Bioåret 2017 – Sju action/äventyrsfilmer jag längtar efter!

Bioåret 2017 – Sju action/äventyrsfilmer jag längtar efter!

Fredrik Edström
Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 12:07 | Publicerad 03 januari 2017 kl. 14:01

Har du dina biobesök för 2017 planerade?

2016 har lidit mot sitt slut. Kanske har jag tillbringat mer tid i en biosalong det gångna året än något år tidigare – och 2017 ser ut att tangera det rekordet. Min kropp och mitt psyke är redo för ännu ett knökfullt bioår. Bring it on!

Äventyrshorisonten ser ut att bjuda på otaliga explosioner, krig och annat elände som lämpar sig ypperligt på vita duken. Idag kommer jag att redogöra för sju action/äventyrsfilmer som kittlar min nyfikenhet lite extra. Konkurrensen om min äventyrslusta är hårdare än någonsin och efter stenhård gallring har jag landat på dessa sju filmer inom actionspektrumet. Mycket nöje!

7. Logan – 3:e Mars

Bioåret 2017 – Sju action/äventyrsfilmer jag längtar efter!
Foto: Twentieth Century Fox

Behöver jag hävda något ytterligare skäl än att Logan markerar Hugh Jackmans sista uppvisning som paradrollen Wolverine? Föregående del, The Wolverine, var en frustrerande upplevelse som samtidigt smattrade av potential. Jag tror att James Mangold har lärt sig av sina misstag och bjuder på en karaktärsdriven, mörk twist på superhjältegenren, vars kostym nu börjar bli väl tajt.

6. Kingsman: The Golden Circle – 29e September

Foto: 20th Century Fox
Foto: 20th Century Fox

Första filmen var en ypperlig överraskning med en av de brutalaste actionsekvenser som etsat sig fast i min minnesbank. Var första filmen ett lyckad chansning eller kan regissören Matthew Vaughn återigen överraska? Det återstår att se i September!

5. Alien: Covenant – 19:e Maj

Foto: 20th Century Fox
Foto: 20th Century Fox

Trots den väldigt direkta uppmaningen som pryder ovanstående poster kommer jag snarare att springa till biosalongen. Ridley Scotts Prometheus var en vacker röra, men Alien: Covenant ser ut att återknyta till seriens rötter. Ett skräckladdat äventyr jag trånar efter mer för varje dag som passerar. Min bröstkorg är redo att explodera i en blodig tornado! Maj – skynda dig!

4. John Wick: Chapter 2 – 17:e Februari

Foto: Summit Entertainment
Foto: Summit Entertainment

"Pickadoller, handgemäng och hinkvis med blod". Så lyder min tidiga dom för uppföljaren till actionrökaren John Wick. Detta kan gå precis hur som helst. Föregångaren slog ner som en oväntad bomb och kanske får denna uppföljare krångel att upprepa bragden. Jag är dock övervägande positiv och längtan kokar i varenda bioälskande cell i min kropp.

3. Dunkirk – 19:e Juli

Foto: Warner Bros.
Foto: Warner Bros

Christoffer Nolan + krigsfilm = hype! Hemlighetsmakeriet kring Nolans kommande krigsepos Dunkirk är stort och varje liten ledtråd som hånfullt leker med mina känslor gör mig obeskrivligt nyfiken! Nolan levererar alltid storslagna upplevelser på vita duken och Dunkirk ser ut att bära regissörens signalement! Märk även att detta är den första fristående rullen på min lista.2.

2. War for the Planet of the Apes – 14:e Juli

Foto: 20th Century Fox
Foto: 20th Century Fox

Vad jag längtar att få beskåda nästa kapitel i schimpansen Caesars liv! Apornas Planet (1968) är en given favorit och moderniseringarna som följt har hållit hög klass. Regissören Matt Reeves är återigen tillbaka och jag tror att detta tredje kapitel kan bli det mustigaste. Är du också redo att "go ape" i sommar?

1. Star Wars: Episod 8 – 15:e December

Foto: Walt Disney Pictures
Foto: Walt Disney Pictures

Det är väl klart som korvspad att den åttonde episoden i George Lucas rymdopera kniper förstaplatsen? Raden av frågetecken som lämnades efter sjuan plågar mig fortfarande. Ur vilken genpool är egentligen Rey sprungen, kan Mark Hamill leverera repliker och vem är egentligen den onda Snoke? Jag är redo för mer Star Wars – snarast möjligt!

NÄSTA ARTIKEL