Sommarens höjdpunkter på Prime Video 2024

Sommarens höjdpunkter på Prime Video 2024

  • Amazon Prime
Emil Oscar Rasmussen
09 maj 2024 kl. 10:05

Skratt, action och dokumentärer i solskenet

Sommaren präglas av mycket skratt, action och dokumentärt innehåll när Prime Video presenterar några av sina kommande höjdpunkter.

Sommarens stora premiärer på Prime Video – 10 kommande filmer och dokumentärer

Sommarens höjdpunkter på Prime Video 2024
Foto: Prime Video.

The Blue Angels – 23 maj

Genre: Dokumentär

I The Blue Angels riktas strålkastarljuset mot den amerikanska flottans elitflyguppvisningsskvadron med samma namn som dokumentären. Här får vi se aldrig tidigare visat material när vi följer med piloterna från att de väljs ut till det är dags för de utmanande uppvisningarna.

Sommarens höjdpunkter på Prime Video 2024
Foto: Prime Video.

For Love & Life: No Ordinary Campaign – 28 maj

Genre: Dokumentär

I den här gripande dokumentären introduceras vi för Brian och Sandra Wallachs efter att Brian vid 37 års ålder fått diagnosen ALS. Nu får vi följa makarna när de visar upp en inspirerande kärlek och beslutsamhet i sin kamp för inte bara sin egen framtid, utan även för andra i liknande situationer.

Die Hart 2 – 30 maj

Genre: Komedi
Med: Kevin Hart, Nathalie Emmanuel, John Cena, Ben Schwartz m.fl.

I Die Hart 2 tar Kevin Hart sikte på att befästa sin roll som den största actionstjärnan på planeten. För att lyckas har han utvecklat ett revolutionerande filmkoncept som innebär att han själv inte ens vet vad som väntar i filmen. Men en ondskefull hämndplan slår krokben för Kevin och för att klara sig ur den med livet i behåll tar han hjälp av sin favoritskådespelare, sin överentusiastiska assistent, en legendarisk stuntman från Hollywood.

Sommarens höjdpunkter på Prime Video 2024
Foto: Prime Video.

I Am: Celine Dion – 25 juni

Genre: Dokumentär

Celine Dion har de senaste åren kämpat med en livsomvälvande sjukdom och i I Am: Celine Dion får tittaren ta del av en rå och ärlig inblick i den världskända artistens kamp. Dokumentären är regisserad av Oscarsnominerade Irene Taylor och beskrivs som ett kärleksbrev till Celines fans.

Sommarens höjdpunkter på Prime Video 2024
Foto: Prime Video.

Space Cadet – 4 juli

Genre: Komedi
Med: Emma Roberts, Tom Hopper, Poppy Liu, Gabrielle Union m.fl.

Space Cadet är en komedifilm om Tiffany "Rex" Simpson (Emma Roberts) som alltid drömt om att åka till rymden. Hennes liv går dock inte helt som planerat och fast besluten om att vända saker till sin fördel tar hon sikte mot stjärnorna. Med hjälp av sin bästa vän Nadine (Poppy Liu) lyckas Rex oavsiktligt bedra sig in i NASA:s extremt konkurrenskraftiga astronautprogram. Utan den vetenskapliga expertis som krävs för utbildningen måste Rex förlita sig på sin snabbhet, fräckhet och beslutsamhet – och det ser ut att fungera. Men kan hon nå hela vägen till rymden innan bluffen avslöjas?

Tyler Perry’s Divorce in The Black – 11 juli

Genre: Drama
Med: Meagan Good, Cory Hardrict, Joseph Lee m.fl.

Banktjänstemannen Ava blir övergiven av sin make Dallas, vilket lämnar henne förkrossad. Äktenskapet hon var redo att kämpa för, och det som förstörde det, visar sig dock snart vara byggt på en grund av lögner och onda avsikter, så till den grad att Dallas en gång hindrade Ava från att hitta kärleken i sin sanna själsfrände.

Sommarens höjdpunkter på Prime Video 2024
Foto: Prime Video.

My Spy The Eternal City – 18 juli

Genre: Action, Komedi
Med: Dave Bautista, Craig Robinson, Flula Borg, Anna Faris, Ken Jeong m.fl.

I uppföljaren till populära My Spy (2020) är CIA-agenten JJ (Dave Bautista) och hans 14-åriga styvdotter och protegé Sophie (Chloe Coleman) tillbaka för att rädda världen. Denna gången avbryts en skolkörsturné i Italien av en kärnvapenkomplott riktad mot Vatikanen.

Cirque Du Soleil: Without a Net – 25 juli

Genre: Dokumentär

Mer än ett år efter den plötsliga globala nedstängningen flyttar Cirque du Soleil för att starta om sin flaggskeppsproduktion vid namn O. Artister och medarbetare stöter på osäkerhet i den nya tillvaron, samtidigt som de kämpar för att återgå till den världsklass-standard de tidigare haft i tid för (åter-)öppningskvällen i Las Vegas. Med obegränsad tillgång fångar filmskaparen Dawn Porter (John Lewis: Good Trouble, Trapped) både dramatiska, personliga toppar och dalar i världens mest kända cirkusakt på resan tillbaka från den existentiella gränslinjen.

One Fast Move – 8 augusti

Genre: Action
Med: KJ Apa, Eric Dane, Maia Reficco m.fl.

One Fast Move är ett actionäventyr om en ung man som nått botten. I ett försök att blåsa liv i sin dröm om att bli professionell motorcykelförare söker han upp sin frånvarande pappa. Men hjälpen att bryta ner murarna som avsaknaden av en pappa byggt upp hittar han på annat håll.

Jackpot – 15 augusti

Genre: Action, Komedi
Med: Awkwafina, John Cena, Simu Liu m.fl.

Actionkomedin Jackpot utspelar sig i Kalifornien i en nära framtid där ett nytt typ av lotteri har introducerats för invånarna. Att vinna lotteriet kommer dock med vissa risker. Din miljardvinst kan nämligen övergå till en annan person – om den lyckas döda dig före solnedgången. När Katie Kim (Awkwafina) flyttar till Los Angeles vinner hon av misstag lotteriet och kastas in i en desperat kamp för överlevnad. För att klara sig helskinnad ur situationen tar hon motvilligt hjälp av skyddsagenten Noel Cassidy (John Cena).

Fler spännande premiärer kommer till Prime Video under sommaren, utöver de listade filmerna och dokumentärerna. Den 13 juni är det bl.a. dags för den fjärde säsongen av älskade The Boys.

Filmtopp håller dig uppdaterad om det senaste på Prime Video.

LÄS OCKSÅ: Nya filmer och serier på Prime Video i maj 2024

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL