Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
9 roliga fakta om Gotham (2015-)

9 roliga fakta om Gotham (2015-)

Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Lista
04 september 2015
Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Lista
04 september 2015

Filmtopp uppmärksammar Gordons återkomst med 9 roliga fakta om serien!

Nu är det nära till premiären av andra säsongen av Gotham. Den 21:a september får vi återigen följa kommissarien James Gordon och hans kamp mot brottsligheten.

gotham
Foto: Warner Bros. Television

1. Till sin första audition för rollen som den dominanta bossen Fish Mooney, tog skådespelaren Jada Pinkett Smith med sig en man i koppel. Mooneys karaktär har inget ursprung från serietidningen och kom till med serien.

2. Robin Lord Taylor som gör seriens porträtt av "Pingvinen" har sagt att han inspirerats av hur Danny DeVito gjorde skurken i filmen Batman - Återkomsten (1992).

3. Mannen som gjorde Taylors pingvindräkt, Martin Greenfield, har skräddarsytt kostymer åt flera amerikanska presidenter.

ice puns
Foto: Warner Bros. Television

4. Enligt seriens producenter kommer vi aldrig att få se ett framträdande av superhjälten "Batman". Huvudrollsinnehavaren Ben McKenzie menar dock att det absolut sista vi kommer att få se är Bruce Wayne som trär på sig masken över huvudet.

5. I en hylla i rummet där Wayne studerar står en bok skriven av William Shakespeare, samma som användes i 60-talsserien för att öppna upp en hemlig gång.

6. Innan McKenzie fick rollen som James Gordon i Gotham gjorde han rösten till samma karaktär i den animerade filmen Batman: Year One (2011). Otippat nog cirkulerar filmberättelsens fokus också kring hur Gordon gick med i polisstyrkan för att senare bli kommissarie.

7. Morena Baccarin som spelar Dr. Leslie Thompkins är just nu hetast av alla skådespelare i DC Comics värld. Hon har en bärande roll i serierna Gotham, The Flash och den kommande anti-hjältefilmen Suicide Squad (2016).

8. Inne på polisstationen går det att se en stor vattenkastare som föreställer en fladdermus.

 9. Cory Michael Smith spelar Edward Enygma och när du uttalar hans namn låter det som "Enigma", vilket betyder "gåta". Behöver skaparna hinta något mer om vem som är skurken?

NÄSTA ARTIKEL