Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
6 saker du kanske inte visste om Batman – rolig fakta!

6 saker du kanske inte visste om Batman – rolig fakta!

Dennis Johansson | Lista
19 juni 2016
Dennis Johansson | Lista
19 juni 2016

Här kommer lite rolig fakta om Batman

Den otroligt efterlängtade "Batman V Superman" fick blandade reaktionerna både bland kritikerna och fansen. Jag tyckte själv väldigt mycket om filmen och Ben Afflecks tolkning av Batman, en av de mest ikoniska superhjältarna någonsin.

Batman i Justice League
Foto: Twentieth Century Fox

Nu kan vi på nytt få se Batman på bioduken i och med premiären av The Justice League 

Är du som jag och inte kan få nog av Batman-universumet, kolla in denna listan på sex saker som du kanske inte visste om karaktären. Sedan tidigare har vi kärat de bästa filmerna om Batman, studera den!

Kostnaden av att vara Batman

I boken Batman Unauthorized undersökte man hur mycket det egentligen kostar för Bruce Wayne att vara Batman. Runt 300 miljoner dollar kom de fram till att det skulle kosta honom. Dock är det exklusive Batmobile och lite andra prylar. The FW har de fått det till runt 700 miljoner dollar.

Hans mamma blev Jokern

I en alternativ verklighet är Martha Wayne jokern. I The Flashpoint storyline var det istället unga Bruce Wayne som blev skjuten. Detta ledde till att hans far Thomas Wayne blev en allt mycket mörkare version av Batman och Martha Wayne blev jokern.

Frank Sinatra som Jokern

Under 60-talet blev TV-serien om Batman en enorm hit. Adam West som spelade Batman och Burt Ward som spelade Robin blev världskända och även skurkarna i serien. Sångaren Frank Sinatra ville därför få rollen som Batmans ärkefiende Jokern. Dock hade den redan gått till Cesar Romero. Men tänk om det hade blivit tvärt om.

Luke Skywalker är Jokern

Många stora skådespelare har spelat Jokern genom tiderna. Bland annat Jack Nicholson och Heath Ledger de mest kända versionerna. Däremot så kanske du inte visste att självaste Mark Hamill (Luke Skywalker) har bidragit med rösten till Jokern i animerade TV-serier, filmer och TV-spel sedan 1993.

Heath Ledger ville spela Batman

Skådespelaren Heath Ledgers prestation som Jokern är det få som har missat och klassas ofta som den bästa tolkningen av karaktären. Men vad många kanske inte visste var att Ledger träffade regissören av Dark Knight-trilogin Christopher Nolan som en potentiell Bruce Wayne i Batman Begins. Han måste ha blivit imponerad över resultatet eftersom han anmälde sig att spela Jokern innan något manus till The Dark Knight var färdigt.

The fab four i Batman-universumet

Bland skurkarna i Gotham finns även av version av bandet The Beatles under namnet The Oliver Twists. I en upplaga från 1970 är bandet med på omslaget i kostymer liknande de från Sgt. Pepper's Lonley Hearts Club Band. The Oliver Twists är även med i ett mysterium där det ryktas att bandmedlemmen Saul har mördats och blivit ersatt av en dubbelgångare. En blinkning eller parodi till konspirationsteorin "Paul Is Dead" där Paul McCartney ska ha dött i en bilolycka '66 och blivit ersatt av en dubbelgångare vid namn William Campbell. Även känd som Billy Shears.

Detta var vår roliga fakta om Batman. Har du något att dela med dig av?

NÄSTA ARTIKEL