TIPS: Filmerna Annie Lööf borde se på Disney+

TIPS: Filmerna Annie Lööf borde se på Disney+

  • Disney+
Filmtopp
15 september 2022 kl. 17:27

Varma tips till den före detta partiledaren

I dag meddelade Annie Lööf att hon avgår som partiledare och att hon ser fram emot att se en Disneyfilm ostört med sina barn. Därför passar Filmtopp på med att tipsa henne om en handfull sevärda alternativ att ta del av både med och utan barn som sällskap.

Nu är riksdagsvalet över för den här gången och efter elva år som partiledare tackar Annie Lööf för sig. Till Expressen säger hon att det ska bli skönt att "slippa nattjobb, kvällsjobb och helgjobb" och att hon ser fram emot att "kolla en Disneyfilm ostört" med sina barn.

Men varför se en film när man kan se flera? Filmtopp kommer till undsättning och rekommenderar några härliga alternativ som Annie kan se med eller utan barnen.

Filmtips till Annie Lööf – filmerna hon borde se på Disney+

Hitta Nemo
Foto: Disney

Hitta Nemo (2003)

Genre: Äventyr/Komedi
Se med barnen: Ja!

Pixars kanske bästa film och långt ifrån något dolt guldkorn, men Hitta Nemo tåls att ses om och om och om igen. Om Annie Lööf inte redan har visat denna pärla för sina barn är det hög tid att göra så. Hysteriskt rolig och dessutom en enastående skildring av livet under ytan.

Djungelboken
Foto: Disney

Djungelboken (1967/2016)

Genre: Äventyr/Komedi
Se med barnen: Ja!

Underbara, älskade Djungelboken är en raritet i filmvärlden av en enkel anledning – denna Disneyklassiker finns i två utmärkta versioner. För barnen fungerar förmodligen mästerverket från 60-talet bäst (och då ska den ses på svenska med Beppe Wolgers som Baloo), men om Annie Lööf får lite feeling bör hon även svepa Jon Favreaus version från 2016. Inte bara för att det är Disneys enda lyckade remake på sina klassiker, den har ju Bill Murray som Baloo!

Pocahontas
Foto: Disney

Pocahontas (1995)

Genre: Äventyr
Se med barnen: Ja!

Under 90-talet hade Disney en av sina absolut starkaste perioder och producerade mästerverk på löpande band. Även om Pocahontas inte är lika bra som Skönheten och Odjuret (1991) eller Lejonkungen (1994), är det en lika delar mysig som gripande film om vänskap och kärlek. Dessutom är det en bra ingång till västvärldens inte lika mysiga imperialistiska förflutna.

The Kid
Foto: Disney

The Kid (2000)

Genre: Familjekomedi
Se med barnen: Ja, hundra procent mys utlovas!

Russ Duritz är 39 år och en framgångsrik imagekonsult som på ett magiskt sätt träffar Rusty, en åttaårig kille som är han själv som barn. Rusty är ett vänligt men en smula udda barn som smärtsamt väcker alla gamla minnen som Russ arbetat hårt med att försöka glömma bort. Allt utvecklas till en mysig historia om att acceptera sina olika sidor hos sig själv, även de som man kanske inte tycker lika mycket om.

Incredibles
Foto: Disney

Superhjältarna (2004)

Genre: Äventyr
Se med barnen: Ja!

En familj med superhjältar som samarbetar för att rädda världen, behöver vi ens säga något mer? Perfekt för familjen Lööf att njuta av tillsammans. I samma veva kan man ju också förklara för barnen att skurken lika gärna kan ses som klimathotet och på så vis fostra miljöförståndiga medborgare.

Another
Foto: Fox Searchlight Pictures.

Another Earth (2011)

Genre: Sci-fi/Drama
Se med barnen: Nej, vänta till läggdags!

Tänk om det fanns en planet som var en exakt kopia av jorden med en alternativ version av dig själv och människorna omkring dig? Denna filosofiska och mycket tänkvärda film ger lika många frågor som svar och fungerar lite som en Sliding Doors i sci-fi-format. Bäst av allt? Den håller hela vägen in i mål!

The Martian
Foto: 20th Century Fox

The Martian (2015)

Genre: Drama/Sci-fi
Se med barnen: Nej, snarkvarning på den…

Att The Martian nominerades till en Golden Globe för bästa komedi är ett skämt i sig, men det är ett klart sevärt och påkostat drama om människans styrka och vilja att överleva. Här åker Matt Damon till Mars för att testa förutsättningarna för mänsklig kolonisering. Givetvis bör filmen även ses som en varningsklocka för klimatkrisen – för vem vill egentligen bo på en grådassig planet när vi har en så vacker här?

Bild ur "Ready or Not"
Foto: Fox Searchlight Pictures

Ready or Not (2019)

Genre: Komedi, Skräck
Se med barnen: Gud, nej!

När barnen har gått och lagt sig borde Annie Lööf smasha igång denna underbara skräckkomedi om bröllopsnatten från helvetet. Det visar sig nämligen att den brudgummens familj har en väldigt märklig tradition när bruden i fråga tvingas leka kurragömma med livet som insats. Kanske den bästa skräckkomedin sedan Shaun of the Dead (2004). Vi utlovar skratt, spänning och en hel del fräck humor!

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL