Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Från vuxenfilm till mainstreamfilm

Från vuxenfilm till mainstreamfilm

Sebastian Håkansson | Lista
13 juni 2015
Sebastian Håkansson | Lista
13 juni 2015

Skådespelare som har bytt bana... till viss del.

Det finns filmstjärnor som har fått testa på att spela porrstjärna i film, t. ex. Julianne Moore i Boogie Nights. Det finns också de filmstjärnor som faktiskt började sin karriär i porrindustrin för att sedan sadla om och byta bana. Några karriärövergångar varit mer lyckade än andra.

1. Sibel Kekilli

I en av världens mest omtalade TV-serier, Game of Thrones, hittar vi tyskan Sibel Kekilli i rollen som Shea. Långt innan sin medverkan i GoT var hon mer känd i hemlandet som porrstjärnan Dilara. Idag är karaktären Dilara begravd och Kekilli har med stor framgång etablerat sig i den icke-erotiska filmvärlden. Hon har bland annat vunnit fyra olika priser för bästa skådespelerska.

2. Simon Rex

Simon Rex har många olika meriter på sitt cv: MTV-profil, rappare, Paris Hiltons ex pojkvän, skådespelare i Scary Movie-filmerna och en bakgrund i gayporrindustrin.

3. Jackie Chan

Efter en över trettioårig karriär som en av Hong Kongs allra största filmstjärnor kom det fram att Chan I ung ålder medverkade i den pornografiska rullen All in the Family. Till skillnad från många andra som gärna förnekar sin karriärstart i vuxenfilmsvärlden har Jackie Chan sagt att det var ett nödvändigt ont.

4. Sasha Grey

Sasha Grey debuterade med bravur i Steven Soderberghs The Girlfriend Experience och har sedan dess medverkat i flera långfilmsroller och i den populära TV-serien Entourage. Långt innan dess debuterade hon i vuxenfilmens värld. Redan strax efter sin artonårsdag gjorde hon sin första porrfilm. Under sin aktiva karriär inom porrbranchen vann hon flera priser och ansågs vara Jenna Jamesons (porrbranschens största kvinnliga stjärna genom historien) främsta efterträdare. Idag har hon blivit närmast en symbol för karriärbytet mellan porr- och mainstreamfilm.

5. Traci Lords

Den mest kända övergången från erotik till spelfilm har Traci Lords stått för. Efter en mängd barnförbjudna sexfilmer framkom det att hon hade debuterat som minderårig. Trots att skandalen var ett faktum fick hon snabbt sin första mainstreamroll i B-filmkungen Roger Cormans Not of This Earth. Övergången i sig var kanske inte allt för stor då hennes roll i filmen var en sexig sjuksköterska. Sedan dess har karriärren rullat på med filmer som Cry-Baby, Blade och TV-serier som MacGyver, Våra värsta år, Gilmore Girls och Will & Grace - för att nämna några.

För fler recensioner, listor och nyheter, följ Filmtopp.se på facebook och twitter.

NÄSTA ARTIKEL