8 saker du troligtvis inte visste om Wonder Woman

8 saker du troligtvis inte visste om Wonder Woman

Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 13:07 | Publicerad 05 juli 2017 kl. 18:07
ANNONS
ANNONS

Hade du koll på detta om Wonder Woman och personerna bakom succén?

Att Wonder Woman blivit en av årets mest framgångsrika filmer kan knappast ha undgått någon. Precis som med varje film och tv-serie finns det en hel del saker som kommer fram i efterhand som vi inte visste om tidigare. Här kommer några sköna fakta som kommit fram om succéfilmen Wonder Woman.

Wonder Woman
Foto: Warner Bros.

1. Regissören Patty Jenkins ville inte att Gal Gadot skulle få huvudrollen

Patty Jenkins har sedan filmen kommit ut erkänt att hennes hjärta sjönk när hon fick höra vem som skulle porträttera Wonder Woman. I efterhand har hon dock sagt att Gal Gadot som Wonder Woman var som en magisk present, eftersom hon inte hade kunnat hitta någon bättre att gestalta amazonen.

2. Gal Gadot var hemligt gravid under inspelningen

Anledningen till att hon höll sin graviditet hemlig var att hon inte ville bli behandlad annorlunda under inspelningen. Gadot har berättat att hon i hemlighet kräkts i hörnor och fått utstå migrän på grund av hormonförändringar. Hon ska även ha druckit vatten med ingefära i, något som en producenterna hela tiden frågade henne kring. De trodde att hon hade "Gone Hollywood".

LÄS OCKSÅ: De bästa superhjältefilmerna

När en del scener behövdes spelas in igen senare, var Gadot i femte månaden av sin graviditet och magen fick därför tas bort under postproduktion.

3. Warner Brothers hade inte räknat med att filmen skulle bli så framgångsrik

Warner Brothers ska ha lagt mer fokus på kommande DC Universumfilmerna Justice League Dark och Batgirl-filmen. Jenkins har nu ett övertag, när fansen skriker om en uppföljare till amazon-prinsessans äventyr. Patty Jenkins har öppnat för att regissera en uppföljare.

4. Wonder Woman slog Femtio nyanser av honoms rekord

Wonder Woman
Foto: Warner Bros.

Innan filmen hade premiär hade man först beräknat att filmen skulle dra in 65 miljoner amerikanska dollar, sedan 75 miljoner och till slut 90 miljoner. När resultat sedan kom hade filmen dragit in omkring 103 miljoner amerikanska dollar, vilket gör den till den mest framgångsrika öppningshelgen för en film med en kvinnlig regissör. Tidigare var Sam Taylor-JohnsonFemtio nyanser av honom i ledning med imponerande 85.1 miljoner amerikanska dollar.

5. Gal Gadot visste inte vad hon gick in på audition för

Wonder Woman
Foto: Warner Bros.

Regissören Zack Snyder gav henne bara replikerna, men hon fick inte reda på vad det för projekt, vad handlingen var eller vem karaktären var.

6. Filmen är förbjuden i Libanon på grund av landets konflikt med Israel

Huvudrollsinnehavaren Gal Gadot är från Israel och har tillhört Israels militär.

7. Två av amazonerna har varit Wonder Woman tidigare

Wonder Woman
Foto: Warner Bros.

Den kända boxaren Ann Wolfe spelar Artemis och kampsportsutövaren och stuntskådespelaren Mayling Ng spelar Orana. Båda har tidigare mantlat rollen som Wonder Woman i serien om karaktären.

LÄS OCKSÅ: 8 roliga fakta om "Fantastic Four"

8. Gal Gadots äldsta dotter kallar sin mamma för Wonder Woman

Gal Gadot har i en intervju hos Jimmy Kimmel berättat om hur hennes äldsta dotter, femåriga Alma, stolt har berättat för andra föräldrar att hennes mamma är Wonder Woman. I de fall föräldrarna inte känner igen Gadot har hon svarat "du vet, alla mammor är en Wonder Woman". Klippet kan ni se nedan.

Hur många av punkterna kände du till? Har du någon spännande fakta vi kan lägga till?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL