Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Bioåret 2017 – Sju gripande draman att se!

5 Oscarsnominerade filmer ingen får missa

Marlon Appelgren | Lista
08 februari 2017
Marlon Appelgren | Lista
08 februari 2017

Marlon Appelgren har tagit sig friheten att plocka ut det allra bästa från årets Oscarsnominerade filmer

Planerar du att sitta uppe? Se då till att inte missa någon av filmerna här nedan, för att vara så à jour med galan som möjligt!

För en filmälskare står dessa filmer mer eller mindre som måsten, men glöm inte heller de många andra fantastiska nominerade filmerna från filmåret 2016.

La La Land

La la land
Foto: Nordisk Film

Den otroligt vackra musikalen av Damien Chazelle, med Ryan Gosling och Emma Stone i huvudrollerna, lovar en kemi mellan rollerna som till och med är bättre än du tror. Det sägs att filmen sprider kärlek, och som tur är finns den också att se på bio sedan några veckor tillbaka. Det har också kommit fram att La La Land har tagit mycket från andra filmer, här kan du läsa vilka filmer La La Land stal ifrån.

Moonlight

moonlight 2
Foto: Lucky Dogs

Här får vi följa uppväxten av en ung homosexuell man från Miamislummen under tre stadier av hans liv. Att denna pärla till film är nominerad i 8 kategorier måste räcka som förklaring till varför den bör ses.

Filmen kommer att finnas att se i slutet av denna vecka då den har biopremiär i Sverige.

Manchester by the Sea

Manchester-By-the-Sea-UK-Poster
Foto: United International Pictures

Det är inte konstigt att brodern Ben Affleck har börjat vittra konkurrens, för Casey Affleck gör det så bra. Kanske gör han sin hitintills skarpaste prestation i denna sorgsna men väldigt vackra film om hur man hanterar bortgång. Även denna har funnits att se på bio sedan slutet av december.

Lion

lion01
Foto: Scanbox Entertainment

Lion är dramafilmen som baseras på den succéhyllade biografin A Long Way Home av Saroo Brierly. Filmen handlar om en kille som ger sig ut på en desperat jakt efter sin gamla hemstad. Det blir en resa som inte bara handlar om att hitta hem, utan också sig själv. Filmen går fortfarande på bio.

En man som heter Ove

en man som heter ove
Foto: Nordisk Film

Lite stolt får man ändå vara att en svensk film lyckats ta sig in som nominerad i de två kategorierna ”Bästa utländska film” och ”Makeup and hairstyling”.

Jag tror faktiskt att filmen har stor chans i båda kategorierna! Så om du inte har sett den, se den nu innan den får en guldstaty och alla andra plötsligt har sett den och du måste ljuga om att du har gjort det med.

NÄSTA ARTIKEL