Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Tips för både bittra singlar och den perfekta dejten

Tips för både bittra singlar och den perfekta dejten

Sebastian Håkansson | Lista
13 februari 2015
Sebastian Håkansson | Lista
13 februari 2015

Med vilken film firar du kärleken?

Alla hjärtans dag kan vara en plåga eller alldeles, alldeles underbart. Vet du inte hur du ska fördriva morgondagen så säger vi på Filmtopp.se: se en film! Vi har kryddat ihop en liten lista över olika sorters filmer som tar upp ämnet kärlek. Den vänder sig till alla typer av firare, par som singlar. Så håll till godo.

För den förälskade, för singeln, för vännerna, för den romantiske, för den sugna – det finns filmer att titta på under alla hjärtans dag, vem du än är!

För snyftarna – The Notebook (2004)

Foto: New Line Cinema
Foto: New Line Cinema

Vissa saker glömmer du aldrig. Speciellt inte din första kärlek. På ett ålderdomshem berättar en man för en kvinna om sitt livs stora kärlek via hjälp från sina anteckningar i en utsliten dagbok. Noah (Ryan Gosling) och Allis (Rachel McAdams) väg tillbaka håller inte ett öga tort.

För singelkvinnan – Sex and the City: The Movie (2008)

024-sex-and-the-city-theredlist
Foto: AB Svensk Filmindustri

Fram med glassbyttan och på med mjukbyxorna. Är du ett riktigt fan äger du också boken om filmen. Då kan du samtidigt bläddra med i historien och få veta allt extra. Som exempelvis vart kläderna kom ifrån eller hur många tagningar en speciell scen hade.

För singelmannen – Die hard (1988)

Bruce Willis i Die Hard
Foto: AB Fox Film

Hur många gånger har du sett den? 10, 40, 100? Spelar inga roll. Funkar varje gång.

Bruce Willis och vapen. Vad mer krävs?

Till skrattfesten – På smällen (2007)

knocked up
Foto: United International Pictures AB

Judd Apatow som skrev och regisserad The 40 Year Old Virgin gjorde även På smällen i samma härliga anda. Här känner man igen den grova humorn och språket kombinerad med massor av charm, hjärta och värme.

För det alternativa firandet – Chronik der Anna Magdalena Bach (1968)

bethoven
Foto: Grasshopper Film

Choklad och blommor med mys. Tvi! Varför göra som alla andra? Ta tag i något riktigt svårsmält och bränn av Chronik der Anna Magdalena Bach. Filmen består bara av en massa pianospel, där filmbilderna föreställer en person som spelar piano i  olika miljöer. Det mest spännande är när bilden skevas till lite en gång, så att det ser overkligt ut. Handlingen kretsar kring att bryta bildens dominerande ställning i filmen och att ge ljudet den viktigaste platsen istället.

För den erotiske – Nymphomaniac (2013)

nymphomaniac-movie-poster
Foto: Nordisk Film AB

Ja, nog för att den erotiskt omtalade 50 Shades of Grey har officiellt premiär idag, men Lars Von Triers Nymphomaniac innehåller en hel del erotik den med. Varför inte slå på stort och se den förlängda fem och en halv timmars långa versionen?

Ungdomsfilmen – The Fault in Our Stars (2014)

the-fault-in-our-stars-movie-wallpaper-2
Foto: 20th Century Fox

Hazel (Shailene Woodley) och Gus (Ansel Elgort) är två speciella tonåringar, som delar en skarp humor, ett förakt för det kontroversiella, och en kärlek som tar dem – och oss – på en oförglömlig resa.

Hittar du någon romantisk favorit på vår lista?

NÄSTA ARTIKEL