Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Barnfilmer 2018 – Nya barnfilmer att hålla koll på

Barnfilmer 2018 – Nya barnfilmer att hålla koll på

Charlotta Lundborg | Lista
31 mars 2018
Charlotta Lundborg | Lista
31 mars 2018

Något att se fram emot tillsammans med barnen.

Klassikerna i all ära – ibland kan det vara skönt med något nytt och fräscht också. Filmtopp listar därför några av årets barnfilmer som kan vara värda att hålla att litet extra öga på.

Mästerdetektiven Sherlock Gnomes

Barnfilmer 2018 – Nya barnfilmer att hålla koll på
Foto: Paramount Pictures

Trädgårdstomtarna börjar försvinna i trädgården där Gnomeo och Julia bor och de kallar in den kände detektiven Sherlock Gnomes för att hjälpa dem. Han tar med sig sin trogne kompanjon Watson och så ger sig av allihopa på ett fartfyllt äventyr för att hitta deras försvunna vänner, bland annat hittar de en helt outforskad del av London. Filmen är en uppföljare till Gnomeo och Julia från 2011.

Premiär 20 april

LasseMajas Detektivbyrå - Det första mysteriet

Barnfilmer 2018 – Nya barnfilmer att hålla koll på
Foto: SF Studios

Josephine Bornebusch (känd bland annat som Mickan i Solsidan) har regisserat filmen om LasseMajas allra första fall. Det är den femte filmen i serien som är baserade på Martin Widmarks och Helena Willis böcker.

Systrarna Hammarabis bok blir stulen från Vallebyskolan och LasseMajas detektivbyrå tar sig an fallet. Alla är misstänkta: bibliotekarien, vaktmästaren, gympaläraren och till och med rektor Brynolfsson. Vem som helst kan vara den potentiella tjuven!

Premiär 1 juni

Ett veck i tiden

Barnfilmer 2018 – Nya barnfilmer att hålla koll på
Foto: Walt Disney Pictures

Trettonåriga Megs pappa Alex som är forskare har försvunnit. Meg och hennes mamma tror att han blivit teleporterad till en annan värld. Snart träffar Meg på tre märkliga varelser som skickar henne, hennes bror och en vän upp i rymden för att leta reda på Alex.

Filmen har en stjärnbestrött ensemble med bland annat Oprah Winfrey, Reese Witherspoon och Chris Pine.

Premiär 23 juni

Biet Maya - på nya honungsäventyr

Barnfilmer 2018 – Nya barnfilmer att hålla koll på
Foto: Noble entertainment

Maya är tillbaka! Den här gången ger hon sig av till Buzztropolis med sin bästa vän Willi och myrorna Arnie och Barney för att vara med i det stora honungsspelet. Men där finns också Mayas ärkefiende Violet som också ska tävla, och hon försöker alltid lura Maya. Nu övertalar Violet även sitt eget lag att fuska men de hamnar istället i fara. Maya och hennes vänner bestämmer sig för att göra det rätta och rädda Violet och hennes lag.

Premiär 29 juni

Hotell Transsylvanien - En monstersemester

Barnfilmer 2018 – Nya barnfilmer att hålla koll på
Foto: Sony Pictures

Drac och hans monstruösa familj är tillbaka. Drac känner sig ensam och nere så Mavis bjuder med hela familjen på kryssning. I början går allting som planerat och alla njuter semestern. Men så dyker kaptenen Ericka upp och Drac faller handlöst för henne. Men Mavis litar inte på kaptenen och det verkar som att hon ruvar på en stor hemlighet som kan innebära slutet för alla monster.

Premiär 13 juli

Superhjältarna 2

Barnfilmer 2018 – Nya barnfilmer att hålla koll på
Foto: Walt Disney Pictures

Äntligen, efter 14 år av väntan så kommer äntligen uppföljaren till vår favoritfamilj med superkrafter. Filmen utspelar sig direkt efter den första och familjen Parr försöker leva ett någorlunda normalt liv medan mamma Helen är ute och jagar skurkar.

Pappa Bob stannar hemma för att ta hand om barnen, vilket kan vara ganska krångligt då han inte vet om babyn Jack-Jacks alla superkrafter ännu. Men snart så har en ny skurk börjat hota staden och hela familjen Parr, plus Fryzo, måste samarbeta för att störta honom. Vad tror du om denna nya film av Pixar?

Premiär 31 augusti

Alone in space

Barnfilmer 2018 – Nya barnfilmer att hålla koll på
Foto: Nice Drama

Alone in space är en familjefilm om två syskon som kommer utmana sitt öde tillsammans med en vänlig utomjording. Rymdskeppen i filmen kommer dessutom vara riktiga modeller och inte datoranimerade för att ge den rätta retrokänslan. Regissören Ted Kjellsson beskriven filmen som “Astrid Lindgren i rymden” och “Alien för barn”. Det låter både förvirrande och lovande!

Premiär hösten 2018

Grinchen

Barnfilmer 2018 – Nya barnfilmer att hålla koll på
Foto: Universal Pictures

Grinchen är en sur och elak filur som hatar julen då den stör honom i hans lugna ensamhet. I år har dessutom invånarna i Vemdalen bestämt sig för att julfirandet ska bli tre gånger större än vanligt och det tänker Grinchen inte gå med på. Han bestämmer sig helt sonika för att stjäla julen.

Han bestämmer sig för att klä ut sig till jultomten och sabotera för invånarna i Vemdalen. Vad han inte vet är att flickan Cindy-Lou Who smider planer med sina vänner om att fånga in jultomten för att tacka honom för allt han gjort för Cindy-Lous ensamstående mamma.

Premiär 9 november

Halvdan viking

Halvdan VIking
Foto: SF Studios

Martin Widmarks populära böcker om vikingapojken Halvdan ska nu bli film. Gustaf Åkerblom (som bland annat gjort Sune i fjällen) ska regissera och Peter Haber spelar smeden Björn som tar hand om pojken när hans pappa är och plundrar.

Björn och Halvdan bor i Östbyn som alltid legat i fejd med Västbyn på andra sidan älven. En dag träffar Halvdan Meia från den rivaliserande byn och de blir vänner. Men ett krig närmar sig och de båda barnen förstår att det hänger på dem om det ska stoppas i tid.

Premiär vintern 2018

NÄSTA ARTIKEL