Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Artister som är skådespelare

Artister som är skådespelare

Filmtopp
Filmtopp | Lista
03 oktober 2018
Filmtopp
Filmtopp | Lista
03 oktober 2018

Filmtopp listar en delikat yrkesmix: artister som är skådespelare!

Världsartister är vana vid showbusiness, i alla dess former. Förutom liveframträdanden är de vana vid att ses i tv-rutan, i diverse olika talk-shows och reality-program. Därför gör flera av dem en naturlig övergång till att även syssla med film. Idag tittar vi närmare på artister som dessutom skådespelar:

Lady Gaga

Bradley Cooper och Lady Gaga i "A Star Is Born"
Bradley Cooper och Lady Gaga i "A Star is Born" (2018)

Det har gjorts dokumentär om en av 2000-talets främsta popstjärnor Lady Gaga. Film är ett medium hon uppenbarligen lockas till; Idag är hon högaktuell med A Star is Born, i vilken hon spelar mot flerfaldigt Oscarsnominerade Bradley Cooper. Filmen är tokhyllad av både publiken och kritikerkåren.

Justin Timberlake

Artister som är skådespelare
Mila Kunis och Justin Timberlake i "Friens with Benefits" (2011)

Vi som följt artisten vet att han även gjort en hel del filmroller. Justin Timberlakes kanske mest prestigefyllda roll är den i Inside Llewyn Davies, regisserad av den berömda regiduon Bröderna Coen, som stått för flera klassiker, senast No Country for Old Men.

Rihanna

Artister som är skådespelare
Rihanna i "Battleship" (2012)

Ännu en popstjärna med ena foten i filmbranschen. Rihanna har spelat tuffing i flera produktioner, men även varit sårbar. I skräckserien Bates Motel tolkar hon den ikoniska rollen som Marion Crane, en av huvudkaraktärerna i det stilbildande verket Psycho.

Eminem

Artister som är skådespelare
Eminem i "8 Mile" (2002)

Den vita rapparen från de fattiga kvarteren i Missouri har likt ovanstående många världshits på sitt namn. Han har också en stor kärlek till film. 8 Mile leder oss genom hans liv som ung vuxen och rappare på uppåtväg. Eminem spelar sig själv och stod även för filmens legendariska soundtrack Lose Yourself, som belönade honom med en Oscar för Bästa originallåt.

Russell Brand

Still from Get Him to the Greek
Russell Brand och Jonah Hill i "Get Him to the Greek" (2010)

Det är svårt att beskriva mångsysslaren Russell Brand med få ord. Som popstjärna, skådespelare, filosof, författare och nykter missbrukare är Brand en spännande person. Från musikhits till succéfilmen Get Him to the Greek. Idag ägnar Brand en stor del av sitt yrkesliv till att göra stand up-shower med en fördjupad syn på det mänskliga sinnet.

Juliette Lewis

Artister som är skådespelare
Woody Harrelson och Juliette Lewis i "Natural Born Killers" (1994)

Lite av en bubblare på listan, Juliette Lewis är i grunden en skådespelerska. Hon slog genom på nittiotalet med klassiker som Cape Fear, Natural Born Killers och What’s Eating Gilbert Grape. Men senare skulle hon försvinna från den stora scenen och göra betydligt mindre roller. Istället ägnade Lewis stora delar av sitt liv åt musiken. Mellan 2003-2009 drev hon bandet Juliette and the Licks. De senaste åren har hon steg för steg kommit tillbaka till film- och TV-världen.

Beyoncé

Artister som är skådespelare
Beyoncé och Adrian Brody i "Cadillac Records" (2008)

Förmodligen absolut störst kändis på den här listan. Beyoncé har så länge vi kan minnas henne lyckats hålla sig aktuell som artist. Vad gäller hennes medverkan i filmbranschen har vi sett henne i mycket. Austin Powers: Goldmember, Dreamgirls och Cadillac Records för att nämna några. I den sistnämnda porträtterar Beyoncé mångas stora förebild inom soul, Etta James.