Chris Hemsworth simmar bland riktiga hajar

7 sevärda filmer med Chris Hemsworth

Sofie Landgren
16 juni 2023 kl. 12:00

Från Extraction 2 till superhjältefilmer och rysare – Chris Hemsworths bästa filmer

Den berömda australiensiska skådespelaren och Chris Hemsworth har ett imponerande CV som innefattar roller i över 50 produktioner. Just nu är han aktuell med "Extraction 2" på Netflix, men det finns gott om andra sevärda rullar med stjärnan. Här har vi på Filmtopp gjort en sammanställning på 7 titlar som du måste spana in.

I dag har "Extraction 2" premiär på Netflix och Chris Hemsworth repriserar sin huvudroll som Tyler Rake. Vill du ladda upp inför filmen – eller fortsätta Hemsworth-festen efter den – med andra av den australiensiske stjärnans filmer så har vi ett och annat tips att bjuda på...

Tips: 7 sevärda filmer med Chris Hemsworth

Chris Hemsworth i The Avengers (2012)
Foto: Walt Disney Pictures.

The Avengers (2012)

8,0 i betyg på IMDb.

En brokig skara individer med superkrafter samlas ihop av den hemliga organisationen S.H.I.E.L.D. för att skydda planeten mot invaderande styrkor från yttre rymden. Tillsammans bildar de motvilliga superhjältarna gruppen The Avengers. Chris Hemsworth spelar rollen som Thor. Vid sidan om The Avengers (2012), måste du givetvis se de övriga Thor- och Avengers-filmerna där Chris Hemsworth medverkar.

Här kan du se var The Avengers finns att streama.

Star Trek (2009)
Foto: Paramount Pictures, FilmFlex.

Star Trek (2009)

7,9 i betyg på IMDb.

När romulanen Nero kommer från en annan tid för att hämnas mot Federationen måste rivalerna Kirk och Spock samarbeta för att hindra honom från att ödelägga deras tillvaro. På en fartfylld resa fylld av adrenalinstinn action, komiska och kosmiska utmaningar, möter de nya rekryterna på U.S.S. Enterprise ofattbara faror på sin djärva resa mot tidigare outforskade mål. Chris Hemsworth spelar rollen som George Kirk.

Här kan du se var Star Trek finns att streama.

Rush (2013)
Foto:  Universal Studios, StudioCanal UK, Leonine Holding.

Rush (2013)

8,1 i betyg på IMDb.

En biografi om Formel 1-förarna Niki Lauda och James Hunt. Filmen tar avstamp i den krasch som 1976 nästan kostade Lauda livet. Bara veckor efter olyckan satte han sig bakom ratten igen för att återuppta kampen mot sin rival James Hunt.

Rush skildrar Formel 1-världens glamourösa guldålder och den sanna historien om två av världens största rivaler; den karismatiska och våghalsiga playboyen James Hunt och den briljante perfektionisten Niki Lauda. Vi följer de två extraordinära karaktärer, såväl på banan som i deras privatliv. Deras legendariska sammandrabbningar under Grand Prix, där de pressar sig själva till bristningsgränsen, där det inte finns någon genväg till seger och inget utrymme för misstag. Chris Hemsworth spelar rollen som James Hunt.

Här kan du se var Rush finns att streama.

The Cabin in the Woods
Foto: Lionsgate Films.

The Cabin in the Woods (2011)

7,0 i betyg på IMDb.

Fem ungdomar är på väg till en stuga i skogen för fest och häng. Väl där dröjer det inte länge innan de börjar uppträda som stereotyper ur en skräckfilm medan de sakta men säkert uppdagar stugans blodiga förflutna. Samtidigt övervakar någon varje steg de tar... Chris Hemsworth spelar rollen som Curt Vaughn.

Här kan du se var The Cabin in the Woods finns att streama.

A Perfect Getaway (2009)
Foto: Universal Studios.

A Perfect Getaway (2009)

6,5 i betyg på IMDb.

När det nygifta paret Cliff och Cydney (Steve Zahn och Milla Jovovich) anländer till Hawaii ser de fram emot en härlig smekmånad och äventyrssemester tillsammans. Men när rykten om en hänsynslös dubbelmördare sprider sig och de stöter på de obehagliga liftarna Kale och Cleo (Chris Hemsworth och Marley Shelton) samt de mystiska Nick och Gina (Timothy Olyphant och Kiele Sanchez), förvandlas deras idylliska semester snabbt till en mardrömslik kamp för överlevnad.

Här kan du se var A Perfect Getaway finns att streama.

12 Strong (2018)
Foto: Warner Bros. Pictures, Lionsgate Films.

12 Strong (2018)

6,5 i betyg på IMDb.

Under de svåra dagarna efter 9/11 utses en amerikansk specialstyrka – "Gröna baskrarna" – ledda av kapten Mitch Nelson, till att vara den första amerikanska truppen som skickas till Afghanistan på ett extremt farligt uppdrag. På plats i de svårtillgängliga bergen måste de övertyga den norra alliansens krigsherre, general Dostum, att gå ihop med dem för att bekämpa den gemensamma motståndaren: talibanerna och deras al Qaida-allierade. Chris Hemsworth spelar rollen som Captain Mitch Nelson.

Här kan du se var 12 Strong finns att streama.

In the heart of the sea
Foto: Warner Bros. Pictures.

In the Heart of the Sea (2015)

6,9 i betyg på IMDb.

Vintern 1820 attackeras valskeppet Essex av en enorm val med ett närmast mänskligt hämndbegär. Efter den ödesdigra attacken tvingas besättningen göra det otänkbara för att överleva. Chris Hemsworth spelar rollen som Owen Chase.

Här kan du se var In the Heart of the Sea finns att streama.

BONUS: Fler av Chris Hemsworths bästa filmer:

  • Spiderhead (2022)
  • Extraction (2020)
  • Bad Times at the El Royale (2018)
  • Ghostbusters (2016)
  • Snow White and the Huntsman (2012)

"Extraction 2" finns att streama på Netflix med premiär den 16 juni.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL