Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Black Panther.

Då kommer alla nya marvelfilmer

David Lindahl | Lista
03 maj 2020
David Lindahl | Lista
03 maj 2020

Vi radar upp alla kommande och spännande premiärer i Marvelvärlden.

Efter slutet för Iron Man och Captain America i Avengers: Endgame går Marvel snart in i nästa fas. En lång lista av tunga filmer väntar de kommande åren som ska bära Marvels superhjältefana vidare. Här är alla filmer vi hittills vet om och när de väntas dyka upp på den vita duken.

Black Widow (november, 2020)

Black Widow.

Scarlett Johansson fick till slut sin egen film som Black Widow. Handlingen ska utspelas sig mellan filmerna Civil War och Infinity War och ta Natasha Romanoff till hennes rötter i Ryssland.

 

The Eternals (februari, 2021)

The Eternals.

Marvel fortsätter att bredda sin repertoar med flera nya karaktärer. I The Eternals får vi följa en uråldrig ras av utomjordingar som i hemlighet bott på jorden i 7 000 år. Men i efterdyningarna av Endgame tvingas de enas för att slåss mot sin fiende, The Deviants. I rollistan syns bland andra Kit Harrington, Salma Hayek och Angelina Jolie.

 

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (maj, 2021)

Shang-Chi.

Nästa film från Marvel introducerar ytterligare en ny karaktär. Superhjälten Shang-Chi ska spelas av Simu Liu och slåss mot skurken The Mandarin som ska spelas av den kinesiska skådespelaren och giganten Tony Leung Chiu-wai.

 

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (mars, 2022)

Doctor Strange.

Allas favoritmagiker Doctor Strange är tillbaka för att ännu en gång rädda världen från onda krafter. Förutom Benedict Cumberbatch ska också Elizabeth Olsen medverka som The Scarlet Witch i en crossover som ska vara en uppföljare på både Endgame och första Doctor Strange.

 

Spider-Man 3 (november, 2021)

Spider-Man 3.

Uppföljaren till Spider-Man: Far From Home är än så länge titellös och handlingen ett mysterium. Spindelmannens nästa äventyr har försenats på grund av Coronaviruset men planen är att den ska ha premiär i november 2021 med Tom Holland i huvudrollen.

 

Thor: Love and Thunder (februari, 2022)

Thor i Endgame.

Den fjärde filmen om allas favorit-Asgardian Thor återser bland andra Natalie Portman som Jane Foster och även regissören Taika Waititi vid rodret. Handlingen är ännu inte avslöjad men premiärdatumet är i nuläget i februari 2022.

 

Black Panther 2 (maj, 2022)

Black Panther.

Regissören och manusförfattaren Ryan Coogler återvänder med nästa film om Black Panther. Chadwick Boseman axlar huvudrollen och Martin Freeman återvänder som CIA-sidekick. 

Captain Marvel 2 (juli, 2022)

Brie Larson som Captain Marvel.

Den flygande hjältinnan återvänder i ännu en film med Brie Larson i huvudrollen. Detaljerna är oklara i nuläget men premiärdatumet är än så länge satt i juli 2022.

 

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Efter mycket om och men stod det till slut klart att James Gunn får återvända för att regissera nästa del av Guardians of the Galaxy. Premiärdatum och handling är ännu inte bekräftat.

Blade

Vampyrjägaren Blade ska också få nytt liv i Marvels universum och Oscarsvinnande Mahershala Ali är bekräftad för huvudrollen. I övrigt är det oklart när filmen kommer att ha premiär och vilka fler som gör honom sällskap.

Ant-Man 3

Ant-Man 3.

Slutligen ska Marvels i särklass minsta superhjälte också få bege sig ut på ett tredje äventyr. Regissören Peyton Reed återvänder tillsammans med Paul Rudd och troligen även Evangeline Lilly som The Wasp.

Läs också mer här om nyheter från Disney och vilka filmer du kommer att kunna se på den nya streamingtjänsten Disney+.

NÄSTA ARTIKEL