Bästa Star Wars referenserna i The Big Bang Theory

Bästa Star Wars-referenserna i The Big Bang Theory

03 maj 2022 kl. 11:05

Det haglade Star Wars-referenser i The Big Bang Theory!

Att de älskvärda nördarna i "The Big Bang Theory" var stora fans av Star Wars är knappast förvånande. Deras förkärlek till filmerna gav rum till en hel del härliga Star Wars-referenser i sitcom-serien. Milla Lindblom på Filmtopp listar sina favoriter!

Idag firas Star Wars-dagen “May the 4th” och därför kommer det här en lista med de bästa Star Wars-referenserna i den populära komediserien The Big Bang Theory.

Under sina 12 säsonger hann Sheldon, Leonard, Howard, Raj och alla de andra med en hel del referenser till de populära rymdfilmerna.

MER LÄSNING:

Sheldons “force choke” 

I säsongspremiären av säsong 3 är Sheldon sur på Leonard efter att han hade fifflat med deras resultat vid Nordpolen och därför försöker han naturligtvis “force choke” sin rumskompis, Howard och Raj varav den sistnämnda låtsas att det fungerar för att få Sheldon att känna sig bättre. 

Ljussablar 

Ljussablar har varit en del av många skämt under seriens gång och dyker upp då och då. Howard har till exempel ett par på väggen ovanför sin säng, Leonard har också en och även Sheldon såklart, som han använde en gång när strömmen hade gått. 

Star Wars Vortex

I de 19:e avsnittet av säsong 5 planerar killarna att spendera hela helgen med spela det nya Star Wars-spelet online. När Leonard, Howard och Raj informerar Sheldon om sina planer blir han såklart väldigt exalterad, vilket upprör Amy som hellre hade önskat att han följde med till hennes mosters födelsedagsfest. En annan referens i samma avsnitt är när Amy och Penny pratar om att det inte är någon skillnad mellan Star Wars och Star Trek. 

20 frågor

Howard och Raj jämför ofta Sheldon med droiden C-3PO – bland annat i avsnitt 21 i säsong 2, när gänget spelar "20 frågor". Leonard får bland annat frågorna om “han var i alla sex Star Wars filmerna?” och “Liknar du lite en skinande Sheldon?” och på så vis listar de ut att Leonard menade C-3PO. Sheldon ser dock inte liknelsen, men tar det ändå som en komplimang. Dessutom får vi också reda på att Howard har en bild av prinsessan Leia i sin plånbok.

Penny och Yoda

Star Wars visar sig även vara en del av något större i avsnitt 19 i säsong 3. När Penny citerar Yoda och även vet vilken film citatet kommer ifrån säger Leonard: “Oh, my God. I’m lying in bed with a beautiful woman who can quote Yoda.” innan han även säger att han älskar henne första gången. Dessvärre är hennes respons “thank you”, vilket leder till en del drama i deras förhållande.

Sheldon går all Darth Vader 

När Sheldon tvingas jobba med sin frenemy Barry Kripke täcker han sig med en filt för att uttrycka sin ilska medan han spelar Darth Vaders theme song “The Imperial march”. På så vis förstår hans vänner att han inte är glad över sin jobbsituation.

Skywalker Ranch

I det 19:e avsnittet i säsong 8 hamnar Sheldon och Leonard på Skywalker Ranch. De var på väg för att hålla ett föredrag på UC Berkeley och bestämde sig plötsligt för att stanna vid Star Wars-regissören George Lucas högkvarter. Men säkerhetsvakterna vill inte släppa in dem, men det är inget som stoppar Sheldon från att försöka ta sig in trots allt. Det hela slutar med att han och Leonard blir inkastade i ett väntrum med andra Star Wars-galningar och självfallet missar de sitt föredrag. 

Sheldons Boba Fett hjälm mot en fågel

När Leonard lånar en Star Wars-film flyger en fågel in i lägenheten just när Sheldon ska titta på filmen och då Sheldon är rädd för fåglar sätter han på sig en Boba Fett hjälm medan han försöker schasa ut fågeln… fast i slutet av avsnittet är han och fågeln bästa vänner. 

May the 4th special

Ett av seriens största Star Wars-ögonblick var i ett avsnitt där de firade Star Wars-dagen som idag, “May the 4th”, i det 22:a avsnittet i säsong 7. Avsnittet var extra packat med Star Wars-referenser. Ett par exempel är att Raj introducerar Admiral Ackbar’s Snack Bar med namn på dryckerna som “R2-Decaf,” “Cafe Au Leia” och “Attack of the Scones”. I avsnittet bakar även Amy och Bernadette en Dödsstjärnae-tårta. Slutligen, när Sheldon har missat Professor Protons begravning dyker han upp i Sheldons dröm som Obi-Wan med en ljussabel.

James Earl Jones och Carrie Fisher cameos 

Det största ögonblicket för Star Wars-referenser i The Big Bang Theory var när stjärnorna James Earl Jones (som gjorde rösten till Darth Vader) och Carrie Fisher som spelade prinsessan Leia, dök upp i avsnitt 14 i säsong 7. 

Sheldon möter Jones på en resturang efter att han misslyckades med att skapa ett eget Comic Con. Till skillnad mot andra kändisar som Sheldon mött så gillar Jones honom och de hinner med att äta glass, sjunga karaoke och gå på stripp klubb. Innan de mot kvällens slut spelar Carrie Fisher ett spratt genom att knacka på hennes dörr och smita därifrån. Och tydligen så var det till och med den första gången som James Earl Jones och Carrie Fisher möttes personligen. Vilket verkligen är värd sin första plats. 

Slutligen är här en bonus referens som kan vara värd att nämna nämligen att Mark Hamill som spelar Luke Skywalker dök upp i avsnitt 24 säsong 11 där Sheldon och Amy gifter sig. Även han dyker upp som sig själv, detta efter att hans hund sprungit bort och i slutändan är han den som viger “Shamy”. 

Listan är inspirerad av sajten Showbiz CheatSheet.

VIDARE LÄSNING: 

Premiär för the Bad Batch

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL