Hero gradient image

7 sköna Star Wars-referenser i andra filmer

Sebastian Håkansson | Lista
12 december 2015
Sebastian Håkansson | Lista
12 december 2015

Förbered dig för 7 sköna Star Wars-referenser du inte kände till!

E.T. (1982)

Star Wars-referenser

I Steven Spielbergs klassiker E.T. finns det en filmsekvens, som utspelar sig under Halloween, där ett barn klätt ut sig till Yoda.

Filmen innehåller fler referenser och Elliots sovrum är fullt av Star Wars-leksaker. Bland annat en Han Solo-figur.

Jakten på den försvunna skatten (1981)

I den första filmen om Indiana Jones, Jakten på den försvunna skatten, kan vi skymta C-3PO och R2D2 inristade som hieroglyfer på en pelare.

Närkontakt av tredje graden (1977)

Om du tittar noga på fartygets kant, kan du se R2-D2 hänga upp och ner. Han är precis till vänster om de tre runda lampor.

Tillbaka till framtiden (1985)

För att försäkra sig om att föräldrarna verkligen blir tillsammans, hotar den utklädda Marty McFly sin far med orden: "Silence Earthling. My name is Darth Vader. I'm an extra-terrestrial from the planet Vulcan."

Poltergeist (1982)

Precis som i Elliots rum i E.T., är Robbies sovrum fyllt med massvis av Star Wars-leksaker. Vilka kan du se? Notera att det även hänger en plansch från filmen Alien på väggen.

Star Trek (2009)

År innan han fick jobbet som regissör för The Force Awakens, gjorde J.J. Abrams inga försök att dölja sin kärlek till Star Wars. I en av scener i hans Star Trek-film, kan de skarpsynta få syn på en välbekant figur som kommer flygandes förbi. Du kan se R2-D2 på vänster sida av ovanstående bild. Han gör en liknande återkomsten i uppföljaren.

The Incredibles (2004)

I en scen blir Dash jagad genom den tropiska djungeln. Jakten är tydligt inspirerad av en liknande scen i The Return of the Jedi, där Luke och Leia blir jagade av Imperial Speeders. I The Incredibles återanvändes till och med samma fordonljud