Filmcirkeln tipsar – romantiska filmer du måste se

Filmcirkeln tipsar – romantiska filmer du måste se

Filmcirkeln
Uppdaterad 02 februari 2022 kl. 22:02 | Publicerad 19 januari 2022 kl. 10:01

Tre romantiska filmer som du måste se.

Filmcirkeln är den här gången ut på kärleksresa. Här är tre romantiska filmer som du måste se.

Marcus Ljung tipsar:

Cold War (2018)

Cold War.
Foto: Curzon Artificial Eye.

Kärlek är inte alltid sådär fantastisk som vi vill att den ska vara. Ibland är den till och med tragisk. Cold War är en sådan film om två förälskade människor, fångade i 50-talets mörka och kommunistiska Polen.

Det jag tar med mig från Cold War är hur deras kärlek är för stor för den trasiga världs som omringar de två. De älskar varandra så intensivt, men något kommer hela tiden på olika sätt emellan deras känslor. Jag älskar råheten, det vackra och det hemska som filmen fångar helt otroligt bra.

Vidar Ljung tipsar:

Notting Hill (1999)

Notting hill.
Foto: Universal Pictures.

En helt klockren premiss. En alldaglig bokhandelsägare och världens kändaste filmstjärna förälskar sig. Kulturkrockarna är oundvikliga kemin mellan Hugh Grant och Julia Roberts gnistrar.

Notting Hill kryllar av älskvärda biroller. Från världens charmigaste och sämsta rumskompis, till den misslyckade finansmannen som utan att känna igen Julia Roberts karaktär retoriskt frågar om att lönen i skådespelaryrket är usel. För att inte glömma den udda systern med en aning pinsam social förmåga. Är det något ord som sammanfattar den här filmen är det charmigt. Jag fullkomligt älskar den.

David Lindahl tipsar:

Kyss mig (2011)

Kyss mig.
Foto: Nordisk Film.

Jag vill tipsa om en riktigt bra svensk film som jag såg för inte alltför länge sedan och det är Kyss mig, en vacker historia om två kvinnor som blir förälskade i varandra, trots en omgivning som inte är helt accepterande mot deras kärlek.

Liv Mjönes och Ruth Vega Fernandez har en fantastisk kemi och känns mycket trovärdiga i en film, som till skillnad från många andra svenska romantiska komedier, känns väldigt äkta.

Missa inte Filmcirkelns senaste avsnitt

Om podcasten Filmcirkeln

Filmcirkeln.

Filmcirkeln är podcasten där filmnördarna David, Vidar och Marcus varje vecka samlas för att diskutera en film som de precis sett. I en enda lång filmstafett så tipsar trion varandra om bra, dåliga, klassiska, aktuella, smala och breda filmer.

Följ oss på Facebook & Instagram under "Filmcirkeln".

Du hittar oss även på Letterboxd där vi samlar våra betyg på filmtitlarna vi diskuterar. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL