Mamma Mia! Here We Go Again (2018)

9 sevärda filmer med "Mamma" i titeln

Filmtopp
29 maj 2023 kl. 17:00

Mamma-filmerna som är värda att se

Under denna mors dag riktar vi vårt fokus mot filmer med ordet "Mamma" (eller varianter av ordet) i titeln. I denna väldigt specifika skara finns det faktiskt en hel del sevärda filmer att ta sig an.

Filmer med "Mamma" i titeln – 9 sevärda tips

Mother
Foto: Paramount Pictures

Mother! (2017)

När en firad poet och hans unga fru öppnar dörren för några oväntade gäster förvandlar en rad sjuka händelser deras idylliska hem till en djävulsk mardröm.

Här streamar du: Mother! (2017)

Ring Mamma!
Foto: SF Studios

Ring mamma! (2019)

Föräldrar väntar hela livet på att deras barn ska säga "Tack!" och barnen väntar i sin tur på ett "Förlåt!". Denna omöjliga ekvation är utgångspunkten i komedin Ring mamma! Niki har precis fyllt 35 år och måste helt plötsligt ta tag i alla livsval och relationer som hon duckat för.

Här streamar du: Ring mamma! (2019)

Mamma Mia! Here We Go Again (2018)
Foto: Universal Pictures 

Mamma Mia! (2008)

Filmen bygger på succémusikalen med samma namn där den blivande bruden Sophie är på jakt efter sin pappa inför den stora dagen. Det är bara ett problem – hon vet inte vem han är. Men efter att ha tjuvläst mammas dagböcker, kommer hon fram till att han är någon av hennes tre gamla pojkvänner.

Här streamar du: Mamma Mia! (2008)

Bad Moms
Foto: STX Entertainment

Bad Moms (2016)

Liksom många andra mammor tar Amy hand om alla utom sig själv. Hennes liv rullar till synes på perfekt – allt hon tar sig an verkar hon göra med lätthet. Men strax under ytan är Amy på bristningsgränsen – överarbetad, överpresterande och utmattad av alla krav. Less på allt får Amy kontakt med två andra mammor i samma situation. Tillsammans bestämmer de sig för att lämna sina inrutade liv för att leva livet, något som inte ses av blida ögon av klicken av perfekta mammor.

Här streamar du: Bad Moms (2016)

Lilly kramar om sin nyfunne vän.
Foto: Folkets Bio

Lilla mamma (2021)

Nelly har just förlorat sin högt älskade mormor och mammans barndomshem ska säljas. Medan föräldrarna packar ihop huset ger sig Nelly ut i skogen där hennes mamma lekt som liten. En dag är mamman plötsligt borta. Samma dag träffar Nelly en flicka i sin egen ålder i skogen. Hon heter Marion. Precis som sin mamma.

Här streamar du: Lilla mamma (2021)

Mother
Foto: CJ Entertainment

Mother (2009)

Thriller av Bong Joon-ho som gjorde den Oscarbelönade succén Parasit. En kvinna hittas mördad på den sydkoreanska landsbygden. En ung man döms för mordet, trots svaga bevis. Hans mamma är säker på hans oskuld och börjar jaga den verkliga mördaren.

Här streamar du: Mother (2009)

Din mamma också
Foto: Folkets Bio

Din morsa också! (2001)

Under en sommar, när flickvännerna dragit till Europa träffar Tenoch och Julio, Luisa på ett bröllop. För att imponera på henne berättar de att de skall åka till den jättefina stranden Boca del Cielo, som är påhittad. Luisa vill fly från sin man och frågar om hon får följa med till stranden.

Här streamar du: Din morsa också! (2001)

The Mother
Foto: Netflix

The Mother (2023)

En militärutbildad lönnmördare tvingas gå under jorden för att skydda sitt barn. Men när hämndlystna brottslingar ger sig på hennes dotter väcks björnmamman ur sitt ide.

Här streamar du: The Mother (2023)

Mommy
Foto: NonStop Entertainment

Mommy (2014)

Diane har svårt att hantera sin utåtagerande tonårsson som har ADHD och nyligen är hemkommen från ett vårdhem. Såväl mor som son är på väg att tappa fotfästet och det hela utvecklas till ett mindre helvete. Men ett nytt hopp uppstår när en mystisk granne blir en del av hushållet.

Här streamar du: Mommy (2014)

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL