Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Moulin Rouge

Fem filmer att njuta av under alla hjärtans dag!

Edward Langert Wikström
Edward Langert Wikström | Lista
14 februari 2020
Edward Langert Wikström
Edward Langert Wikström | Lista
14 februari 2020

Alla hjärtans dag står runt hörnet!

Den 14:e februari är en dag för kärlek, varesig du hade tänkt uppvakta din älskling, en nära vän eller familjemedlem så är Alla hjärtans dag ett gyllene tillfälle att visa uppskattning, kärlek och omtanke för någon som står dig nära.

Alla hjärtans dag är en alldeles utmärkt dag för romantisk middag, weekend-resa till kontinenten, spahelg.. .eller är det kanske filmkväll? Som vanligt hjälper Filmtopp just dig välja rätt! Här listar vi fem filmer att slå på under alla hjärtans dag.

Ted - För kärlekens skull

Ted – För kärlekens skull.
Foto: Nordisk Film.

”En dag utan kärlek är en dag förlorad”.

I denna svenska film får vi följa Ted Gärdestads (Adam Pålsson) liv, Södertälje, låtarna, brorsan Kenneth, resan till Stockholm och den stora succén. Men även svårigheterna, sorgen och sjukdomen som denna älskade artist led av under större delen av sitt liv. En sorglig men likaså fin berättelse om älskade Ted Gärdestads liv och musik.

Notting Hill

Notting Hill
Foto: Universal Pictures.

Kan världens största filmstjärna bli kär i en helt vanlig kille? England sent 90-tal; på radion slåss Oasis och Blur om topplistorna.
William (stilliga Hugh Grant) lever ett lugnt liv i Notting Hill där han driver ett antikvariat med sin slappa vän. Den lugna tillvaron kommer däremot snart att vändas upp och ned när Anna Scott (Julia Robert), skådespelerska och världskändis, kommer in och skakar om allt! Kommer det att hålla?

Mamma Mia!

Mamma Mia!
Foto: Universal Pictures.

Detta älskade äventyr i soliga Grekland där vi får följa ett kärleksfullt drama kring ett hotell, ett bröllop och tre, allt till musiken av ABBA!
Hur det hela egentligen löser sig förblir oklart, men en sak vet vi; aldrig kommer Filmtopp att få nog av detta fantastiska musikfenomen med Meryl Streep, Amanda Seyfied, Pierce Brosnan, Stellan Skarskård och Colin Firth.

Moulin Rouge

Moulin Rouge
Foto: 20th Century Fox.

”My gift is my song. And this one's for you”.

Det här är en film som sprudlar av inte bara kärlek och musik, men också utav passion, glamour och mode. Paris tidigt 1900-tal. Poeten och författaren Christian (Ewan McGregor) är på jakt efter inspiration. Av en slump hamnar han på nattklubben Moulin Rouge, där han möter den glamourösa Satine (Nicole Kidman), som är planerad att gifta med en rik hertige vars investeringar klubben behöver. Satine blir förtrollad av Christians sång och kärleken, trots förbjuden, sprudlar.

Laws of Attraction

Laws of Attraction
Foto: Nordisk Film.

Paula Abdul sjunger ”it ain't fiction just a natural fact. We come together cuz opposites attract”, men hur lika kan två människor egentligen vara för att lyckas i en relation?

När de två advokaterna Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) och Audrey Woods (Julianne Moore) tvingas arbeta tillsammans på ett skilsmässomål i New York binds deras liv samman, och fort börjar Audrey och Daniel gå varandra på nerverna. Till den här filmen behövs minst två flaskor vin!

NÄSTA ARTIKEL