Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hocus Pocus.

Halloween-filmer på Disney+

David Lindahl | Lista
25 oktober 2020
David Lindahl | Lista
25 oktober 2020

Missa inte dessa skräckisar från Disney.

Disney+ erövrar streamingvärlden och låt oss därför ta en titt på alla filmer perfekta för en Halloweenkväll som streamingstjänsten har att erbjuda.

Disney är vanligtvis inte så ofta inne och snuddar på skräcktemat när det gäller deras filmer. Men det finns ändå ett antal produktioner för den som vill uppleva lite av Disneys otäckare sidor. Här lista vi de bästa filmerna att se under Halloween som finns tillgängliga på Disney+.

The Nigthtmare Before Christmas (1993)

Nightmare before Christmas.
Foto: Disney.

Tim Burtons och Henry Selicks klassiska Halloweenfilm om kungen av Halloweenstaden som i stället vill fira jul behöver ingen längre introduktion. Härlig stop motion och en fyndig handling – om du inte har sett The Nightmare Before Christmas än så är Halloween en perfekt tid för det.

Hocus Pocus (1993)

Hocus Pocus.
Foto: Disney.

Häxfilmen Hocus Pocus handlar om en pojke som flyttar till staden Salem där tre häxor avrättades för 300 år sedan. Plötsligt råkar han väcka liv i häxorna och skapar därmed kaos i den annars lugna staden.

 

Frankenweenie (2012)

Frankenweenie.
Foto: Disney.

Frankenweenie är ytterligare ett stop motion-projekt från Tim Burton väl värt att se. Inspirerad av berättelsen om Frankenstein handlar Frankenweenie om en pojke vars hund tragiskt dör. Men genom ett experiment försöker han väcka liv i sin gamla vän igen, men kanske inte med det resultatet han hade hoppats på.

Haunted Mansion (2003)

Haunted Mansion.
Foto: Disney.

I "Haunted Mansion" spelar Eddie Murphy en mäklare som tillsammans med sin familj fastnar i ett hus som är hemsökt. Att lämna huset visar sig vara både svårt och otäckt när de döda plötsligt börjar leva igen.

Maleficent (2014)

Maleficent.
Foto: Disney.

I "Maleficent" spelar Angelina Jolie den onda fen med samma namn som titeln. Dock erbjuder Maleficent en annan vinkel på historien om Törnnrosa som sov i 100 år.

Halloweentown (1998)

Halloweentown
Foto: Disney.

I "Halloweentown" spelar "Singin' in the Rain"-stjärnar Debbie Reynolds en häxa som bor med sitt barnbarn. Men när de får reda på att hon också är en häxa måste de samarbeta för att rädda Halloweentown från onda krafter.

Halloweentown II: Kalabar's Revenge (2001)

Halloweentown II.
Foto: Disney.

Marnie Piper är tillbaka med sin häxfarmor Aggie Cromwell och återigen måste de arbeta tillsammans för att stoppa onda krafter som vill förstöra världen. 

Läs också vår lista över de läskigaste karaktärerna.

NÄSTA ARTIKEL