The nun

Kommande skräckfilmer 2018 – boka in dessa!

Uppdaterad 14 februari 2022 kl. 08:43 | Publicerad 16 augusti 2017 kl. 16:00

Dessa nya skräckfilmer kan vi se fram emot under 2018!

Nu börjar dagarna äntligen bli ljusare, men fortfarande kommer vintermörkret fort. Med kylan och rusket, som varje år sveper över våra gator blir utomhusklimatet näst intill motbjudande och obehagligt...

A Quiet PlaceMen varför kämpa emot det? Omfamna istället den mörka årstiden genom att se några gastkramande och hårresande skräckfilmer. Under höst och vintern har flera stora filmer premiärer på svensk bio. Du har väl sett "Det" med Bill Skarsgård och "Jigsaw", den åttonde delen i filmserien "Saw"? Även under 2018 kommer flera efterlängtade produktioner. Läs mer nedanför.

Insidious 4: The Last Key (5 januari)

En läskig hand med en nyckel som nagel längst ut.
Foto: Universal Pictures

Året börjar med den fjärde filmen i Insidious-serien är parapsykologen Dr. Elise Rainier tillbaka för att lösa ett rysligt fall där hennes eget familjehem blir hemsökt. Rysningar utlovas i årets första skräckfilm på bio.

The Strangers II (23 mars)

Från The Strangers. Tre maskerade personer står i ett vardagsrum och tittar på två andra personer som sitter fastbundna på varsin stol, framför dem.
Från The Strangers (2008).

En familj på roadtrip stannar till vid en avskild husvagnspark. När all ström försvinner bestämmer de sig för att låna en husvagn över natten. Men när mörkret faller dyker tre välbekanta, maskerade personer upp för att terrorisera familjen, och testa deras gränser.

A Quiet Place (6 april)

Emily Blunt i den kommande skräckfilmen A Quiet Place

I denna övernaturliga rysare ser vi Emily Blunt och filmens regissör, John Krasinski, i huvudrollerna. När mystiska krafter börjar attackera allt som gör ljud ifrån sig, måste de gömma sig på en avlägsen bondgård. I rädsla för att göra några som helst ljud ifrån sig börjar de kommunicera med teckenspråk. Detta kan bli hur bra eller hur fånigt som helst. Vi hoppas givetvis på det första!

The New Mutants (13 april)

Poster till "The New Mutants" - bästa filmtipsen 2018

Det är nog ingen som har missat att den nya X-Men blir en skräckfilm. Något vi hoppas och tror kan bli hur bra som helt! Logan, den senaste avstickaren i filmuniversumet, gjorde verkligen ett avtryck med sitt brutala våld och nu har vi alltså en skräckfilm att se fram emot. Vi väntar med spänning!

The Purge 4 (4 juli)

Från The Purge. Folk är maskerade på olika sätt och bär vapen.

Den fjärde delen i filmserien "The Purge"Under en natt varje år får människor begå vilka brott de vill utan konsekvenser. Brutala mord och vandalisering sker överallt och ingen går säker. "The Purge 4" kommer att vara en prequel och handlingen kommer att skildra de händelser som ledde fram till den allra första Purgen (utrensningen).

The Nun (13 juli)

Nunnan, känd från Conjuring, får nu egen film. På bilden syns nunnan till höger, till vänster om henne syns en vägg med ett upp-och-nedvänt kort.
Från The Conjuring 2.

En spin-off av "The Conjuring"-filmerna, som var nära att kvala in som en av de bästa skräckfilmerna som gjorts. En präst vid namn fader Burke skickas till Rom för att utreda det mystiska dödsfallet av en nunna.

The Meg (10 augusti)

Poster till filmen "The Meg" - bästa filmtipsen 2018

Vad vore en sommar utan en rejäl hajfilm? I The Meg blir det skräck av de proportioner enbart Hollywood kan dra till med – en 20 meter lång haj. Visst, vi ska vara ärliga här. Hajfilmer är kanske inte det vi springer till biograferna för, men det finns ju faktiskt ett gäng bra filmer – för att inte tala om mästerverket Hajen från 1975. Vi håller oss reserverat optimistiska.

Halloween (10 oktober)

Nu fyller skräckfilmernas skräckfilm 40 år, vilket firas med att Jamie Lee Curtis återvänder till sin ikoniska roll som Layrie Strode. Hon kommer åter igen att möta den skräckinjagande Michael Myers som har jagat henne sedan allra första början.

Ja, vad ska man säga. Det är nog ingen som skulle hålla den evighetslånga Halloween-serien som klanderfri, men detta kan ju faktiskt bli rätt kul. Vi hoppas att Jamie Lee Curtis återkomst hanteras med respekt.

The House That Jack Built (29 november)

Oavsett vad man tycker om hans filmer, går det inte att undgå det faktum att Lars von Trier alltid är intressant. Han har gjort flera mästerverk under åren och The House That Jack Built kan med lite tur bli ett nytt.

Vi vet inte så mycket än om filmen förutom att den kommer att handla om en seriemördare och skildras ur dennes perspektiv. I rollerna ser vi bland andra Uma Thurman, Matt Dillon och Bruna Ganz.

Slenderman (TBA)

En svart-vit bild på Slenderman som står och håller en liten flicka i handen,

En långfilm om den mytomspunna varelsen, Slenderman. Känd för sitt ansiktslösa utseende går den långa, magra kostymklädda mannen runt och förföljer och kidnappar människor, främst barn.

Det här låter väl inte dumt alls? Personligen är jag mycket spänd på hur bra det kommer gå för Bill Skarsgård i "Det"Tänk om hans roll blir minnesvärd och att vi i framtiden stolt kan berätta att en svensk gestaltade en av tidernas mest klassiska skräckfigurer. Vilka skräckfilmer ser du fram emot? Kommentera! 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL