Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Junis stora biopremiärer

Junis stora biopremiärer

Axel Diedrichs | Lista
10 juni 2019
Axel Diedrichs | Lista
10 juni 2019

Vi sammanställer juni månads mest efterlängtade biopremiärer

På sommaren brukar flest storfilmer ha premiär. Filmtopp tittar på juni månad och lyfter fram de hetaste premiärerna, och det visar sig att biotablån är skräckfilmsdominerad.

Men in Black: International – 14 juni

Junis stora biopremiärer
Foto: Sony Pictures - Chris Hemsworth och Tessa Thompson.

Den första blockbustern att ha premiär i juni är Men in Black: International, rebooten på den klassiska filmserien. I de nya huvudrollerna ser vi Chris Hemsworth och Tessa Thompson som agenterna. Den här gången stöter de på sitt största hot hittills, nämligen en mullvad i deras organisation.

Child's Play – 20 juni

Junis stora biopremiärer
Foto: MGM - Chucky.

I sommar återvänder den onda dockan Chucky till de svenska biograferna! Den här gången är det Mark Hamill, mest känd för rollen som Luke Skywalker i Star Wars, som gör titelkaraktärens röst. Nya Child's Play är en remake på klassikern från 1988 och handlar om en mamma som köper en docka till sin son – utan att känna till de mörka krafterna den besitter.

Se Filmtopps intervju med filmseriens stjärna Jennifer Tilly!

Annabelle Comes Home – 26 juni

Junis stora biopremiärer
Foto: Warner Bros.

Nästa skräckfilm att ha premiär i juni handlar även den om en ond docka, nämligen Annabelle Comes Home. Filmen är berättelsens tredje del och den tar vid där kapitlet om Annabelle i The Conjuring slutar. Ed och Lorraine Warren håller dockan inlåst i ett säkert rum hemma hos dem, men snart bryter ondskan ut ändå – och ställer in sitt sikte på parets dotter.

Yesterday – 28 juni

Junis stora biopremiärer
Foto: Universal.

Det haglar in dokumentärfilmer om popbandet The Beatles. Snart kommer även Danny Boyles fiktiva dramakomedi Yesterday. Filmen handlar om en kämpande musiker som plötsligt inser att han är den enda på Jorden som känner till bandet och deras låtskatt. Han kommer med andra ord att få sig ett rejält uppsving.

Junis stora biopremiärer består av två skräckfilmer, en sci-fi-action och en mysig musikfilm. Vilken av dem vill du helst se på bio?