K-dramas du måste se – 9 tips på koreanska serier

K-dramas du måste se – 9 tips på koreanska serier

Filmtopp
21 maj 2023 kl. 14:05

Låt dig svepas med i den stora TV-serievågen

Sydkoreanska TV-serier (K-dramas) har fått ett stort uppsving sedan "Squid Game" och nu lanseras de på löpande band även här i Sverige. Filmtopp tar hjälp av K-dramaexperten Ellen Eriksson, som lyfter fram nio TV-serier du borde ta del av.

Världen över har K-dramas, alltså Sydkoreanska TV-serier blivit ett fenomen. Bara den här veckan har två nya släppts på Netflix – Doctor Cha och
The Good Bad Mother – samt Till alla pojkar-spinoffen XO, Kitty som denna gången, gissa vad, utspelas i Sydkorea.

Filmtopp ber K-dramaexperten Ellen Eriksson att rekommendera nio stycken koreanska serier för den som vill sätta sig in i den växande, koreanska serievärlden.

K-dramas du måste se – 9 tips på koreanska serier

Extraordinary Attorney Woo (2022)

IMDb-betyg: 8,7/10

Den smarta advokaten Woo Young-woo hanterar problem både i och utanför rättssalen när hon försöker kombinera ett nytt jobb med sin autism.

Här streamar du: Extraordinary Attorney Woo (2022)

Mr. Queen (2020-2021)

IMDb-betyg: 8,6/10

Mr. Queen är en välspelad serie som först och främst lyser med en komisk genialitet. Den innefattar även tidsresor, passionen för matlagning och en annorlunda sorts kärleksrelation vi inte alltid är vana vid att se i k-dramas.

Här streamar du: Mr. Queen (2020-2021)

One Spring Night (2019)

IMDb-betyg: 7,9/10

Stillsamt och vuxet romantiskt drama om att hitta rätt person men vid fel tillfälle. Går det ens att övertyga sig själv att stå på sig, hur starka känslorna än är, när hela omvärlden protesterar?

Här streamar du: One Spring Night (2019)

Alchemy of Souls (2022)

IMDb-betyg: 8,8/10

En mäktig magiker i en blind kvinnas kropp möter en man från en prestigefylld familj, som vill ha hennes hjälp att ändra sitt öde. Äventyr, fantasy och så klart en stor dos romantik.

Här streamar du: Alchemy of Souls (2022)

Business Proposal (2022-)

IMDb-betyg: 8,1/10

Kärlek på jobbet. Ett relativt vanligt förekommande fenomen i många k-dramas. I Business Proposal görs det dock med en stor dos humor, lättsamhet och en liten tvist som självklart ställer till det. Serien briljerar även med sitt “second-lead couple”, som enligt många anses vara bland de bästa inom k-drama genren.

Här streamar du: Business Proposal (2022-)

It’s Okay Not to be Okay (2020)

IMDb-betyg: 8,6/10

Stilmässigt fantastiskt välgjord serie som känns unik och kreativ. Romantik och spänning möts, men även humoristiska inslag förekommer som det ofta gör i k-dramas. Vikten av att skapa sin egen familj med personer du själv väljer är en stor del av seriens budskap.

Här streamar du: It’s Okay Not to be Okay (2020)

Rookie Historian Goo Hae-Ryung (2019)

IMDb-betyg: 8,1/10

Vackert och romantiskt historiskt drama som låter oss följa en kvinna som vägrar vika sig för samhällets påtryckningar om hur hon borde leva sitt liv.

Här streamar du: Rookie Historian Goo Hae-Ryung (2019)

The King: Eternal Monarch (2020)

IMDb-betyg: 8,1/10

Storslaget romantiskt drama med inslag av fantasy i form av tidsresor och alternativa världar. När två individer från parallella versioner av Sydkorea möts startar ett äventyr ingen av dem hade kunnat förutse.

Här streamar du: The King: Eternal Monarch (2020)

Healer (2014-2015)

IMDb-betyg: 8,5/10

Kim Moon Ho är en framgångsrik reporter på en vanlig nyhetskanal, men när han snubblar över ett 10 år gammalt mysterium förändras allt. Under sin resa för att avslöja fallet samarbetar Moon Ho med Chae Young Shin, en andra-klassens skvallerskribent, och Healer, en mystisk journalist baserad på internet. Med sin karriär och sin säkerhet på spel, vem kan Moon Ho lita på i en värld full av opålitliga källor?

Här stramar du: Healer (2014-2015)

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL