Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Amazons bästa filmer och serier – spana in våra vassa tips!

Amazons bästa filmer och serier – spana in våra vassa tips!

Carl Hempel | Lista
31 december 2017
Carl Hempel | Lista
31 december 2017

Bästa serierna på Amazon

I djungeln av streamingtjänster är det lätt att glömma bort Amazon Prime Video. Men tjänsten som inte har nått samma popularitet som Netflix och HBO Nordic ligger på en hel del klassiker, gömda diamanter och schysta blockbusters. Nedanför har vi listat våra tips på de bästa filmerna och serierna på Amazon.

Bästa serierna på Amazon

Mr. Robot

Mr. Robot, en av de bästa serierna på Amazon Prime.
Foto: USA Network

I Mr. Robot följer vi den introverta hackern Elliot. När han blir en del av en mystisk hackergrupp börjar Elliots vardag ramla upp och ner.

Community

Sju färgstarka personligheter bildar tillsammans en studiegrupp på ett Community College i USA. Serien bjöd på sex säsonger och sken som mest när metahumorn var som starkast.

Seinfeld

Världens kanske största sitcom genom tiderna behöver ingen större förklaring. Kommer Seinfeld någonsin att överträffas?

The Man in the High Castle

I ett alternativt universum får vi se hur världen hade sett ut om nazisterna vann andra världskriget.

Bosch

Bosch – En av de bästa serierna på Amazon Prime.
Foto: Amazon

I tre fristående säsonger följer vi polisen Harry Bosch som utreder mord i Los Angeles. Samtidigt har Bosch mer än några personliga problem att reda ut.

American Gods

Den före detta brottslningen Shadow möter en mystisk man som verkar veta det mesta om Shadows förflutna. Serien är baserad på Neil Gaimans populära bok med samma namn.

Heroes

Ett flertal människor runt om världen börjar upptäcka att de har extraordinära krafter och förmågor. Även om serien inte håller en hög nivå rakt igenom, är första säsongen riktigt bra.

The Big C

Ett drama där vi följer den nyligen cancerdiagnostiserade mamman Laura, som försöker hitta glädje och lycka trots sin tuffa sjukdom.

Bästa filmerna på Amazon

Drama

There Will Be Blood

There Will Be Blood – En av de bästa filmerna på Amazon
Foto: Walt Disney Studios

I Paul Thomas Anderson kritikerrosade drama ser vi Daniel Day Lewis i rollen som den giriga oljemannen Daniel Plainview. En film som belönades med två Oscars.

Good Will Hunting

Ben Affleck och Matt Damons hyllade manus om en ung och bråkig städare som visar sig vara en riktig klippa på matte. Robin Williams bjuder på en riktigt fin insats som han också Oscarsbelönades för.

Catch Me If You Can

Den sanna historien om mästertjuven Frank Abignail som lyckades svindla till sig flera miljoner genom förfalskade checkar. I denna Spielberg-regisserade film ser vi bland andra Leonardo DiCaprio och Tom Hanks i rollerna

Almost Famous

En ung kille får chansen att följa med ett rockband på turné genom USA. Väl där inser han att musikbranschen inte är så glamorös som han trodde. Filmen bjuder på kanske århundradets mysigaste busscen.

Thriller

Taxi driver

Taxi Driver – Ett tips på Amazon Prime.
Foto: SF Bio

Vietnamveteranen Travis tar jobb som taxichaufför i New York samtidigt som kriget ligger färskt kvar i minnet. Martin Scorseses genombrottsfilm var nominerad för fyra Oscars. Robert De Niro står för vad som kan vara hans mest ikoniska roll någonsin.

Pulp fiction

I Quentin Tarantinos kanske mest hyllade verk följer vi några färgstarka karaktärer som på ett eller annat sätt är anknutna till organiserad brottslighet.

No Country for Old Men

En jägare hamnar i en katt och råtta-lek med en blodtörstig mördare. Samtidigt försöker en polis lösa några ouppklarade brott innan han klockar in på pensionen.

Gudfadern del 1, 2 och 3

Foto: Biografcentralen

I Francis Ford Coppolas hyllade filmserie följer vi maffiafamiljen Corleone. Det är en episk rise and fall historia, där de två första delarna frekvent räknas som några av filmhistoriens bästa filmer.

Action/äventyr

Inglorious Basterds

En grupp amerikanska judar går ihop i ett Nazistockuperat Frankrike med målet att döda Adolf Hitler. I Tarantinos alternativa krigsfilm ser vi Brad Pitt skina som ledaren för den hårdkokta militärgruppen.

Gladiator

Foto: Universal Pictures

Den romerska generalen Maximus blir bedragen och fängslad. Han blir senare en av Roms bästa gladiatorer. Gladiator bjuder på starkt skådespel och är en av Ridley Scotts bättre filmer.

Tillbaka till framtiden-trilogin

I Robert Zemeckis tidsresande trilogi följer vi tonåringen Marty och den virriga professorn Doc Brown som reser både fram och bak i tiden för att rätta till eventuella fel. En garanterad skrattfest och en av de bästa äventyrsfilmerna genom tiderna.

Indiana Jones

Amazon har samlat alla fyra av Indiana Jones långfilmsäventyr. Vi följer Harrison Ford i rollen som världens coolaste arkeolog.

 Hajen

Hajen – En av de bästa filmerna på Amazon
Foto: Universal Pictures

Spielberg-filmen som har fått flera generationer rädda för att bada i havet. I en liten amerikans semesterort börjar turisterna och byborna terroriseras av en blodtörstig haj.

Komedi

Bridesmaids

En galen komedi där vi följer upptakten till ett bröllop från brudtärnornas vinkel. En riktigt rolig och rå film som satte många duktiga kvinnliga komiker på kartan. Melissa McCarthy belönades till och med med en Oscarsnominering.

Shaun of the Dead

Shaun of the Dead – En av de bästa filmerna på Amazon
Foto: Universal Pictures

En annorlunda parodifilm om zombieapocalypsen. Med duon Simon Pegg och Nick Frost i huvudrollerna är detta den första delen av Edgar Wrights Cornetto-trilogi. Se Shaun of the Dead på Amazon – du kommer inte bli besviken!

The 40 Year Old Virgin

När Andys jobbarkompisar får reda på att han i 40 års ålder fortfarande är oskuld försöker de genast ändra på det. En plan som medför en hel del komplikationer. Filmen blev Judd Apatows långfilmsdebut och blev startskottet för en helt ny typ av komedistil i Hollywood.

Titta vi flyger

En spoof-film om flygplansfilmer. Innan geniet Jim Abrahams gjorde klassiska parodier som "Nakna pistolen" och "Hot Shots" så gjorde han detta mästerverk.

Superbad

Tonåringarna Seth och Andy gör ett sista försök till att bli populära innan de slutar High school. En skön comming of age-rulle som var början på Michael Cera, Jonah Hill och Emma Stones karriärer.

Anchorman

Anchorman
Foto: United International Pictures

Ett team med nyhetsankare i 70-talets San Diego får sin värld upp- och nervänd när en kvinna får jobb på redaktionen som nyhetsuppläsare. En av Will Ferrels bästa filmer.

Groundhog day

Meterologen Phil hamnar i en loop där han lever om samma dag om och om igen. En galen komedi med en briljant Bill Murray i huvudrollen.

Step Brothers

Två medelålders män som ännu inte flyttat hemifrån tvingas bo tillsammans efter att derad föräldrar gift sig. Ännu en Ferrel-pärla men här får han spela mot den minst lika bra John C. Reilly.

Detta var alltså vår lista över de bästa filmerna och de bästa serierna på Amazon Prime. Om du saknar några titlar eller har tips att ge, dela med dig.

Spana gärna in vår Superguide med tips på kommande serier, där vi gått igenom alla streamingsaktörer.

NÄSTA ARTIKEL