Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Filmcirkeln tipsar – filmerna som får dig att gråta

Filmcirkeln tipsar – filmerna som får dig att gråta

Filmcirkeln
Filmcirkeln | Lista
16 mars 2022
Filmcirkeln
Filmcirkeln | Lista
16 mars 2022

Filmcirkeln tipsar om tre riktigt sorgliga filmer.

Alla behöver vi gråta lite ibland. Filmcirkeln tipsar om tre riktigt sorgliga filmer som definitivt öppnar dina tårkanaler.

Marcus Ljung tipsar om:

Toy Story 3 (2010)

Toy Story 3.
Foto: Disney.

Finns det något mer sorgset än att behöva säga adjö till sin barndom? Sagorna om de levande leksakerna är fulla av emotionella ögonblick som bringar fram det inre barnet i oss alla. Men inget slår Toy Story 3.

Utan att säga för mycket för er som fortfarande inte sett den, så blickar Andy som blivande vuxen tillbaka på en fantastisk barndom, samtidigt som han inser att han måste gå vidare. Och därför väljer han att skänka vidare samma glädje till ett annat barn så hon kan få uppleva samma sak som han gjort. Kan någon ge mig en näsduk?

Vidar Justegård tipsar om:

Perks of Being a Wallflower (2012)

Perks of Being a Wallflower.
Foto: Summit Entertainment.

Jag är en sån där som nästan alltid har nära till gråten när det kommer till film. Men det finns få som får mina tårkanaler att öppna sig på vid gavel. The Perks of Being a Wallflower är en av dem.

Det är en film som handlar om utanförskap, känslan av att inte passa in och psykisk ohälsa. Samtidigt är det en historia om en otroligt fin vänskap och ungdomskärlek. Soundtracket är även det magiskt. En av mina favoritscener är så enkel som en biltur genom en tunnel till tonerna av David Bowies Heroes som toppas med repliken "I feel infinite". Gåshuden är oundviklig.

David Lindahl tipsar om:

The Impossible (2012)

The Impossible.
Foto: Warner Bros. Pictures.

Jag behöver knappast påminna om fasorna med jordbävningen som frammanade tsunamin som 2004 skördade så många människoliv. The Impossible är den otroliga och sanna historien om en familjs kamp i Thailand under och efter tsunamin.

Ewan McGregor, Naomi Watts och en ung Tom Holland. Alla levererar hjärtskärande skådespel i en film som brutalt sliter isär en familj och sedan visar deras kamp tillbaka till varandra. Jag blev så berörd första gången jag såg den så jag vet inte om jag kommer kunna se den igen.

Missa inte Filmcirkelns senaste avsnitt

Om podcasten Filmcirkeln

Filmcirkeln.

Filmcirkeln är podcasten där filmnördarna David, Vidar och Marcus varje vecka samlas för att diskutera en film som de precis sett. I en enda lång filmstafett så tipsar trion varandra om bra, dåliga, klassiska, aktuella, smala och breda filmer.

Följ oss på Facebook & Instagram under "Filmcirkeln".

Du hittar oss även på Letterboxd där vi samlar våra betyg på filmtitlarna vi diskuterar. 

NÄSTA ARTIKEL