Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Fem tecknade Halloweenspecialer

Fem tecknade Halloweenspecialer

Dennis Johansson | Lista
31 oktober 2016
Dennis Johansson | Lista
31 oktober 2016

Avsnitten som får oss att hitta Halloween-känslan.

Jag fick mycket starkare Halloween-känsla när jag var yngre och skillnaden då var att jag kollade mycket mer på tecknat. Så för att det här året komma in i rätt känsla har jag bestämt mig för att titta på lite olika tecknade Halloween-avsnitt. Har du också svårt att få in den perfekta kusliga stämningen nu i slutet av oktober? I så fall kan dessa avsnitt förhoppningsvis hjälpa dig...

The Simpsons "Treehouse of Horror V"

Fem tecknade Halloweenspecialer
Foto: 20th Century Fox

The Simpsons har gett ut mängder av Halloween-relaterade avsnitt, men i denna special gör de sin egen tolkning på The Shining. Avsnittet innehåller även två andra segment vid namn "Time and Punishment" och "Nightmare Cafeteria" men att se Homer bli galen på liknande sett som Jack Nicholson i The Shining är helt klart avsnittets höjdpunkt.

It's the Great Pumpkin, Charlie Brown

Hela gänget gör sig redo för att gå bus eller godis, alla utom Linus. Medan de andra gör sina kostymer och förbereder sig inför kvällen skriver Linus ett brev till The Great Pumpkin. Ingen tror på Linus förutom Charlies lillasyster Lucy som gör honom sällskap i väntan på The Great Pumpkin under den stjärnklara himlen. Extremt vackra och mysiga animationer som passar perfekt till Halloween.

SpongeBob "Scaredy Pants"

Bildresultat för Scaredy Pants
Foto: Nickelodeon

Det är Halloween i The Bikini Bottom och efter att SpongeBob blivit skrämd av ett antal kompisar och kollegor beslutar han sig för att ge tillbak på Mr. Krabs Halloween-fest. Problemet är att han lyckas inte med konsten att skrämma någon för att hans kostym är inte tillräckligt läskig nog. Som tur väl får han och Patrick en snilleblixt.

Kim Possible "October 31st"

kimpossible
Foto: Walt Disney

Kim försöker få tillbaka en topphemlig krigsutrustning som Dr. Drakken försöker lägga sina händer på men råkar fastna på Kim istället i form av ett armband. Senare samma dag blir hon bjuden på Halloween-fest av sin kompis Monique samtidigt som Ron vill gå bus eller godis med henne och Kims mamma vill att hon hjälper till på sjukhuset. Hon blir tvungen att ljuga för båda vilket olyckligt nog aktiverar utrustningen.

Adventure Time "The Creeps"

Fem tecknade Halloweenspecialer
Foto: Cartoon Network

Adventure Time har redan från början lite Halloween-vibbar i form av vampyrer, zombies och spöken. Men i  "The Creeps" blir hela gänget bjuden på en maskeradmiddag av ett spöke med lust för mord. Det blir upp till Finn och hunden Jake att lösa mysteriet samtidigt som fler och fler gäster blir mördade ju längre kvällen pågår.

NÄSTA ARTIKEL