5 serier för dig som älskar The Walking Dead

5 serier för dig som älskar The Walking Dead

21 februari 2022 kl. 16:02

Fem serier med zombie och apokalypser

Har du sett klart de elva säsonger av The Walking Dead och ändå vill ha mer? Ta då en titt på denna lista med serier som har med zombies, apokalypser eller både och.

1. The Strain (2014)

The Strain
Foto: 20th Television

Serien följer Dr. Ephraim Goodweather, chef för Center for Disease Control Canary Team i New York City. Han och hans team uppmanas att undersöka ett mystiskt viralt utbrott av vampyrism. När påfrestningarna sprider sig, krigar Eph, hans team och en samling av vanliga New York-bor för mänsklighetens överlevnad.

The Strain är serien du får om du byter ut zombiesarna från The Walking Dead med blodtörstiga vampyrer. Guillermo del Toro och Chuck Hogan är skaparna bakom denna skräckserie som är baserad på deras romantrilogi med samma namn. I rollen som Dr. Ephraim "Eph" Goodweather ser vi Corey Stoll och han gör sällskap av bl.a. David Bradley, Jim Watson, Mía Maestro, Kevin Durand och Jonathan Hyde.

Finns på: Disney+

2. Fear the Walking Dead (2015)

Fear The Walking Dead
Foto: AMC Networks 

En familj kämpar för att överleva zombieapokalypsen i denna spinoff till The Walking Dead. Serien utspelar sig i Los Angeles och visar oss hur zombieapokalypsen från de två serierna startade. 

I spinoffen som fått svalare mottagande än sin föregångare medverkar bl.a. Kim Dickens, Cliff Curtis, Frank Dillane, Alycia Debnam-Carey och svenska skådespelerskan Elizabeth Rodriguez.

Finns på: HBO Max, Amazon Prime och SF Anytime

3. iZombie (2015)

iZombie
Foto: Warner Bros. Television

Serien följer en läkarstudent som blir zombie. Hon vänder sig till en rättsläkare för att få tillgång till de hjärnor hon motvilligt måste äta så att hon kan behålla sin mänsklighet. För varje hjärna hon äter ärver hon också deras minnen och måste nu lösa deras dödsfall med hjälp av rättsläkaren och en polisdetektiv.

Rob Thomas och Diane Ruggiero är skaparna bakom zombieserien med den mest unika ingången: zombie med mänsklig intelligens som hjälper polisen med mordfallen genom att äta deras hjärnor. Med Rose McIver, Malcolm Goodwin, Rahul Kohli, Robert Buckley, David Anders, Aly Michalka, Robert Knepper och Bryce Hodgson.

Finns på: Netflix

4. Kingdom (2019)

Kingdom
Foto: Netflix

Samtidigt som det går märkliga rykten om den sjuke kungen sprider sig en mystisk sjukdom i kungariket, och nu är kronprinsen landets enda hopp.

Kim Eun-hee heter skaparen bakom denna sydkoreanska serie som skiljer sig en del från andra i sin genre. Kingdom utspelar sig mellan ca 1300- och 1800-talet och därför används svärd och bågar som vapen för att överleva zombieapokalypsen. 

Finns på: Netflix

5. To The Lake (2019)

To The Lake
Foto: Netflix

När världen ödeläggs av en fruktansvärd sjukdom riskerar en grupp människor sina liv och sin mänsklighet i en brutal kamp för överlevnad.

Ryska Netflixserien To The Lake har skapats av Yana Vagner och utspelar sig i ett epidemidrabbat Moskva. Likt The Walking Dead och får närvara när ett gäng människor, främst en dysfunktionell familj, försöker överleva mitt i ett samhälles förfall. 

Finns på: Netflix

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL