10 romantiska filmer på Disney+

10 romantiska filmer på Disney+

  • Disney+
06 augusti 2022 kl. 13:42

Allt från Pretty Woman till Wall-E

Behöver du mer romantik kvällen till ära? Här kommer tipsen som styr upp det hela.

1. 10 orsaker att hata dig (1999)

10 orsaker att hata dig
Foto: Buena Vista Pictures

Det enda villkoret Biancas pappa ställer för att låta henne gå på date är att även hennes argsinta storsyster, Kat (Julia Stiles), börjar gå ut med killar. En envis beundrare till Bianca fixar ihop Kat med en mysisk värsting (Heath Ledger). Filmen är inspirerad av Shakespeares Så tuktas en argbigga och bjuder denna high school-komedi på både humor och romantik.

2. Pretty Woman (1990)

Pretty Woman
Foto: Buena Vista Pictures Distribution

En askungesaga för vuxna om miljonären Edward Lewis (Richard Gere) som av en slump möter den prostituerade Vivian Ward (Julia Roberts). Han hyr henne som sällskap för en vecka. När veckan är slut har affärsuppgörelsen bytt karaktär...

3. High School Musical (2006)

High School Musical
Foto: Buena Vista Television

Följ med på en intensiv, explosiv och fartfylld livekonsert med hela gänget från den prisbelönta succéfilmen High School Musical! I en fullsatt arena med 50 000 fans bjuder Gabriella, Sharpay, Ryan, Chad och Taylor på en show som innehåller ALLT.

Alla hits från filmen, suveräna dansnummer med grym koreografi och en cool ljusshow som slår det mesta du sett.Denna utgåva är fullspäckad med häftigt och interaktivt bonusmaterial där du bland annat kan regissera din egen version av konserten samt följa med backstage där hela gänget väntar.

4. Love, Simon (2018)

Love, Simon
Foto: 20th Century Fox

Alla förtjänar en riktigt bra kärlekshistoria. Men för Simon är det lite mer komplicerat. Ingen vet att han är gay och han har heller ingen aning om vem det är som han har blivit kär i på nätet – bara att det är någon som går i hans egen skola. Att reda ut dessa frågor visar sig vara både roligt, läskigt men också livsomvälvande. Love, Simon är en varmhjärtad historia om att finna sig själv och att bli förälskad.

Med bl.a. Nick Robinson, Josh Duhamel och Jennifer Garner.

5. Förtrollad (2007)

Förtrollad 2 påbörjar sin inspelning
Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures

För den blivande prinsessan Giselle är livet en saga, tills hon blir förvisad från det tecknade fantasilandet Andalasia och kastas rakt in i vår tids osminkade verklighet på Manhattan. När en tuff skilsmässoadvokat kommer till hennes undsättning, inser han föga att den glada, oskuldsfulla flickan är på väg att fullständigt förtrolla honom.

Med Amy Adams, Patrick Dempsey, James Marsden, Timothy Spall, Idina Menzel och Susan Sarandon.

6. (500) Days of Summer (2009)

500 Days of Summer
Foto: Fox Searchlight Pictures

Kille möter tjej, kille blir förälskad. Tjej blir det inte. Den här moderna kärlekshistorien är inte vad vi förväntar oss att kärlek ska vara - den är invecklad och fantastisk, rolig och sorlig; en udda kärlekshistoria med toppar och dalar som inte riktigt följer det vanliga mönstret. Tom; en pessimist och hopplös romantiker, blir förkrossad när hans flickvän Summer gör slut. För att förstå vad som gick fel tänker han tillbaka till olika perioder under deras 500 dagar tillsammans men slutsatsen blir inte alls den han väntat sig.

Med bl.a. Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel och Chloë Moretz.

7. Wall-E (2008)

Wall-E
Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures

Vi befinner oss långt in i framtiden och människan har sedan länge flytt jorden i väntan på besked att kunna återvända. Kvar finns bara en flitig liten robot vid namn WALL·E. Ensam har han fortsatt göra det han en gång i tiden byggdes för, nämligen att städa upp och packa ihop skrot. Och efter att ha gjort det varje dag i flera hundra år har han blivit mästare på sitt jobb!

Men det är ensamt, så när robotsonden EVA plötsligt dyker upp blir WALL·E helt trollbunden. Vem är hon? Var kommer hon ifrån? Vad gör hon på jorden? Svaren får WALL·E då han bestämmer sig för att följa efter EVA på ett oväntat och spännande äventyr genom världsrymden!

8. Ruby Sparks (2012)

Ruby Sparks
Foto: Fox Searchlight Pictures

Calvin är en ung författare som upplevt stor framgång tidigare i sin karriär. Nu har han dock problem både med sitt skrivande och sitt kärleksliv. Men så skapar han Ruby, en karaktär som inspirerar honom. När han en morgon hittar Ruby i sitt vardagsrum blir han fullständigt chockad. Det visar sig att hans fantasifigur har kommit till liv.

9. Garden State (2004)

Garden State
Foto: Fox Searchlight Pictures

Misslyckade skådisen Andrew ”Large” Largeman (Zach Braff) lever bakom en dimridå av lugnande medel. När hans mamma dör slutar han med pillerätandet och återvänder till sin hemstad. Ödets nyck för honom samman med den färgstarka Sam (Natalie Portman), vars positiva energi får Large att våga öppna sina sinnen för livet – och kärleken...

Zach Braff har regisserat, skrivit manus och spelar själv huvudrollen i kritikerrosade Garden State. Filmen är en underbart rolig och bitterljuv historia om livet och kärleken. Natalie Portman (Star Wars: Episode 1 och 2) är fantastisk i rollen som Sam. På soundtracket medverkar bland annat Simon & Garfunkel, Nick Drake, The Shins och Coldplay.

10. Förr eller senare exploderar jag (2014)

Förr eller senare exploderar jag
Foto: 20th Century Fox

En gripande, livsbejakande kärlekshistoria om Hazel och Gus som delar en kvick och syrlig humor, ett förakt för det traditionella och en ungdomskärlek utöver det vanliga.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL