektiven Pikachu som svansar efter. 

Läs också vår recension till Pokémon Detective Pikachu.

Driver i Drive (2011)

Ryan Goslings snygga jacka i Driver
Foto: FilmDistrict

Den namnlösa föraren i "Drive", spelad av Ryan Gosling, har ett otroligt utmärkande plagg på sig. En jacka med en skorpion på ryggen. Varesig man föredrar att måla eller klippa ut en skorpion från ett annat tyg och limma fast på ryggen (vadå “sy fast”? sånt har vi inte tid med!) så kan man omöjligen misstas för någon annan än denna mystiska och lågmälda Goslingen. 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL