Jennifer Lopez

LISTA: Jennifer Lopez 5 mest sevärda filmer

12 maj 2023 kl. 18:05

Skådespelerskan och sångerskan som gjort mycket på film

Jennifer Lopez är en multitalang som sångerska och skådespelerska. Hon känns ständigt aktuell med nya filmer på det senaste och när hon nu spelar huvudrollen i kommande filmen “The Mother” på Netflix listar vi här fem stycken andra sevärda filmer med stjärnan.

Jennifer Lopez gjorde sin första filmroll på 1980-talet och har sedan dess medverkat i ett stort antal filmer. Däremellan har hon dessutom en mycket framgångsrik artistkarriär, men på senare tid har hon befäst sin roll som skådespelerska i flera filmer av alla möjliga genrer. Här listar vi nu fem sevärda filmer som hon är med i som likt hennes karriär kommer i olika genrer. 

Jennifer Lopez 5 mest sevärda filmer

Foto: United International Pictures AB.

Out of Sight: Utom synhåll (1998)

Genre: Action, Komedi
Regi:
Steven Soderbergh

Denna romantiska actionkomedi är omarbetad från en novell av Elmore Leonard och kretsar runt bankrånaren Jack Foley (George Clooney). Han lyckas rymma från fängelset och kidnappar då FBI-agenten Karen Sisco (Jennifer Lopez). Trots alla deras olikheter börjar de falla för varandra. De måste utforska om det finns någonting mellan dem och i så fall riskera allt för att vara med varandra. 

Filmen var mycket populär hos kritikerna och visade både skådespelarna och regissören Steven Soderbergh i ett helt nytt ljus. Den är underhållande, smart och Jennifer Lopez gör en av sina bästa roller som den åtråvärda och klipska polisen. Det är definitivt en stor hit med bra genomarbetade karaktärer som förtjänar att bli sedd. 

Här streamar du: Out of Sight: Utom synhåll (1998)

Foto: Buena Vista International (Sweden) AB.

Shall We Dance? (2004)

Genre: Drama, Komedi
Regi:
Peter Chelsom

Den framgångsrike advokaten John Clark (Richard Gere) är uttråkad med sitt liv, trots ett bra jobb och en kärleksfull familj. En kväll på väg hem från arbetet råkar han se en ung kvinna, Paulina (Jennifer Lopez), i en dansstudio och blir så hänförd att han går med i en dansklass. Han håller dock detta hemligt för sin fru Beverly (Susan Sarandon) som genast blir misstänksam mot hans frekventa frånvaro. 

Är det någonting Jennifer Lopez blivit känd för är det romcoms. Vid det här laget har hon medverkat i en stor mängd, antagligen för att hon gör dessa roller med sådan bekvämlighet. Även om flera av dem inte fått det mest bejublade mottagandet är Shall We Dance? en av de romantiska filmer hon förknippas mest med. Den har allting man förväntar sig av en romcom och är en av de filmerna i hennes katalog som man borde se om man inte redan har gjort det.  

Här streamar du: Shall We Dance? (2004)

Foto: Warner Home Video Sweden AB.

Selena (1997)

Genre: Drama
Regi:
Gregory Nava

Selena Quintanilla var en amerikansk sångerska och låtskrivare som blev mördad enbart 23 år gammal. Hennes livshistoria berättas i filmen Selena där titelrollen spelas av Jennifer Lopez. Man får följa hennes uppväxt i Texas där pappan upptäckte hennes talang och tog med henne för att framträda på små scener. Hon blir sedermera berömd och börjar arbeta på ett album på engelska för att söka ännu mer framgång, ett album hon inte fick chans att avsluta. 

Jennifer Lopez gör en av sina bästa roller som sångerskan Selena. Hon utstrålar energi och karisma och i en handling som tappar på diverse plan är det hon som håller ihop det hela. Lopez lyckas förmedla samma känslor och utstrålning som Selena och under filmens ljuspunkter förstår vi varför så många älskade sångerskan.

Här streamar du: Selena (1997)

Foto: Sony Pictures Releasing (Sweden) AB.

En dag i livet (2005)

Genre: Drama
Regi:
Lasse Hallström

Einar (Robert Redford) är en före detta alkoholist som bor tillsammans med sin kompis Mitch (Morgan Freeman) på en gård. En dag får de besök av Einars svärdotter Jean (Jennifer Lopez) och hennes dotter, hans barnbarn, som ber om en plats att bo. Einar motsätter sig först detta eftersom han anser att Jean är ansvarig för hans sons död, men låter dem stanna när han får veta att hon är i ett våldsamt förhållande. Med tiden kommer de allt närmare varandra och börjar jobba på att läka gamla sår. 

En dag i livet är en inte alltför komplicerad film, regisserad av vår egen Lasse Hallström, som väcker många känslor och är fylld med symbolism. Den är vackert gjord och berättar historien om att gå från den mörka och dystra bitterheten till friheten som kommer med försoning. Skådespelarna lyfter filmen med sina insatser och det är svårt att inte bli berörd av detta drama. 

Här streamar du: En dag i livet (2005)

Foto: SF Studios.

Hustlers (2019)

Genre: Lorene Scafaria
Regi:
Drama, Komedi, Krim

För att kunna tjäna nog med pengar för att överleva arbetar Destiny (Constance Wu) som strippa. Hennes liv förändras när hon blir vän med Ramona (Jennifer Lopez) som är den kvinnan som drar in mest pengar på klubben och dansar som ingen annan. Tillsammans med några andra från klubben börjar de stjäla pengar från Wall Street-männen som kommer dit och bygger upp ett liv av lyx som sedan kraschar.  

Återigen går detta att räkna till ett av Jennifer Lopez bästa framträdanden. Hon visar här sin tydliga mångsidighet och får allting att se enkelt ut. Det är en så kallad “heist”-film med så många olika parametrar, drama, thriller, spänning, kärlek – ja den har allt helt enkelt. Filmen är stärkande och smart, den har ett djup som kommer fram genom skådespelarnas utmärkta agerande. Det är definitivt en av Jennifer Lopez mest sevärda filmer med ett framträdande hon får svårt att toppa. 

Här streamar du: Hustlers (2019)

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL