Filmcirkeln tipsar – tre grymma spökfilmer

Filmcirkeln tipsar – tre grymma spökfilmer

Filmcirkeln
24 februari 2022 kl. 10:00

Tre bra spökfilmer att titta på under veckan.

Filmcirkelns panel har den här gången plockat fram tre grymma spökfilmer som måste ses.

David Lindahl tipsar om:

Ghost (1990)

Ghost.
Foto: Paramount Pictures.

Spökfilmer behöver inte vara onda. De kan till och med vara kärleksfulla. Ghost är 90-tals klassikern där Patrick Swayzes karaktär dör i början av filmen och sedan återvänder som ett spöke till sin älskade, som spelas av Demi Moore, för att han fortfarande behövs i de levandes värld.

Whoopi Goldberg vann en Oscar året efter för sin roll som mediet som kan tala med honom. Om du fortfarande inte vet vilken film jag talar om kanske en viss scen där Swayze och Moore passionerat drejar till The Righteous Brothers hitlåt Unchained Melody kan friska upp ditt minne.

Marcus Ljung tipsar om:

Sagan om konungens återkomst (2003)

Return of the King.
Foto: New Line Cinema.

Nu tänker du säkert att jag har förlorat det helt. Men lita på mig. Spöken var temat och vilken film passar då bättre än en där ett gäng utskällda och bannlysta spöken går loss på en hel armé, får återupprättelse och räddar hela filmen.

De dödas armé i Sagan om konungens återkomst är osjungna hjältar i min bok som förtjänar respekt för sin hjälteinsats.

Vidar Justegård tipsar om:

The Shining (1980)

The Shining.
Foto: Warner Bros.

Jack Torrance är en misslyckad författare som tar ett jobb som en vaktmästare på ett avlägset hotell under vintern när verksamheten är stängd. Istället för att finna lugn och ro för att skriva sin nästa bok hemsöks han och hans familj av hotellets mörka förflutna.

The Shining är ett mästerverk regisserad av mästaren Stanley Kubrick. Han lyckas verkligen få hotellet att upplevas som en karaktär med en ständig obehaglig närvaro genom hela filmen. The Shining är helt klart ett måste för den som älskar spökhistorier.

Missa inte Filmcirkelns senaste avsnitt

Om podcasten Filmcirkeln

Filmcirkeln.

Filmcirkeln är podcasten där filmnördarna David, Vidar och Marcus varje vecka samlas för att diskutera en film som de precis sett. I en enda lång filmstafett så tipsar trion varandra om bra, dåliga, klassiska, aktuella, smala och breda filmer.

Följ oss på Facebook & Instagram under "Filmcirkeln".

Du hittar oss även på Letterboxd där vi samlar våra betyg på filmtitlarna vi diskuterar. 

 

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL