Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
5 franska romantiska komedier som gör dig glad

5 franska romantiska komedier som gör dig glad

David Lindahl | Lista
19 april 2020
David Lindahl | Lista
19 april 2020

Låt den franska romantiken göra dig kär på nytt.

Trött på att det inte längre finns bra amerikanska romkoms? Spana in dessa franska romantiska komedier så kommer du att bli kär igen.

Få kan skämta, prata så fort och samtidigt vara så romantiska som franska filmer. Så korka upp rosévinet, kryp upp i soffan och förbered dig på att bli överöst av l'amour.

Kärlek på hjul (2018)

Jocelyn är framgångsrik och en kvinnotjusare. När han träffar en ung personlig assistent låtsas han vara rullstolsburen. Men vad han inte räknar med är att han i stället blir intresserad av hennes syster som faktiskt sitter i rullstol. Men hur länge måste han ljuga för henne?

Vägg i vägg (2016)

En lovande pianist flyttar in i en lägenhet i Paris. Men väggarna är papperstunna och hennes granne är en introvert man som bygger kluriga pussel och som allra helst vill ha lugn och ro. Konflikter uppstår direkt och frågan är vem som går vinnare ur denna grannfejd? Kanske båda?

Kärleken är störst (2016)

Diane är en framgångsrik advokat som går på en dejt med en byggarkitekt. Det är bara ett problem. Han står inte högre än 140 cm över marken. Men vågar hon trots fördomar från kollegor och vänner fånga kärleken? 

Love is in the Air (2013)

Den framgångsrike advokaten Antoine flyger hem till Frankrike från New York och blir placerad bredvid sin exflickvän som han inte sett på flera år. Men flygresan är sju timmar lång och förr eller senare måste de prata med varandra.

Priceless (2006)

Kyparen Jean jobbar på ett lyxhotell och misstas en dag för att vara en miljonär. Plötsligt har han guldgrävaren Irène efter sig och måste upprätthålla fasaden för att hon ska fortsätta att vara intresserad. Men hur länge kommer hans pengar att räcka?

NÄSTA ARTIKEL