Fem saker du inte visste om Daredevil

Fem saker du inte visste om Daredevil

Uppdaterad 24 maj 2021 kl. 14:26 | Publicerad 22 mars 2016 kl. 16:00

Hemligheter direkt från Hell's Kitchen.

Nyligen släpptes den andra säsongen av Marvels Daredevil på Netlix. En av de få superhjälterelaterade projekten jag verkligen sett fram emot 2016. Så ladda upp inför säsongen med denna lista innan du återvänder till Hell's Kitchens mörka gator.

Matt Murdock kunde gått till Dexter

Michael C. Hall som Dexter.
Foto: Showtime Networks

Rollen som Matt Murdock/Daredevil var först tänkt att gå till Michael C. Hall, mest känd för att ha spelat Dexter Morgan i TV-serien Dexter. I stället gick huvudrollen till Charlie Cox vilket nog var ett bra beslut.

Var först tänkt som en film

Innan Marvelhjälten fick sin egen TV-serie hos Netflix ville Fox reboota karaktären som en film innan de blev av med rättigheterna. Som det ser ut nu kan Marvel i stort sett göra vilken karaktär som helst stor. Att serien mottagits på det sätt den gjort var väl ingen överraskning.

Daredevil i MCU

MCU
Foto: Marvel Entertainment

Enligt Charlie Cox's kontrakt är det tänkt att han under någon tidpunkt ska dyka upp i Marvel Cinematic Universe. Han kommer inte att medverka i Civil War nu i år men kan komma att titta förbi i följande Marvelfilmer.

Skulle bara vara en säsong

daredevil
Foto: Netflix

En säsong med tretton avsnitt var allt som var tänkt till Daredevil innan The Defenders. Men efter bra respons från kritiker och fans blev det ändrade planer gällande karaktären som får sin andra säsong innan Luke Cage och Iron Fist får visa upp sig.

Hall-fighten

Daredevil
Foto: Netflix

Den långa actionscenen i avsnitt två var en av anledningarna till att jag fastnade för serien. Vad många kanske inte la märke till var att hela scenen är en enda tagning. En väl koreograferad scen som verkligen satte tonen för resten av säsongen.

Läs också: Recension - Daredevil (säsong 2)

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL