5 sköna komedier du antagligen inte har sett

5 sköna komedier du antagligen inte har sett

Filmtopp
Uppdaterad 18 februari 2020 kl. 08:02 | Publicerad 09 maj 2016 kl. 18:05

Filmpärlorna som får dig att skratta.

Tyvärr börjar det bli sällsynt med riktigt bra komedier. De framgångsrika komedierna är ofta väldigt upprepande i handling från tidigare filmer. Stjärnor som Kevin Hart och Melissa McCarthy drar mycket folk till biosalongerna oavsett om deras film är bra eller dålig. Däremot finns det ett gäng komedier som produceras utan att få någon större uppmärksamhet av publiken. Idag listar jag fem riktigt sköna komedier som väldigt få har sett.

Coffee Town (2013)

Foto: Filmbuff
Foto: Filmbuff

Handling: När Wills favoritcafé, som också fungerar som hans arbetsplats, planeras att göras om till en bar så är det upp till honom och hans vänner att på något sätt stoppa det.

Därför ska du se den: Coffe Town är en lågbudgetfilm utan någon större handling. Ibland känns den tyvärr lite mycket som en sitcom istället för en riktig långfilm, men underhållningsvärdet är högt och skådespelarna är skickliga. Filmen påminner en hel del om Clerks och har en hög nivå av igenkänningshumor om du har jobbat inom servicebranschen.

I rollerna ser vi en rad kända skådespelare från TV, bland annat Glenn Howerton (It's Always Sunny in Phildadelphia), Ben Schwartz (Parks and recreation) och Jake Johnson (New Girl). Josh Groban är otroligt rolig i rollen som en dryg barista.

Hesher (2010)

Foto: Wrekin Hill Entertainment
Foto: Wrekin Hill Entertainment

Handling: Efter att TJ förlorar sin mamma i en bilkrasch hamnar både han och hans pillerätande pappa i en djup depression. När TJ stöter på den mystiska Hesher börjar saker bli ännu mer kaotiska.

TIPS: Time Out listar 100 komedier

Därför ska du se den: I filmen får vi se Joseph Gordon-Levitt som vi aldrig sett honom förut. Karaktären Hesher som Levitt spelar kan kort beskrivas som en långhårig, metalälskande luffare som är totalt oförutsägbar i sitt agerande. Filmen har en hel del mörka och ljusa stunder men också slag-under-bältet-scener. Hesher är välskriven och har väldigt mycket hjärta i sig. Rainn Wilson spelar också väldigt bra i filmen som TJ:s pappa.

 The Trip (2010)

Foto: BBC
Foto: BBC

Handling: The Trip började först som en BBC-serie innan den klipptes om till en film. Skådespelarna och komikerna Steve Coogan och Rob Brydon spelar vridna variationer av sig själva. Coogan har fått i uppdrag att pröva och recensera ett antal restauranger runtom Englands landsbygd. Till sin hjälp tar han med sig kompisen Rob Brydon

Därför ska du se den: The Trip handlar egentligen inte om någonting mer än vad handlingen beskriver. Skönheten med filmen ligger helt i de bådas skådespelarnas dynamik. Vi får sitta med på deras middagar där de mestadels ägnar sig åt att tävla om vem som kan imitera kändisar bäst. Det är en otroligt underhållande film utan att det händer någonting utöver det vanliga. Att filmskaparna jobbat minimalt med ljussättning, kameravinklar och musik gör att det känns som att du är med dem på deras middagar.

In a World (2013)

Foto: Roadside Attractions
Foto: Roadside Attractions

Handling: Röstcoachen Carrol följer sin fars fotspår då hon försöker ta sig in i branschen som Trailer voice-over. Väl där får hon svårt att få respekt då yrket domineras av män.

TIPS: Rotten Tomatoes listar 100 bra komedier

Därför ska du se den: Den fantastiska Lake Bell har både skrivit, regisserat och spelar huvudrollen i den sköna indiekomedi. Att filmen handlar om detta otroligt smala ämne som trailerröster gör filmen bara mer quirki och rolig. Bell är helt klart stjärnan i filmen men hon får god hjälp av roliga skådespelar som Nick Offerman, Demetri Martin, Fred Melamed och Rob Codry.

Dope (2015)

Foto: Open Road Films
Foto: Open Road Films

Handling: Trots en uppväxt i ett av Los Angeles värsta områden har Malcolm lyckats hålla sig borta från droger och våld genom hela livet. Han har toppbetyg och drömmer om att få studera på Harvard. När han råkar ta fel ryggsäck på en fest tvingas Malcolm och hans vänner ned i Los Angeles undre värld.

LÄS MER: Komedier i TV-serieformat – Här är tipsen

Därför ska du se den: Dope tar den klassiska comming of age-sagan och sätter en rejäl spin på den genom att placera den i en mindre privilegierad stadsdel. Filmen är rolig och actionfylld men blir ibland väldigt mörk och sorglig. Plus i kanten får den också för ett riktigt skönt soundtrack full med 90-tals hiphop. I rollerna ser vi de nya stjärnskotten Shameik Moore, Kiersy Clemmons och Tony Revolori (Grand Budapest Hotel). Rapparen Asap Rocky gör också sitt första skådespelarframträdande som Gangstern Dom.

Detta var min lista på komedier de flesta inte har sett. Har du någon du vill tillägga?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL