Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
8 roliga fakta om "Fantastic Four"

8 roliga fakta om "Fantastic Four"

Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Lista
07 augusti 2015
Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Lista
07 augusti 2015

Blir "Fantastic Four" lyckad denna gången?

I kväll, den 7:e augusti, har den nya upplagan av Fantastic Four världspremiär. Filmen är en reboot och utspelar sig alltså i samma universum som "föregångarna" fast med nya skådespelare och skapare.

Fantastic Four 2015
Foto: Twentieth Century Fox AB

Trots att de två första filmerna "Fantastic Four" (2005) och "Fantastic 4: The Rise of the Silver Surfer" (2007) inte var den succé många hade hoppats på, har förväntningarna inför den nya filmen varit höga.

Tyvärr har den nya filmen bombat hos kritikerna under förhandsvisningarna, men vi på Filmtopp.se håller peppen uppe inför kvällens premiär med lite rolig fakta om de tidigare filmerna.

Fantastic Four (2005)

Medlemmarna i Fantastic Four (Fantastiska fyran)
Foto: Twentieth Century Fox AB

1. Chris Evans som spelade superhjälten "Human Torch" improviserade den större delen av sina repliker. Evans är just nu högaktuell med Captain America-filmerna.

2. I filmen utspelar sig en lång actionsekvens på Brooklyn Bridge som tog hela fem veckor att spela in. Vanligtvis brukar en hel inspelningsperiod vara på drygt åtta veckor. Det finns en specialeffekt-sekvens när "Human Torch" formar sig till en boll och flyger över Manhattan som tog över fyra månader att skapa.

3. När filmen var högaktuell var Jessica Albas karriär på topp och när hon bestämde sig för att ta rollen som Sue Storm, lade filmskaparna dit en scen där hon är i bara underkläder. Filmen sålde oerhört bra och mäktade en vinst på hela 50% av budgetkostnaderna och underklädesscenen hade säkerligen ett finger i succén.

4. Michael Chiklis som spelar "The Thing" hade inför inspelningarna sex timmars långa sminkpass och för att fördriva tiden kollade han baseball på TV. Hans favoritlag, Boston Red Sox, bröt under tiden sin "förbannelse" och vann världsserien för första gången sedan 1918.

5. Skogsscenerna filmades i samma kanadensiska skog som användes till de första tre X-men-filmerna. Kul att Marvel-universumet inte bara hänger ihop fiktivt utan att även samma miljöer används som inspelningsplatser.

6. Det var länge oklart om Silversurfaren skulle prata eller inte i filmen. I början var det tänkt att Lawrence Fishburne skulle ha rösten till Galactus, men när det väl bestämdes att Silversurfaren skulle prata valde man att göra Galactus stum och låta Fushburne ge Silversurfaren en röst istället.

7. Det var först tänkt att Fantastic Four skulle bli en trilogi och att den sista delen skulle fokusera på Silversurfaren, men eftersom Rise of the Silver Surfer floppade lades den tredje filmen på is.

8. Jessica Alba, som kritiserades för sin skådespelarinsats i filmen, har sagt att filmens regissör Tim Story påverkade hennes skådespel med följande vägledning: "It looks too real. It looks too painful. Can you be prettier when you cry? Cry pretty, Jessica ... Don't do that thing with your face. Just make it flat. We can CGI the tears in". 

NÄSTA ARTIKEL