Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Nya filmer på Amazon Prime Sverige

Nya filmer på Amazon Prime Sverige

  • Amazon Prime
Filmtopp
Filmtopp | Lista
13 mars 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
13 mars 2021

Jätten satsar stort på Sverige.

Amazon Prime Video har funnits sedan en tid tillbaka, även här i Sverige, men nu tar streamingjätten nya tag för att etablera sig i de svenska hemmen. Under årets gång kan du räkna med att det dyker upp en hel del starka film- och serier på tjänsten. I den här artikeln hjälper vi dig att hitta de bästa titlarna bland alla nya filmer på Amazon Prime Sverige.

Även om Amazon Prime Video har blivit en jättespelare runt om i världen så har inte streamingtjänsten fått samma gensvar på svensk mark. Nu ska det bli ändring på det. För ett tag sedan meddelade nämligen Amazon att de kommer att satsa stort på Amazon Prime Sverige framöver – något alla vi film- och serieälskare givetvis gläds över.

Dels för att vi som redan har tjänsten är väl medvetna om vilka kreativa topproduktioner bolaget verkligen kan få till, dels för att detta kanske kan innebära att deras FANTASTISKA hyrtjänst äntligen får en svensk lansering.

I den här artikeln tänkte vi passa på att lista det bästa av det nya i Amazons utbud, med fokus på just filmavdelningen.

Nya filmer på Amazon Prime Sverige.

En prins i New York 2

Regi: Craig Brewer
Genre:
Komedi
Med: Eddie Murphy, Arsenio Hall, Shari Headley m.fl.

Ingen mindre än Eddie Murphy är tillbaka i uppföljaren till 80-talsklassikern En prins i New York. Denna gången måste han åka tillbaka till Brooklyn som nybliven kung för att hitta sin förlorade son. Hur ska det gå? Det återstår givetvis att se, men en sak är säker – tokigt värre blir det!

Borat Subsequent Film – En av alla nya bra filmer på Amazon

Regi: Jason Woliner
Genre: Komedi
Med: Sacha Baron Cohen, Maria Bakalova m.fl.

Eddie Murphy är inte den enda som har gjort en comeback med hjälp av Amazon. Även filmvärldens mest ökända reporter, Borat, har dykt upp med en uppföljare på streamingtjänsten. Denna gången åker han med sin dotter till USA för att ge bort henne i gåva till MIchael Pence. Det drivs hundra procent ohämmat med nationens politiker, det konservativa USA samtidigt som Dondald Trumps advokat, New Yorks före detta borgmästare Rudy Giuliani, blir tagen på bar gärning.

Borat-uppföljaren har fått stor internationell uppmärksamhet och är utan tvekan en av bästa titlarna bland alla nya filmer på Amazon Prime Sverige.

Black Box

Regi: Emmanuel Osei-Kuffour
Genre: Sci-fi, Skräck
Med: Mamoudou Athie, Phylicia Rashad, Amanda Christine m.fl.

Och nu till något helt annat, nämligen skräck och sci-fi om en man som får hjälp av modern teknologi för att restaurera sina minnen. Historien tar en vändning som vi inte vill avslöja, men spännande (och lite skrämmande) blir det.

Bliss

Regi: Mike Cahill
Genre: Drama, Sci-fi
Med: Owen Wilson, Salma Hayek m.fl.

Från sci-fi med skräckinslag till sci-fi med mer dramatisk prägel. Bliss är en av alla nya filmer på Amazon som försöker ta ut svängarna. Den här gången om kontorsslaven Greg som har hamnat i svår knipa. Plötsligt träffar han bohemiska Isabell som har telekinetiska krafter och visar hon en helt ny värld. En värld bortom vår egna.

Chemical Hearts

Regi: Richard Tanne
Genre: Drama
Med: Lili Reinhart, Austin Abrams, Sarah Jones, Bruce Altman m.fl.

Chemical Hearts är en engagerade berättelse om det känslomässiga limbo som uppstår i övergångsåldern för tonåringar. Dessutom lyckas filmen lyckas parera de flesta av de klyschor som hör genren till. Istället levereras ett både verklighetstroget och intimt porträtt av två människor som trots olikheter finner varandra.

En väl sevärd film för alla som är sugna på att ta del av ett tonårsdrama med romantiska undertoner. Välspelat och bitvis ganska gripande.

Sound of Metal

Regi: Darius Marder
Genre: Drama
Med: Riz Ahmed, Olivia Cooke, Paul Raci m.fl.

Bland alla nya filmer på Amazon Prime är utan tvekan Sound of Metal den allra, allra bästa. I detta utsökta drama följer vi en trummis i ett konstnärligt metalband som gradvis börjar bli döv. Hur ska han, som musiker, kunna handskas med sin nya lott i livet?

Sound of Metal fick en lyrisk recension av Filmtopps recensent som gav den full pott. Älskar du musik? Bra. Älskar du bra film? Så klart! Här får du både äta kakan och behålla den.

The Report

Regi: Scott Z. Burns
Genre: Drama, Thriller
Med: Adam Driver, Anette Bening, Jon Hamm m.fl.

Adam Driver övertygar ännu en gång i Amazon-filmen The Repport, som bäst beskrivs som en tight och spännande politisk thriller i samma anda som Alla presidentens män. Filmen är baserad på verkliga händelser om en grävning i den amerikanska underrättelsetjänstens eventuella användning av tortyrmetoder under förhör.

Den här listan med nya filmer på Amazon Prime uppdateras på löpande band. Sätt ett bokmärke och håll dig uppdaterad du med!

 

NÄSTA ARTIKEL