Unga Drew Barrymore i filmen "E.T the Extra-Terrestrial"

Drew Barrymore fyller år – här är hennes bästa filmer enligt IMDb

22 februari 2024 kl. 18:02

Filmtopp hyllar den flerfaldigt prisbelönta Barrymore med en lista över hennes högst betygsatta filmer

I dag den 22 februari fyller superstjärnan Drew Barrymore 49 år och för att hylla henne listar Filmtopp hennes bästa filmer genom tiderna, baserat på deras betyg på IMDb.

Drew Barrymore, en ikon inom filmindustrin, slog igenom redan som sjuåring i klassiska E.T. the Extra-Terrestrial (1982). Sedan dess har hon fortsatt att imponera med sina talanger inom filmvärlden som skådespelare, producent och regissör.

I den här listan har Filmtopp samlat hennes 7 bästa filmer, ordnade efter sitt betyg på IMDb.

Foto: New Line Cinema.

7. The Wedding Singer (1998)

Regi: Frank Coraci
IMDb-betyg: 6,9 av 10 (161,000 röster)

"The Wedding Singer" är en romantisk komedi med Drew Barrymore och Adam Sandler i huvudrollerna. Handlingen kretsar kring Robbie, en sångare som underhåller på bröllop, och Julia, en servitris. När deras egna kärleksliv börjar bli komplicerade dras de till varandra. The Wedding Singer är en riktigt charmig feel-good film fylld med 80-talsnostalgi.

Här kan du streama The wedding Singer (1998)

Foto: Miramax Films.

6. Confessions of a Dangerous Mind (2002)

Regi: George Clooney
IMDb-betyg: 7,0 av 10 (92,000 röster)

Denna film är en dramathriller baserad på Chuck Barris självbiografi, som regisseras av George Clooney. Filmen följer Chuck Barris (som spelas av Sam Rockwell), en framgångsrik TV-producent som påstår att han under sina år som TV-värd också agerade lönnmördare åt CIA. Handlingen i Confessions of a Dangerous Mind hoppar mellan hans karriär inom TV-industrin och hans hemliga liv som spion. Drew Barrymore spelar rollen som Penny, ett av Chuck Barris romantiska intressen som han träffar genom sitt jobb inom TV-industrin.

HÄR kan du streama Confessions of a Dangerous Mind (2002)

Foto: Miramax Films.

5. Everybody's Fine (2009)

Regi: Kirk Jones
IMDb-betyg: 7,1 av 10 (64,000 röster)

I "Everybody's Fine" spelar Robert De Niro huvudrollen som Frank Goode, en änkling som reser runt för att besöka sina vuxna barn. Drew Barrymore spelar rollen som Rosie, en av Franks döttrar. Under resan upptäcker Frank hemligheter om sina barns liv och blir tvungen att omvärdera sin syn på familjen.

Här kan du streama Everybody's Fine (2009)

Foto: 20th Century Studios.

4. För evigt - En askungesaga (1998)

Regi: Andy Tennant
IMDb-betyg: 7,1 av 10 (81,000 röster)

I en charmig twist på en klassisk berättelse ser vi Drew Barrymore i huvudrollen som Danielle De Barbarac, en ung tjej som behandlas illa av sin styvmor och sina styvsystrar. Filmen är inspirerad av sagan om Askungen och handlar om hur Danielle kämpar för att finna sin egen väg till lycka och kärlek. När hon möter prins Henry som är utklädd till en adelsdam inleds en oväntad romans som utmanar samhällets förväntningar och fördomar.

Här kan du streama För evigt - En askungesaga (1998)

Foto: Dimension Films.

3. Scream (1996)

Regi: Wes Craven
IMDb-betyg: 8,0 av 10 (385,000 röster)

Den kultförklarade skräckfilmen Scream kretsar kring en grupp tonåringar i en småstad som blir terroriserade av en seriemördare som är besatt av skräckfilmer. Drew Barrymore spelar rollen som Casey Becker, en ung tjej som blir det första offret för den maskerade mördaren Ghostface. Filmens regissör (Wes Craven) ligger också bakom flera andra stora skräckfilmer, bland annat Terror på Elm Street (1984).

Här kan du streama Scream (1996)

Foto: Universal Studios

2. E.T the Extra-Terrestrial (1982)

Regi: Stephen Spielberg
IMDb-betyg: 7,9 av 10 (434,000 röster)

Denna tidlösa klassiker följer den unge Elliot (spelad av Henry Thomas), som blir vän med en utomjording som har fastnat på jorden. Tillsammans med sina syskon försöker Elliot hjälpa utomjordingen, som de kallar E.T., att hitta hem. Drew Barrymore spelar rollen som Gertie, den yngsta av Elliots tre syskon. Med sin gripande berättelse om vänskap och att hitta sin plats i världen, har E.T. the Extra-Terrestrial blivit en av de mest älskade filmerna från 1980-talet.

Här kan du streama E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

Foto: Newmarket Films.

1. Donnie Darko (2001)

Regi: Richard Kelly
IMDb-betyg: 8,0 av 10 (844,000 röster)

Av alla filmer med Drew Barrymore landar Donnie Darko på toppen av listan sett till IMDb-betyg. Filmen följer tonåringen Donny Darko (spelad av Jake Gyllenhaal) som har börjat uppleva hallucinationer och  allmänt konstiga händelser. I en märklig vision en natt möter han en enorm kaninliknande varelse som kallar sig Frank, som manipulerar honom in i att begå kriminella handlingar. Filmen utforskar idéer om tidresor, paranoia, schizofreni och ödet. Drew Barrymore spelar karaktären Ms. Karen Pomeroy, Donnie Darkos engelskalärare. Även om hennes roll inte är lika central som i andra filmer på listan så bidrar hennes interaktioner med Darko till handlingen genom att ge ytterligare inblick i hans komplexa karaktär.

Här kan du streama Donnie Darko (2001)

På Filmtopp kan du läsa fler listor och allt inom film, TV och streaming.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL