I sommar återupplivas "Futurama" på Hulu och Disney+

Fem gånger Futurama haft rätt om framtiden

  • Disney+
Filmtopp
23 juli 2023 kl. 12:00

En kultserie med vass skärpa i blicken!

Den 24 juli är det premiär för en ny säsong av den tecknade kultserien "Futurama" på Disney+. Här listar vi fem gånger som serien lyckats förutspå vad som ska hända i framtiden.

Efter tio år återvänder den komiske Science Fiction-serien Futurama för ytterligare en säsong. Den 24:e juli släpps säsong elva av FuturamaDisney+ med tio sprillans nya avsnitt. Serien har gjort sig känd för att flertalet gånger ha förutspått framtiden. Inför säsongspremiären listar vi här några gånger som just det har skett:

Futurama hade premiär 1999. Serien tar plats i New York under framtidens 3 000-tal. Serien handlar om ett pizzabud som genom avancerad teknik frysts ned för att sedan vakna upp i en ny tid. År 2010 uppmärksammades Futurama av Guinness World Records som den mest kritikerrosade animerade serien.

Foto: Disney+.

Fem gånger då Futurama lyckats förutspå framtiden:

Virtual Reality

I säsong ett, avsnitt två utforskas idén om virtuell verklighet, eller virtual reality, när gänget besöker en nöjespark på månen där de spelar virtuell skeeball med ett headset som liknar VR-headseten vi ser idag.

Interaktiv media

I ett av avsnitten besöker gänget en biograf för att se ”All My Circuits: The Movie” där filmen pausas och publiken ges två alternativ för att styra handlingen av filmen.

Smartklockan

En gadget som idag kan ses på många handleder, men som innan Futurama var blott en fantasi. Leelas ”Wrist LoJack-a-mater” var en tvåvägs-radio, skärm, scanner och kirurgilaser. Den användes även för videosamtal.

Drönare

Obemannade flygande kameror var för några år sedan något man bara drömde om, men i Futurama är flygande kameror ett återkommande inslag i serien. 

Nasal Ranger

I Futurama kommer Professor Fansworth på många uppfinningar, bland annat ”The Smell-O-Scope”, vilket inte är långt ifrån dagens verklighet. Maskinen tillät användare att känna lukter över långa avstånd. Dagens liknande uppfinning kallas ”nasal ranger” och sätts som en tratt över näsan för att nosa på något långt borta som förstärkt av mätarens kemiska funktion.

Dessa är bara några av många exempel då "Futurama" lyckats förutspå framtiden. Den senaste säsongen har varit efterlängtad av fans världen över och många väntar med spänning kring vilken framtidsspaning som är näst på tur att förverkligas.

Källor:

IMDB
Wikipedia
SlashFilm

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL