De mest streamade vinnarna i Melodifestivalen någonsin

De mest streamade vinnarna i Melodifestivalen någonsin

Filmtopp
08 mars 2024 kl. 20:03

Största favoriterna på Spotify

De svenska artisterna som ställt upp i "Mello" har gjort en mängd hits genom åren. Här är de fem som sticker ut med allra flest antal streams på Spotify.

Undo (Sanna Nielsen) – 58 miljoner streams

Den första låten att ta plats på listan är Undo som framfördes av Sanna Nielsen Melodifestivalen 2014. Där slog den andraplacerade Ace Wilder och kammade hem 212 poäng, vilket skickade den till Eurovision. Även där gick det väldigt bra för Nielsen som kom trea. Vinnaren blev dock Österrikes Conchita Wurst som framförde låten Rise Like a Phoenix.

If I Were Sorry (Frans) – 106 miljoner streams

I dag är det inte längre så många som pratar honom, men nog minns vi alla Frans bidrag i Melodifestivalen, låten If I Were Sorry, som är den överlägset mest streamade vinnaren någonsin – om vi bortser från de som sen gick vidare och vann hela Eurovision. Frans fick nöja sig med en femteplats ute i Europa, vilket knappast är fy skam.

Heroes (Måns Zelmerlöw) – 155 miljoner streams

Den folkkäre profilen Måns Zelmerlöw har många meriter på sitt CV. Förutom att vara en omtyckt programledare så är han även en framgångsrik artist. Hans största framgång kom förstås med Mello-låten Heroes som skulle komma att vinna hela Eurovision och placera sig som den tredje mest streamade låten på listan. Kanske kan den till och med klättra förbi Euphoria och knipa andraplatsen.

Euphoria (Loreen) – 160 miljoner streams

Med Euphoria vann det stora schlagerundret Loreen Eurovision för första gången. Året var 2012 och låten blev en enorm internationell hit. Med 160 miljoner streams anses den vara en av de mest framgångsrika vinnarlåtarna i tävlingens historia. Också med sättet den vann på – med 372 poäng krossade den tvåan (259 poäng) som var Rysslands bidrag Party for Everybody med Buranovskiye Babushki.

Tattoo (Loreen) – 446 miljoner streams

Men sett till antal streams så mäter Euphoria sig fortfarande inte med Loreens senaste vinnarlåt Tattoo som slog det då trendiga fenomenet Cha Cha Cha framfört av Käärijä i finalen. Låten har sanslösa 446 miljoner streams och sätter en skyhög ribba för både årets och framtida svenska bidrag. Kommer någon av dem att överhuvudtaget kunna nosa på samma framgång? Det känns tveksamt.

Se också listan med Eurovision Song Contest-vinnarna med flest streams på Spotify.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL