Nu på bio

Det senaste på biofronten!

9 saker du inte visste om Hunger Games

9 saker du inte visste om Hunger Games

Axel Diedrichs | Lista
08 oktober 2015
Axel Diedrichs | Lista
08 oktober 2015

Om drygt en månad är det dags för världspremiären av "Hunger Games: Mockingjay - Part 2", den allra sista i filmserien.

Jennifer Lawrence i Hunger Games
Foto: Nordisk Film AB

På sociala medier hittar du sentimentala fans som bygger upp filmens förväntningar och menar att avslutningen kommer att vara episk. Filmen blir inte bara det sista vi ser av Katniss Everdeen men även av skådespelaren Philip Seymour Hoffman som gick bort 2014.

(Uppdatering, vi har nu sett filmen och inkluderar den på vår lista över 2015:s bästa filmer).

Filmtopp.se blickar tillbaka på filmserien med 9 saker du inte visste om "Hunger Games".

9. Fett med stålar!

För att göra rollen som Katniss Everdeen i Hunger Games (2012) erbjöds Jennifer Lawrence 500 000 dollar, vilket då var oerhört mycket pengar för skådespelerskan som främst sysslade med independentfilmer. Det tog henne tre dagar att bestämma ifall hon skulle göra rollen eller inte eftersom hon var osäker på hur det skulle påverka hennes karriär.

Efter första filmen som gjorde succé erbjöds hon hela 10 miljoner dollar för Hunger Games: Catching Fire, alltså 20 gånger mer.

8. Strikt vegan

Woody Harrelson som spelar Haymitch är vegan och i scener där hans karaktär tillsammans med de andra, undviker han alla typer av animaliska produkter.

7. Sockerchock

Sam Claiflin åt två sockerbitar för varje tagning under introduktionen av sin karaktär Finnick. I slutet av dan när de var färdiginspelade hade Claiflin ätit upp ett helt paket med sockerbitar.

6. Samarbetat tidigare

Skådespelarna Donald Sutherland (President Snow) och Jena Malone (Johanna Mason) har tidigare spelat far och dotter i Stolthet och fördom (2005). Sutherland och Claiflin har spelat far och son i filmen Svärdet och spiran (2010).

5. Barnen spelade roll

Enligt Julianne Moore var det hennes två barn som övertalade henne att göra rollen som Alma Coin.

4. Pratical joke?

Liam Hemsworth (Gale Hawthorne) påstår att Jennifer Lawrence med mening åt mat som innehöll tonfisk och vitlök innan scenerna där de kysser varandra.

3. Philip Seymour Hoffman

Philip Seymour Hoffman som spelar Plutarch Heavensbee dog under inspelningsperiodens sista vecka men byttes inte mot någon annan skådespelare. I minst en scen kommer han istället att “komma till liv” med hjälp av en annan skådespelare och CGI-facetracking.

2. The Hanging Tree

Lawrence ogillar att sjunga och avskydde därför när de spelade in “The Hanging Tree”-sekvensen i Hunger Games: Mocking Jay – Part 1. Låten hamnade 1:a på Itunes internationella försäljarlista

1. Seashore

För att hålla medier och fans borta under inspelningen av Hunger Games: Mocking Jay – Part 1 använde filmskaparna den tillfälliga titeln Seashore. De menar att detta skyddade viktiga sekvenser från att läcka ut.

 

NÄSTA ARTIKEL