Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Jokern

Fem skådespelare som kan göra Jokern

Filmtopp
Filmtopp | Lista
22 oktober 2019
Filmtopp
Filmtopp | Lista
22 oktober 2019

Vilka mer skulle kunna göra Jokern?

Jag fick frågan om vem jag skulle vilja se tolka rollen och varför, så jag gjorde en topp-5 lista.

Joaquin Phoenix som Jokern.
Foto: Warner Bros.

Genom åren har vi sett superskurken Jokern tolkas av olika skådespelare som Jack Nicholson, Heath Ledger, Joaquin Phoenix och Jared Leto. Att axla rollen som den ikoniska superskurken och dessutom sätta sin egen prägel på honom kan inte vara enkelt. Prestationsångesten lär inte bli mindre av att du kommer jämföras med så otroligt stora namn redan gjort rollen.

5. Jared Leto

Jared Leto som Jokern i "Suicide Squad"
Jared Leto i rollen som Jokern. Foto: Warner Bros. Pictures

När jag såg Suicide Squad och Leto som Jokern kände jag att jag ville se mer av honom i rollen. Jag tycker hans gangsterliknande tolkning är spännande, så det är synd att han fick så lite speltid i filmen.

4. Edward Norton

Edward Norton
Edward Norton som Bruce Banner i "The Incredible Hulk". Foto: Disney.

Edward Norton är en otroligt talangfull skådespelare som oftast spelar lite bittra, ångestfulla karaktärer. Det skulle vara intressant att se honom tolka den psykiskt instabila Jokern. Dessutom får han inte så många roller längre, så det vore en perfekt chans för honom att komma tillbaka till rampljuset.

3. James McAvoy

James McAvoy i "Glass".
James McAvoy i "Glass". Foto: Universal Pictures.

Efter att ha sett McAvoy i filmerna Split och Glass där han spelar en karaktär med ruskig personlighetsklyvning som kan skifta både röst och karaktärsdrag i ett ögonblick, blev jag oerhört imponerad av hans talang. Och hans tolkning tror jag skulle resultera i en väldigt psykologiskt mörk och otäck Joker.

2. Robin Williams (1951-2014)

Trots att han nästan bara gjorde komedier och familjefilmer, så tror jag att han hade kunnat ge Jokern en frän personlighet. Jag tror vi hade fått se en humoristisk tolkning, där Jokern lekte med sina offer och som självklart inte tog någonting på allvar.

1. Al Pacino

Al Pacino

Va?! Tänker ni... Men föreställ er en Joker i 60-årsåldern som fortfarande, likt en siciliansk Don, sätter skräck i Gotham med sina vridna och sjuka metoder för att få Batman att komma ut å leka. Jag tycker det hade varit intressant, men främst väldigt underhållande.

Där har ni det. Tack för mig. 

Patrik Borgefors

Missa inte vår lista med de bästa fightscenerna mellan Batman och Jokern!

NÄSTA ARTIKEL