Julens familjefilmer på bio – Här är tipsen

Julens familjefilmer på bio – Här är tipsen

Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 13:07 | Publicerad 01 december 2017 kl. 14:00

Nedan kan du ta del av våra tips på bioaktuella familjefilmer som ni kan se i december.

December associerar nog de flesta med julen, en tid för våra nära och kära. Under månadens röda dagar är ett av många populär inslag att familjens myser tillsammans framför en julfilm, många gånger med så kallad familjefilmer. I år är utbudet på biograferna kanske extra stort med familjära biofilmer. Idag listar vi de som vi tycker är värde att tipsa om. Extra roligt är det i år eftersom flera biofilmer är svenska.

Trollvinter i Mumindalen

En av julens familjefilmer på bio

Biopremiär: 1/12

I Mumindalen nalkas vintern och Mumintrollen går i ide som de alltid gör. Den här gången väcks de ur sin sömn och måste tillsammans med dalens övriga invånare hjälpas åt  julen står ju för dörren.

Mumintrollen är tillbaka på vita duken i “Trollvinter i Mumindalen”, en finstämd stop-motion-animerad familjefilm om vänskap och jul. I huvudrollen syns Bill “Pennywise” Skarsgård som Mumin. Han får även sällskap av pappa Stellan och Alicia Vikander.

Monky

monky
I familjefilmen ”Monky” hittar Frank, 11, en apa i trädgården.

Biopremiär: 22/12

I familjefilmen ”Monky” hittar elvaårige Frank en apa i trädgården. De döper henne till Monky och försöker hålla henne hemlig för resten av byn. Men det går snart upp för dem att Monky inte är en vanlig apa och att det inte var en tillfällighet att hon dök upp just i deras trädgård. Vem är hon?

På förhand har det snackats om att filmen bär drag av Steven Spielbergs ”E.T.".

Paddy och Gordon - julens familjefilm?

Gordon & Paddy årets familjefilm?

Biopremiär: 22/12

Stellen Skargårds medverkar även i denna familjefilm, som bygger på barnböckerna av Ulf Nilsson och Gitte Spees barnböcker och regisseras av Linda Hambäck.

Kommissarie Gordon måste fånga nöttjuven. Sorgligt nog är han den ende polisen i hela distriktet och tvingas stå ensam i snön och vakta hålet där nötterna har stulits. Han som egentligen är bäst på att lyssna, tänka och stämpla. Om han bara hade en liten, snabb och duktig polisassistent! Då skulle de tillsammans kunna lösa fallet.

Tjuren Ferdinand

En av flera familjefilmer under julen 2018.

Biopremiär: 22/12

Sist ut får vi bekanta oss med en viss tjur, som allra helst vill sitta under en korkek och lukta på blommorna.

Handling: En dag misstas Ferdinand för att vara farlig och blir bortförd för att delta vid tjurfäktningar. Fast besluten att återvända till sin familj samlar han ett udda gäng och ger sig ut på ett fantastiskt äventyr. Du kommer bli förtjurst!

Vilken av alla familjefilmerna tycker du är värd ett biobesök i juletid? 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL