Alla gånger Godzilla och King Kong gjort upp – crossovers du inte får missa

Alla gånger Godzilla och King Kong gjort upp – crossovers du inte får missa

Ivar Sandberg
02 april 2024 kl. 08:04

När monster möts

I dag släpps ”Godzilla x Kong: The New Empire” på bio – men det är ju inte första gången som de två jättarna möts. Hur väl känner de varandra egentligen?

Nu när nästa MonsterVerse-film släpps kan man fråga vilken koppling Godzilla och King Kong egentligen har. Ingen av de två kaijuarna är gjorda i samma land eller på samma tid. Trots det har de mötts flertal gånger i film och annan form.

Ladda upp inför Godzilla x Kong: The New Empire med den här listan, där vi går vi igenom alla gånger som de två titanerna har träffats.

Alla gånger Godzilla och King Kong mött varandra

King Kong vs. Godzilla (1962)
Foto: Toho Company.

King Kong vs. Godzilla (1962) – film

Det här är första gången som paret officiellt möts. Den här japanska kaiju-filmen råkar även vara första gången som de båda är i färg, men King Kong är inte längre stop motion. Han spelas istället av en man i en dräkt, vilket är vanligt i genren.

I filmen tar sig ett gäng tv-arbetare till King Kongs ö, Faro Island. Där möter de King Kong som jagar bort ett havsmonster. Efter att King Kong somnar kidnappas han av tv-arbetarna som tar honom till Japan, samtidigt som Godzilla är på väg till Japan på ett flytande isflak. De båda möts och börjar slåss.

Året efter filmen släpptes även en amerikans version av filmen.

Godzilla vs Kong (2021)
Foto: Warner Bros.

Godzilla vs. Kong (2021) – film

År 2021 var första gången som Godzilla och King Kong möttes i Warner Bros. så kallade MonsterVerse. Det här är den fjärde filmen i franchisen.

Filmen tar vid från slutet av Godzilla: King of the Monsters (2019) och Kong: Skull Island (2017). King Kong är fängslad av företaget Apex när Godzilla plötsligt attackerar anläggningen. Han besegrar Kong och letar efter Mechagodzilla i anläggningen. Godzilla och King Kong tvingas samarbeta tillsammans för att besegra Mechagodzilla.

Här kan du streama: Godzilla vs. Kong (2021)

Foto: Activision.

Call of Duty: Warzone (2022) – tv-spel

I samband med filmen Godzilla vs Kong (2021) blev Godzilla och King Kong 2020 båda tillagda i Call of Duty: War Zone (2020). I spelläget där de ingår spelar man som soldater som ska försöka skjuta på det andra lagets monster.

Foto: DC Comics.

Justice League vs. Godzilla vs. Kong (2023–2024) – serietidning

Man kan tro att det borde räcka med att Godzilla och King Kong möter varandra men då har man fel. I den här serietidningen råkar The Justice League göra en reva i universum som gör att både Godzilla, Kong och andra titaner tar sig in i DC-universumet. Serien är sju tidningar lång varav sex är släppta nu.

Godzilla x Kong: The Hunted
Foto: Legendary Comics.

Godzilla x Kong: The Hunted (2024) – serietidning

Inför The New Empire släppte Legendary Comics en prolog till den nya filmen. I tidningen så möter vi en jägare vars familj dödas i en kaiju-attack. Han bygger en stor robotrustning för att försöka utrota alla monster, men stöter på problem när han möter King Kong. Godzilla slåss mot flera monster i tidningen.

Godzilla x Kong: The New Empire (2024)
Foto: Warner Bros.

Godzilla x Kong: The New Empire (2024) – film

Enligt Warner Bros. kommer den nya filmen att sätta Godzilla och King Kong mot ett ännu större hot från insidan av jorden. Mysterier kring Skull Island kommer att besvaras samt var monstren kommer ifrån, men även vad deras koppling till människorna kommer att utforskas.

Recension: Godzilla x Kong: The New Empire (2024)

”Godzilla x Kong: The New Empire” släpps den 27 mars 2024 på bio. För flera uppdateringar om Godzilla och King Kong, följ Filmtopp.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL