Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
5 oigenkännliga cameos i filmer

5 oigenkännliga cameos i filmer

Dennis Johansson | Lista
02 mars 2016
Dennis Johansson | Lista
02 mars 2016

Såg du dessa stjärnor skymta förbi i bakgrunden?

Filmtopp listar några oväntade och härliga cameos. Hade du till exempel en aning om att Stephen Colbert går att skymta i "The Desolation of Smaug"?

Cate Blanchett – Hot Fuzz

Blanchett i Hot Fuzz.
Foto: United International Pictures AB

I den galna poliskomedin av Edgar Wright går det att peka ut ett och annat känt ansikte. Men mitt ibland all hysteri går en Oscarvinnande skådespelerska helt omärkt förbi. Det enda man kan se tydligt är Cate Blanchetts ögon, annars skulle det kunna vara vem som helst.

George Harrison – Life of Brian

George Harrison i "Life of Brian"
Foto: Cinema International Corporation

Själva filmen "Life of Brian" hade inte blivit gjord om Monthy Python fanet George Harrison inte hade gått in med tre miljoner pund. Harrison sa själv att han verkligen ville se filmen och har beskrivits av Terry Jones som världens dyraste biobiljett. I någon sekund kan man skymta den tysta Beatlen.

Glenn Close – Hook

Glenn Close i "Hook"
Foto: Columbia TriStar Films AB

Ännu en karaktär man antog spelades av någon okänd skådespelare. Men icke. I Spielbergs Peter Pan-film Hook beodrar Captain Hook att en liten feminin gubbe ska kastas i The Boo Box efter att ha tvivlat på honom. Denna lilla pirat spelades av självaste Cruella de Vil, Glenn Close. Hon har bland annat Oscarsnominerats sex gånger.

Stephen Colbert – The Desolation of Smaug

Stephen Colbert har ögonlapp i sin cameo i "The Desolation of Smaug"
Foto: AB Svensk Filmindustri

Att TV-värden Stephen Colbert är ett Tolkien fan är inget han döljer direkt. Och just därför fick han själv bli en del av middle earth i Peter Jacksons andra Hobbitfilm The Desolation of Smaug. I en scen i Lake Town kan en fiskare spelad av Colbert skymtas.

Huey Lewis – Back to the Future

huey lewis
Foto: United International Pictures AB

Bandet Huey Lewis and the News spelade in låten ”The Power of Love” som ledmotiv till Back to the Future. Tidigt i filmen när Marty och hans band The Pinheads spelar The Power of Love så är det Huey Lewis själv som spelar en av domarna och säger, ”I'm afraid, you're just to darn loud.”

Hade du sett dessa cameos i filmer i tidigare? Har du några andra cameos att tipsa om?

NÄSTA ARTIKEL