Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
5 kommande Star Wars filmer och serier (2021-2023)

5 kommande Star Wars filmer och serier (2021-2023)

  • Disney+
Filmtopp
Filmtopp | Lista
13 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
13 september 2021

Det här finns att se fram emot i Star Wars-världen den kommande tiden!

Efter att "The Bad Batch" släppte sitt sista avsnitt för säsongen, undrar många vilka kommande Star Wars filmer och serier vi får ta del av härnäst. Därför listar jag Disneys fem närmast kommande nya projekt i det världsberömda Fantasy-universumet och när de har premiär!

Visions (22 september 2021)

Bland kommande Star Wars filmer och serier ser vi en väldigt annorlunda produktion i "Visions", den första berättelsen i ledet att vara en anime. Eller snarare nio berättelser, från alla hörn i galaxen, som trailern visar.

Den första säsongen utgöras av nio avsnitt skapat av sju olika japanska produktionsbolag som har tidigare erfarenhet inom anime-genren. Vi kommer få se välbekanta platser som Tatooine men också helt nya platser med helt nya karaktärer.

Visions kommer mest troligt inte följa Star Wars etablerade Canon och de kommer inte heller följa Star Wars tidslinje, vilket ger skaparna väldigt stor frihet att göra i princip vad som helst. Det är enligt star wars vad Visions handlar om, att kunna ta en chans på berättelser som de inte skulle kunna berätta någon annanstans.

Det första avsnittet The Duel kommer främst utspelas svartvitt, med några undantag som lasersvärd, medan Tatooine Rhapsody kommer att vara en “Star Wars Rock-Ballad” och även en av de avsnitt med familjära karaktärer då vi kommer få se Boba Fett och Jabba the Hutt. Vi kommer även få berättelsen “the Twins” där idén om Luke och Leia vänds på huvudet med ett par tvillingar som föds in i den mörka sidan.

I Serien kommer finnas röstskådespelare som Alison Brie, Joseph Gordon-Levitt och Neil Patrick Harris samt mer erfarna anime-skådespelare.

Serien kan kännas lite ointressant för dig som inte gillar anime, men filmskaparna själva tror att det blir en blandning som de flesta kan tycka om, och det kommer definitivt vara en Serie som kan berätta på ett helt nytt sätt. Tack vare att den inte kommer vara canon så kommer den inte nödvändigtvis ha någon effekt på andra filmer och serier. Så jag rekommenderar att se några avsnitt och njut av den unika stilen om inte annat.

"Star Wars: Visions" släpps på Disney+ 22 september.

The Book of Boba Fett (december 2021) – ett utropstecken bland kommande Star Wars filmer och serier

Foto: Disney.
Foto: Disney.

En mindre abstrakt serie som kommer 2021 är "The Book of Boba Fett". Ni som såg det sista avsnittet av The Mandalorian säsong två, och inte klickade bort under eftertexterna, känner kanske igen den här. 

Efter eftertexterna kom nämnligen en ytterligare scen, då får vi se Bib Fortuna sitta på en tron i vad som brukade vara Jabba the Hutts palats. Fennec Shand och Boba Fett, som hade blivit kompanjoner i The Mandalorians senare avsnitt i säsong två, kommer in och skjuter alla i rummet. Boba Fett sätter sig sedan på tronen och skärmen blir svart, en text kommer upp, “The Book of Boba Fett”.

Den scenen kan nästan ses som en informell början på den här serien, då den kommer plocka upp där The Mandalorian lämnade av. Vi vet tyvärr inte väldigt mycket om handlingen än, då Lucasfilm har varit väldigt hemlighetsfulla med nästan alla sina kommande serier, inkluderat den här.

Däremot har han som spelar Boba Fett (samma person som spelade Jango Fett och alla kloner i Klonerna anfaller och Mörkrets hämnd) Temuera Morrison haft en intervju med Rotten Tomatoes där han berättar lite om vad vi kommer få se:

– Vi kommer att se hans förflutna och vars han har varit sedan Rymdimperiet slår tillbaka. säger Morrison om Boba Fett i den kommande serien. 

– Någon påpekade att han varit fast på ett ställe, och nu är det dags att faktiskt gå tillbaka i tiden och se hans resa och få reda på mer om honom.

"The Book of Boba Fett" går att se på Disney+ från december 2021.

Andor (2022)

En nagelbitande spionthriller, så beskriver Disney själva serien. Skapad av Tony Gilroy med Diego Luna i huvudrollen som rebelspionen Cassian Andor, som vi först fick se i Rogue One.

Serien utspelar sig innan händelserna i Rogue One, som berättar hur rebellerna fick tag på ritningarna för dödsstjärnan inför Stjärnornas krig. Vi kommer mest troligt få följa Andor i sin kamp som Rebel, då han varit del av rebellerna sedan han var 6 år gammal.

Andra skådespelare som kommer vara del av serien är bland andra den svenska skådespelaren Stellan Skarsgård i en okänd roll och Alan Tudyk, som likt Luna återupptar sin roll från Rogue One som K-2SO.

Andor kommer till Disney+ 2022. Inget exakt datum är bestämt.

Obi-Wan Kenobi (2022)

Obi-Wan Kenobi.
Bland kommande Star Wars filmer och serier är "Obi-Wan Kenobi" högst efterlängtad. Foto: Disney.

Den troligen mest hajpade Star Wars-serien påväg, särskilt bland prequel-älskare, är Obi-Wan Kenobi. Storyn börjar tio år efter händelserna i Mörkrets hämnd där Kenobi tog sin största förlust, Anakin Skywalker, hans bästa vän och lärlings fall till den mörka sidan.

Serien började filmas i April 2021 och regisseras av Deborah Chow, som även regisserade två avsnitt av The Mandalorians första säsong. Bland de bekräftade skådespelarna finns Kumail Nanjiani, O’Shea Jackson Jr. och Moses Ingram.

Den största dragningen är dock de två skådespelarna som gör återkomst som sina karaktärer från Ep I-III, Ewan McGregor som Obi-Wan Kenobi och Hayden Christensen som Darth Vader. Trots att Christensens blivit kritiserad många år för sin insats i Ep II-III så har många yngre fans som växt upp med prequel-filmerna blivit fler och fler, och därmed även uppskattningen för Christensens Anakin skywalker. McGregor har å andra sidan blivit hyllad som en av de som höll uppe filmerna med sitt skådespeleri tillsammans med som Ian McDiarmid. Fans ser nu fram emot att få se både Anakin (nu som Darth Vader) och Obi-Wan på skärmen igen i vad som är en "must see" för alla Star Wars-älskare.

"Obi-Wan Kenobi" släpps på Disney+ 2022, förhoppningsvis kring mitten av året.

Rogue Squadron (22 december 2023)

Rebellen Luke Skywalker framför sitt X-Wing-skepp i "Rymdimperiet slår tillbaka".
Luke Skywalker framför sitt X-Wing-skepp i "Rymdimperiet slår tillbaka". Foto: Disney.

MER LÄSNING:

Så ser du Star Wars filmerna i kronologisk ordning 

Trots att några fler serier kan komma att släppas före den här långfilmen, som The Mandalorian säsong 3, är det här en av de få vi har ett premiärdatum på. Filmens regissör kommer att vara Patty Jenkins, mest känd för Wonder Woman. Utöver henne vet vi inte mycket om vilka som kommer vara del av långfilmen.

Filmen Rogue Squadron får sin titel från en grupp elit-starfighters som grundades av Luke Skywalker efter händelserna i Stjärnornas krig. Luke döpte gruppen efter Rogue one, gruppen som fick tag på den första Dödsstjärnans ritningar till rebellerna, som vi kan se i Rogue One: A Star Wars Story.

Rogue Squadron finns sedan länge i Star Wars universum både som spel och i serietidningar. Dock anses det mesta av det inte “Canon” (officiellt) och kommer därför inte tvinga filmen att följa samma story.

– Vi gör något originellt med stort inflytande från spelen och böckerna, säger Jenkins till IGN. Det är många saker som erkänns och förstås om storheten av alla de sakerna, men ja, det är en originell story och jag är så taggad på att göra den.

Enligt Star Wars hemsida kommer berättelsen handla om en ny generation starfighter-piloter när de förtjänar sina vingar och riskerar sina liv i en banbrytande, spännande åktur i hög hastighet och ta Star Wars in i galaxens kommande era.

Jenkins egen pappa var stridspilot och ända sedan han gick bort i tjänst har hon haft en brinnande längtan att få föra alla känslor från det in till en fantastisk film. Så filmen kommer definitivt att vara influerad av det.

Filmen är planerad att ha premiär 22 december 2023.

Tips: kolla in den här videon då Ewan McGregor (Obi-Wan Kenobi) och Pedro Pascal (The Mandalorian) intervjuar varandra om både Star Wars och andra projekt:

NÄSTA ARTIKEL