Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Jackass 3d

En smärtsam lista - Jackass 10 bästa stunts!

Fredrik Edström | Lista
06 februari 2022
Fredrik Edström | Lista
06 februari 2022

"Hi, I'm Fredrik Edström, and welcome to Jackass: Top Ten"

Sverige tycks bli utan en biopremiär av Jackass: Forever, men vad gör det när vi har dessa vackra minnen att återbesöka.

Jag tillhör en tappad generation. En kulturellt bankrutt generation som aldrig släppte taget om sin inre skitunge och som vägrade fnissa i kör till familjens C/o Segemyr-mys om kvällarna. Nej nej, vi förblev cementerade i kiss och bajs-åldern. Det var enbart pungsparkar, kaskadspyor och brutna revben som kunde kittla vår skrattmuskel och Jackass blev en räddande ängel.

Nu har del fyra, Jackass: Forever, nyligen haft premiär runt om i världen (men vi svenskar fick dessvärre inget premiärdatum) och därför vill jag passa på att återbesöka mina favoritscener och korkade upptåg från de ursprungliga filmerna. Ta fram nackkragen och mumsa i dig laxeringsmedel - det är dags att lista Jackass 10 bästa stunts

10: Alligatorn i köket - Jackass: The Movie 

Det ska sägas att det mesta med snorungen Bam Margera har åldrats ganska uselt och i synnerhet prylarna med hans plågade föräldrar men alligatorn i köket är en sann klassiker. Tänk att det skulle krävas en livs levande reptil för att April skulle släppa en f-bomb.

9: Tutan på golfbanan - Jackass: The Movie

En av styrkorna med just Jackass-gänget är att de sällan ger sig på oskyldiga. Det är nästan alltid ärthjärnorna själva som hamnar i skottluggen och det beundrar jag gänget för. Förutom ovanstående klipp med golfarna. Olidligt roligt. 

8: Riot control test - Jackass: Number Two

Jag älskar när dårarna prövar på saker i mer kontrollerade former och riot control test är en riktig godbit. Inblicken i Knoxvilles dåraktiga psyke är ren och skär galenskap.

7: Grinding - Jackass: The Movie

Majoriteten av Jackass-dårarna har sitt ursprung inom skate-världen utom vår allas Knoxville. Det blir aldrig tydligare än i ovanstående faceplant.

6: Welcome to Jackass - Jackass 3D

Lyckan är total när jag får beskåda dallrande kroppsdelar efter en ansiktsmosande kollision. Introt till Jackass 3D kryllar av smällar i ljuvlig slow-motion. En festlig lektion i kroppens anatomi. 

5: Rump-röntgen - Jackass: The Movie

Sketchen som slog hål på allt jag trodde att jag visste om den mänskliga anatomin. Det klart bästa dolda kameran inslaget gruppen gjort och röntgen-bilden är tidlös. 

4: Rövbranding - Jackass: Number Two 

Ännu en ålderskyddad klassiker. Bam Margera tar kroppskonst till en ny, och sedvanligt pubertal, nivå.

3: Jetmotorn - Jackass 3D

Visst, gruppen består av idioter som använder sina kroppar som smärtsamma konstverk men många idéer är genuint inspirerande. Jet Engine är en solklar favorit!

2: Poo cocktail supreme - Jackass 3D

Den här videon är åldersskyddad av en mycket god anledning, let's leave it at that. 

1: High five - Jackass 3D

High five! Här kulminerar de rent vansinnigt fjantiga idéerna med ett otroligt mustigt utförande. Jag tröttnar aldrig på att se gänget utsätta varandra för fysiska brutaliteter!

Detta var min lista över Jackass-gängets bästa stunts! Nu ska ska vi bara få Forever till Sverige...

NÄSTA ARTIKEL